Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ez egy egészséges étrend?

Ez egy egészséges étrend?

Figyelt kérdés

reggeli: vmi rostos -narancslé v tej

10órai: alma v 1 túrórudi

ebéd: sali sovány hússal

vacsi: gyümölcs v egy kissebb adag fõtt étel mint pl krumplipüré

alapvetõen egészségesen akarok étkezni és egy kicsit fogyni. kevesebb szénhidrát, több zöldség, gyümölcs.

úgy érzem h változatos ételekkel ezt tartani tudnám. szerintetek helyes az étrend?

2012. febr. 10. 23:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
ez egy ócska összetételű koplalókúra
2012. febr. 11. 00:09
 2/13 anonim válasza:
A kaják jók, de a mennyiséget növelhetnéd, ez kb. 6-700kcal lehet... Pl. reggelire ehetnél tk kenyeret is vagy ilyesmi.
2012. febr. 11. 00:36
 3/13 anonim ***** válasza:

Nem jó. Reggelire gyakorlatilag nem eszel, csak iszol (pedig ismered a reggelizz mint egy király kezdetű mondást), vacsorára pedig szintén nem szerencsés a gyümölcs, de szerintem a főtt étel sem, este már csak valami fehérjedúsat érdemes enni. A gyümölccsel az a gond, hogy sok benne a cukor, inkább reggelire vagy tízóraira kellene azt enni.

Az alapötlet jó, a kivitelezésen kellene még kicsit dolgozni, utánaolvasni.

2012. febr. 11. 00:47
 4/13 A kérdező kommentje:
mindenképp szükségem van a segítségetekre ebben, mert ugye ezt az étrendet csak úgy írtam h kb ilyesmit tudnék elképzelni h ezt úgy tartani is tudnám. a legnehezebb az egészben a reggelli bevezetése. sohasem reggelliztem. ezt is úgy találtam ki h ha nagyon muszáj. és mint tudjuk a reggelli nagyon muszáj.. annyira nincs étvágyam reggel, h ötletem sincs mit tuszkoljak magamba. eddig a kv cigivel megfelelt. de mint írtam változtatni szeretnék rajta.
2012. febr. 11. 13:51
 5/13 A kérdező kommentje:
ja, az édesség teljes elhagyása sem megy. már próbáltam (vagyis vegyük úgy h nem volt rá pénzem) kb 2-3 nap után valami megvonási tünet jön rám. ingerlékenység, szemfájás. nem tudom. azt a kis túrórudit vagy müzliszeletet nem tudom kiiktatni.
2012. febr. 11. 13:56
 6/13 anonim ***** válasza:

ez az étrend abszolút nem jó

reggelire egyél müzlit kevés mézzel, gyümölccsel

vacsorára ne egyél gyümölcsöt

a túrórudit pedig felejtsd el, abban semmi egészséges nincs

2012. febr. 11. 20:02
 7/13 anonim ***** válasza:
az édességfüggőség komoly gond: nézd meg mit okozhat a cukor: [link]
2012. febr. 11. 20:04
 8/13 anonim ***** válasza:

Na akkor megpróbálom összefoglalni.

Nekem is nagyon nehéz volt eleinte reggelizni, pedig a fogyás és az egészséges életmód kulcsa a napi 5 étkezés. Muszáj.

Ébredés után kb. fél órával egyél, és utána 3 óránként.

Lehetséges alternatívák egy-egy étkezéshez:

1. REGGELI: -szendvics (tk. kenyér+pulykasonka+sovány sajt+zöldség..)

-zabpehely vagy (cukormentes!) natúr müzli tejjel

-zsírszegény túró, én sonkába szoktam tekerni, de eheted mással is

-tükörtojás, omlett: max. 2 egész tojás, a többi fehérje

2. TÍZÓRAI: -joghurt (lehetőleg 0%-os zsírtartalmú)

-kefir

-gyümölcs (alma, grapefruit, kiwi, málna...bármi jó, a banánnal, szőlővel óvatosan, de néha az is mehet)

-puffasztott búza vagy rizs

-sonka

-abonett

3. EBÉD: -sovány húsok, főleg csirkemell, de jöhet pulyka, hal, néha sovány marhahús is

-köretnek krumpli, párolt zöldség, (barna)rizs, saláta (öntet nélkül)

-a húst és a köretet is próbáld olaj nélkül (vagy nagyon minimális olajjal) elkészíteni, párolva, grillezve, főzve, teflonserpenyőben olaj nélkül is süthetsz - ha mindenképp olajhoz kell folyamodni, az lehetőség szerint olívaolaj legyen

-főzelék is mehet néha, liszttel vigyázni

-levesek is mehetnek, húsleves, zöldséglevesek (vegeta és leveskocka nélkül)

4. UZSONNA: -ugyanazok a variációk mehetnek, mint tízóraira, valamint

-spenót

-sonka

-sovány sajt

-ha edzettél előtte, akkor mehet csirkemell, jó fehérjeforrás

5. VACSORA: -ide már csak valami fehérjedús kell, nem kell emésztéssel terhelni a szervezetet, éjjel regenerálódik, és ezt fehérjéből tudja a legjobban megtenni

-zsírszegény túró

-joghurt (0%)

-ha nagyon elszánt vagy, akkor a fehérjeturmix sem hülyeség ilyenkor

Összesítve tehát: gyümölcsöt inkább a délelőtt folyamán (a cukortartalom miatt), illetve ha nagyon nem bírsz édesség nélkül meglenni, akkor azt is délelőttre told be, tehát tízórainak mehet mondjuk egy túrórudi. Cukrot, olajat igyekezz mellőzni.

Napi 3 liter folyadékot próbálj bevinni, ez lehetőség szerint ásványmentes víz vagy ízesítetlen tea legyen.

2012. febr. 11. 20:20
 9/13 anonim ***** válasza:
"ide már csak valami fehérjedús kell, nem kell emésztéssel terhelni a szervezetet," m'ér'? a fehérjét mióta nem kell megemészteni?????
2012. febr. 11. 20:46
 10/13 A kérdező kommentje:
20:20 nagyon köszönöm!
2012. febr. 12. 01:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!