Lehetek cukorbeteg? Sokszor fogyasztok cukrosat, sosincs tőle semmi bajom, szénhidrátot is eleget. Ha esetleg cukros lennék akkor rosszul lennék tőle nem? (1es számú cukorbetegségre gyanakszom)
Figyelt kérdés
18/L, illetve ti hogyan jöttetek rá, hogy cukorbetegek lehettek? Mik voltak a tünetek?júl. 14. 13:55
1/15 anonim válasza:
Ez hogy jött?
De ha félsz, semmibe nem tart elmenni egy vérvizsgálatra.
2/15 anonim válasza:
1-es típus gyerekkorban kiderül már általában. Súlyvesztés, gyakori vizelés, szomjúság. Nincs köze a cukorfogyasztáshoz.
3/15 A kérdező kommentje:
Úgy jött, hogy sok rá illő tünetem van, pl hirtelen szédülés, látás romlás, fáradtság/gyengeség, szomjúság. Ebből pár már kb tél óta fenn áll. Sima vérvétel már mutatna gyanúsat?
júl. 14. 14:49
4/15 A kérdező kommentje:
Nem a cukorfogyasztás miatt gondolom, tudom hogy nem attól alakul ki. A kérdés az, hogy ha diabéteszes lennék, és sok cukrosat fogyasztanák, bajom lenne tőle gondolom, nem? Nem véletlen kell szigorú étrendet követni a diabéteszeseknek.
júl. 14. 14:51
5/15 anonim válasza:
Nem a rosszullét miatt, hanem mert nem tudják feldolgozni a cukrot, a vérbe kerül és károsítja a szerveket. A korai cukorbetegség tünetmentes. Pont az a baj. De miből gyanakszol arra?
7/15 A kérdező kommentje:
5. Ha nem eszek időbe beszédülök, rosszul leszek, romlott a látásom, folyamatos gyengeség, bágyadtság és fáradékonyság, szomjúság. Ezek miatt kezdtem el most gyanakodni. Ma tervezek venni vércukormérőt a patikába, így holnap már meg tudom mérni napközbe.
júl. 14. 15:37
8/15 anonim válasza:
Ez inkább inzulin rezisztencia vagy 2-es típusú cukorbetegség tünet lehet. Nézd meg neten is hogy mennyibe kerül a mérő, lehet hogy sokkal olcsóbb (Accucheck vagy DCont ajánlott, sajnos nem minden márka egyforma pontos).
Ha inzulin rezisztenciád van, akkor nem feltétlenül magas lesz a vércukorszinted, az is lehet hogy étkezés után 1-2-3 órával nagyon lezuhan, vagy nagyon gyorsan esik vissza miután magasra ment. Ez is okozhat tüneteket. A magas vércukorszint inkább szövődményeket okoz, rövid távon nem nagyon érezni általában, ha kicsit túl magas.
9/15 anonim válasza:
#8 vagyok, nem úgy értettem természetesen hogy a leírtak alapján 100% ir-es vagy vagy cukorbeteg, hanem hogy utalhat arra esetleg, de ennyiből amit leírtál nyilván nem lehet biztosan megállapítani semmit.
10/15 A kérdező kommentje:
18 évesen lehetséges a 2.es típusú? Úgy tudtam, az leginkább idősebb korban jelentkezhet és több év, mire észre lehet venni. Ezt az ir-es vizsgálatot is külön kell kérni? Vagy látszik a sima vérvételen?
júl. 14. 17:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!