Miért nem érti meg apám hogy utálom azokat a kajákat
amikkel tukmál?
Figyelt kérdés
sovány vagyok (170 centihez 49 kiló) és apám folyton fel akar hízlalni. mindig azzal jön hogy biztos fogyózok, pedig nem. egyszerűen csak a nem hízlalós kajákat szeretem (joghurtok, kefírek, pudingok, gyümölcsök stb.) és eleve nehezen hízok.
de ő megrögzötten szalonnákat, meg cupákos húsokat tukmál pedig ki nem állhatom őket. húsban is a könnyű halakat szeretem pl. amiktől nem lesz úgy tele a gyomrom hogy mozogni se bírjak. nem bírom azt az érzést.
ha nem eszek belőlük akkor megsértődik, meg mindig beszól hogy zörögnek a csontjaim, stb.
Keressetek valami középutas megegyezést, ne szalonnát egyél, ha nem szereted, de azért ne is csak joghurtot meg gyümölcsöt, ilyen paraméterekkel. Egyél legalább sovány húst, rizzsel, sajttal, krumplival, és/vagy valamilyen süteményt, azt biztos apukád is szereti.
2012. jún. 1. 16:46
12/17 A kérdező kommentje:
semmi ilyen csirkepaprikást, jó magyaros ételt nem szeretek. süteményeket viszont igen, és rizst is, meg rántott sajtot/hagymát. de otthon általában valami zsíros húz van főzelékkel, én meg nem kérem a húst belőle
2012. jún. 1. 16:53
13/17 anonim válasza:
Apukádnak igaza van, nagyon vékony lehetsz, nyilván attól fél, hogy anorexiás vagy, vagy más bajod van/lesz.
A módszere viszont nem jó, inkább meg kéne keresni, hogy mi az, amit szeretsz. Viszont kicsit te is engedj, tessék valamivel többet enni, odafigyelni arra, hogy ne koplalj. A joghurt, kefir, stb... ezek kiegészítésnek jók, de nem főételnek! Egyél főzelékeket, tésztás ételeket, süteményeket is!
2012. jún. 1. 16:59
14/17 anonim válasza:
Apudnak igaza van. Ha nem is abban, hogy szalonnával kell megoldani a helyzetet, de a túlzott soványság is legalább olyan probléma mint a túlsúly. A zsíros kaja azért nem megoldás, mert egyrészt utálod, másrészt nem fog rád lerakódni, harmadrészt egészségtelen. Szerintem menjetek el egy dietetikushoz. Ha már magadtól nem tudod hogy is kéne étkeznie egy átlag embernek (napi min. 1 főtt étkezés, kevés cukros kaja, mint pl a puding, sütik) akkor szakemberhez kell fordulni. Kezdj el sportolni, fejleszteni az izmaidat. Az nem mentség a sportra, hogy neked kifogástalan az alakod, bármennyit zabálsz. Ha zsírra nem akarsz hízni akkor izomra gyúrj!
2012. jún. 1. 17:31
15/17 anonim válasza:
Apudnak igaza van, ugyanis undorítóan vékony vagy - azért fogalmazok ilyen durván, mert én is uezekkel a paraméterekkel rendelkezek, és borzalom -, csak a módszere nem okés.
Próbáljatok kompromisszumot kötni, pl. többször eszel tésztát, rizst, de zsírosat nem.
Engem is tömni próbálnak, de eddig csak egy hánytatós dolgot hoztak ki belőle.
2012. jún. 1. 20:24
16/17 anonim válasza:
Fehérje és szénhidrát dús étrend + izommunka = garantált izomtömeg növekedés. Ez a lehető legjobb megoldás. Jobb külsőd lesz, egészségesebb leszel, és apád is örülni fog.
2012. jún. 3. 14:09
17/17 anonim válasza:
Teljesen normális a súlyod!!! Én is ugyanígy 170/50 kiló körül mozogtam kb 16-28 éves korom között. Voltam emiatt orvosoknál, kivizsgáltak, semmi bajom nem volt, minden leletem rendben volt/van, teljesen egészséges vagyok a mai napig. Van aki iylen, van, aki olyan alkat, én pl még mozgékony is vagyok mellé. De a hízékonyabb emberek mindig azt hiszik, hogy nekünk valami bajunk van. Halkan megsúgom, 34 éves vagyok, és 55-nél nem igazán akar feljebb menni a mérleg, ezt is csak hosszas próbálkozás után értem el. Másrészről meg minek kellene egészségtelen kaját enni akkor, ha ráadásul még szereted is az egészségeseket? Agyrém ez a társadalom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!