Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha valaki sok kenyeret eszik...

Ha valaki sok kenyeret eszik - mivel sok szénhidrát van benne, és emiatt magasan van az inzulin szintje - akár cukorbetegséget is kaphat?

Figyelt kérdés

Nem vagyok jártas a témában, de most két ok miatt kezdtem el ezzel foglalkozni.

1. Készülök a biológia érettségire.

2. Akarok fogyni.

Én azt gondoltam volna, hogy ha leteszem az édességet, szénsavas italokat stb. és sok kenyeret eszek, attól nem lesz gond. Erre meg lehet?

Amúgy van olyan, hogy szénhidrát mentes kenyér?

Elnézést, ha butaságokat mondok/kérdezek, mint mondtam, én ehhez a témához nem értek, most tanulom.

jan. 2. 08:48
 1/6 anonim ***** válasza:

A fogyás ennél sokkal többet szamít. Van egy energiaszükségleted. Az ételeknem van energiatartalma. Ezt kalóriában mérik. Ha valaki kevesebb energiánsi ételt eszik mint amennyi a szükséglete, akkor fogy.

Az inzulinszint megint más. Oici emelkedés étkezés után normális. Viszint ha hirtelen leesik akkor hamarabb éhes az ember. Ha hamarabb éhes akkor nagyonn eséllyel eszik többet mint az energjaszükséglete így kisebb eséllyel fog fogyni. De a jóllakottsághoz nem csak ez hárul hozzá hanem az is hogy van e az étkezésben feherje, zsir es szenhidrat es rost is. Ha mind van, tovabb lalsz jol. Tehat nagy esellyel osszesen kevesebbet fogsz enni.

Lehet minimális szénhidráttartalmú kenyeret csinálni. De a szénhidrát fontis és szüksége van rá a testnek fogyáshot is meg mindig. Csak nem mindegy mennyi és mivel van páeosítva. Az anargiatartalma a zsíroknak a legmagasabb, a fehérjéknek és szénhidrátoknak ugyanannyi. Tehát egy szénhidrátmentes kenyérben (de a szénhidrát csökkentettben is) általában több a zsír és ezáptal az energia is ezáltal pont hogy megakadályozza hogy segítseg a fogyásban. Ami segíthet az ha mindig eszel mellé fehérjét rostot es zsírt (pl sonka, zöldség, sajtkrém) illetve ha maga a kenyér magas rosttartalmú pl teljes kiőrlésű vagy ourpur illetve ha pl eddig 3 szeletet ettél szalámival (osk yzenhidrat, sok zsir, nulla rost, keves feherje) akkor 2 szeletet eszwl sok zoldyeggel (rost) sonkaval (feherje) es humusszal (rost, feherje)

A cukorbetegség kialakulása rengeteg tényezőtől függ, szimplán sem a cukortól sem a kenyértől vagy szénhidráttól nem lehet kapni.

Azért nagyon szuper hogy nem fogyasztasz uditoket mert azok lényegében csak víz és cukor. Tehát pont azok sok energiát tartalmaznak és semennyire nem laksz jól tőlük. Nincs is benne semmi jó a testesnek. Az étkezésnek arról kellene szólnia hogy tápláld a tested energiával és tápanyagokkal. Az üditők nem táplálóak mert semmi hasznos nincs benne a tested számára. És ezért is van az hogy pl egy liter üdítő ugyanannyi energia mint pl egy tányér főétel. Utóbbival jól fogsz lakni és sokáig nem leszel éhes ezáltal a nap folyaman keveset eszel. Mig az udito semmivel nem járul hozzá a jóllakottsághot tehát pont ugyanugy fogsz mellette reggeli-ebed-vacsorazni tehat az udito mind plusz energia tehat nagy esellyel tulleped az energiaszuksegleted ami hizashoz vezet

jan. 2. 09:20
 2/6 anonim ***** válasza:
Semmi köze ehhez a cukorbetegségnek, nem emiatt lesz az vagy nem lesz az, sőt ha elvonod magadtól, attól még később ugyanúgy lehetsz az. Viszont alapban van egy energiaszükséglet, azt figyelembe kell venni.
jan. 2. 09:24
 3/6 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Akkor hogyan alakulhat ki a cukorbetegség, ha nem úgy, hogy az inzulinszint folyamatosan magasan van a cukrok, szénhidrátok miatt?

jan. 2. 10:30
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nincs annak köze hozzá. Ha így lenne, akkor amennyi édességet megettem már eddig, kb. már inzulinoznom kellene magam. Lehet ez genetika, lehet ez hasnyálmirigy probléma, akármi miatt lehet, senki nem tudja.
jan. 2. 11:36
 5/6 anonim ***** válasza:
0%

A kenyér pont, hogy hízlal. Én úgy fogytam 20 kg-ot 3 hónap alatt, hogy egyáltalán nem ettem kenyeret, vagyis semilyen pékárut. (Üdítőt édességet alapból sem).

De amúgy a cukorbetegségnek nem sok köze van a kenyér fogyasztáshoz. Ha fogyni akarsz, akkor felejtsd el a kenyeret és a pekséget... Meg fogsz lepődni!

jan. 2. 12:04
 6/6 anonim ***** válasza:

#3 genetikai tényezők, mozgáshiány, nem elég tápláló ételek, nem jól működő hormonrendszer mint közrejátszik. Ezeknek kb 10 százaléka az inzulinszint.

Ráadásul az inzulinemelkedés étkezés után normális és szükséges minden embernek

jan. 2. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!