Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Csokira és cukorra cukros...

Csokira és cukorra cukros ételekre ( gondolok itt sütire csokis kekszre gumicukorra stb. ) SZÜKSÉG van egy egészséges étrend kialakításához?

Figyelt kérdés
légyszi kíméljetek olyan mondatoktól h "belefér" meg h "néha-néha lehet", arra vagyok kiváncsi h kell-e. azt tudom hogy étcsokit és szőlőcukrot ajánlatos néhanapján fogyasztani. pl sportolók vagy pl dogaírás előtt egy kocka étcsoki ilyesmi..de a süti pl kell néha?
2012. aug. 3. 05:47
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
A szénhidrátra szüksége van a szervezetnek. Viszont érdemes lassú felszívódásút fogyasztani. A sportolok meg azét szőlőcukroznak, mert sport hatására megy lefelé a vércukor érték, szőlőcukorral meg stabilizálják, így lesz energiájuk.
2012. aug. 3. 10:53
 12/26 Julie S ***** válasza:
95%

Mint már írták is előttem, nincs szükség rá.

Csak aki ezekhez hozzászokott, nem szívesen mondana le róluk, pedig a "lélek" egészsége a test egészségével kezdődik. Az a baj, hogy a sok cukor nem lelki egészséget ad, hanem inkább függést alakít ki. És a "sok" először mindig "kevéssel" indul.

A "mindent lehet enni, csak mértékkel" szöveg meg önigazolásra tökéletes, de rettentően félrevezetheti és félre is vezeti az emberek többségét. De hát igen, mértékkel akár mérgeket is lehet enni, anélkül hogy ölnének. A kérdés az, hogy kell-e...

2012. aug. 3. 12:38
 13/26 anonim ***** válasza:
52%
Egy életet leélni úgy, hogy nem eszel azt, amit szeretsz, az inkább büntetés, mint egészség. Régi mondás, de igaz: Inkább tőle, mint érte. Ha megkívánok egy szelet süteményt, megeszem. Ha megkívánok egy üveg sört, megiszom. És ettől nem leszek kevésbé egészséges, mint azok, akik bűntudatban élik le az életüket, abban a hitben, hogy milyen rohadt egészségesek. Igenis a mértéktartás a legfontosabb és a rendszeres sport. Szerinted egy élsportolót pl érdekli, mit eszik? Rohadtul nem, annyit néz, hogy a ch és protein meglegyen és tömi a fejét, mert kell az energia. 8-9000 kalóriát benyomnak naponta, pizzától kezdve mindent felzabálnak, és egészségesek. Nekik az a mérték.
2012. aug. 3. 13:33
 14/26 Julie S ***** válasza:
91%

A sport egészséges, de az élsport már nem éppen.

Hogy az ember mit szeret enni, az pedig szokás kérdése. Én is édességeken éltem még pár évvel ezelőttig, de semmi problémát és lelki törést nem okozott az, hogy már messzire kerülöm őket. És most is örömmel eszem, amit eszek, csak épp a cukros dolgok már nem szerepelnek az étrendemben.

Az ember egyébként nem mértéktartásra termett. De egyetlen faj sem termett arra. Ezért kell úgy enni, hogy ne a mértéktartásnak kelljen folyton a szemünk előtt lebegnie. Hiszen az kb egyenértékű az általad emlegetett bűntudattal.

Egyébként pedig sajnos ártasz magadnak a süteménnyel is, meg a sörrel is (kivéve talán, ha félévente-évente egyszer kívánod meg őket). Most még nem tapasztalod, de majd az idő meghozza az eredményét. Csak nem biztos, hogy majd eszedbe jut összefüggésbe hozni a jövőbeli betegségeidet a múltbeli szokásaiddal.

2012. aug. 3. 13:56
 15/26 anonim ***** válasza:
Nem akarok egészségesen meghalni:D
2012. aug. 3. 13:57
 16/26 anonim ***** válasza:
41%
Ennek örömére megyek este inni :D:D:D és holnap is *muhahahaha*
2012. aug. 3. 14:00
 17/26 anonim ***** válasza:
44%
Váljék egészségedre:D
2012. aug. 3. 14:01
 18/26 Julie S ***** válasza:

Mindenki maga dönti el, mire vágyik. :)

Én szeretnék majd egészségesen meghalni, mert olcsóbb előtte az élet, ha nem kell gyógyszerekre költeni. Meg kevesebb gonddal és bajjal is jár. És majd a családom nyakába sem szeretnék egy plusz problémát tenni egy beteg anyával/nagymamával(/esetleg dédmamával). Nekem ez az, ami fontos. :) És minél jobban sikerül megvalósítani, annál könnyebb lesz az én és a szeretteim élete is.

2012. aug. 3. 14:38
 19/26 anonim ***** válasza:
12%

Nehogy azt hidd, hogy jó 100 évig élni.

Annyi embert ismerek, aki világ életében mindent elkövetett az egészségéért és hamarabb halt meg, mint a sok alkoholista állat. Nagyrészt genetika, meddig és hogyan élsz, persze a hajlamosító tényezőket le lehet csökkenteni, de túlzásba sem kell esni, van, ami ellen nem tehetünk semmit, csak megtörténik.

2012. aug. 3. 14:40
 20/26 Julie S ***** válasza:

Tök mindegy, mit hiszek, mert jó eséllyel fogok sokáig élni. Ha már a genetikát emlegeted...

És igen, van ami ellen nem tehetünk, de van ami ellen igen. Aki meg ez utóbbira is ráhúzza az előbbit, az pórul jár. :) Amúgy én is sok embert ismerek, aki tett az egészségéért és befürdött vele. Mert mint utóbb kiderült, sok mindenben erős tévedésben voltak.

A kérdezőnek, meg ha nincs igénye az édességre, akkor semmi szüksége rá, hogy egye. Mert a hiányától biztosan nem lesz beteg.

2012. aug. 3. 14:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!