Mi lehet ez, tejcukorérzékenység?
Figyelt kérdés
Ha iszok már egy-két korty tejet, vagy bizonyos tejterméket eszek, akkor másnap hasmenésem van, utána puffadok, és néhány napos székrekedés, majd vagy két hétbe telik míg helyrejön minden. Ha valaki nem diagnosztizáltatja a tejcukorérzékenységét, csak egyszerűen próbálja kerülni a kérdéses ételeket, de nem sikerül teljes mértékeben, csak ezt nem veszi észre, mert a kis mennyiségű tejcukor nem okoz gondot, akkor hosszú távon okozhat nagyobb bajt?2010. nov. 22. 14:37
2/8 anonim válasza:
Én úgy tudom, aki érzékeny, annál sokkal hamarabb jelentkezik pl. hasmenés. Én elmennék a helyedben orvoshoz, nem lesz semmi bajod belőle. Egyáltalán nem biztos, hogy ez a bajod.
3/8 anonim válasza:
Igen, epekövet. A nagymamám is így járt. nyolcvan éve issza orrba-szájba a tejet, mert ugye megtanulta, hogy "élet, erő egészség". Nem lehet elmagyarázni neki, hogy felnőttek nagy része nem tudja feldolgozni a tejcukrot/tejfehérjét. Lett is szép epeköve, valószínű ettől. Amúgy könnyű kideríteni, a kórházban egyszerű vizsgálattal kiderítik, inni kell egy pohár tejet, majd belefújni egy szondafélébe.
4/8 anonim válasza:
Ja, persze a mamának is megy a hasa tőle, de azért issza rendületlenül... Előző voltam.
5/8 anonim válasza:
Laktózérzékenység: megiszol egy pohár tejet és fél óra múlva futsz a vécére.
6/8 anonim válasza:
Nem feltétlenül jelentkeznek azonnal a tünetek, mert van akinél késleltetett reakcióként jelentkezik. Szóval, én mint tejcukorérzékeny kislány anyukája azt mondom, hogy minden valószínűség szerint valamire érzékeny vagy. Szóval mindenféleképpen orvoshoz kell menned, mert ez nem vicc. Okozhat hasi panaszokat, mint például fekély, gyomorvérzés.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Ha elmegyek dokihoz, akkor milyen vizsgálatokra számíthatok?Semmi fájdalmastól, vagy kínostól nem kell tartanom?
2010. nov. 24. 19:36
8/8 anonim válasza:
Nekem sima vérvételes allergiavizsgálaton derült ki. 16/L
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!