Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Refluxra melyik a leghatásosab...

Refluxra melyik a leghatásosabb vény nélkül kapható gyógyszer?

Figyelt kérdés
jan. 2. 21:32
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a Quamatel bejött, bár napi kettőt szedtem, egyet ebéd előtt egy órával, egyet lefekvéskor.
jan. 2. 21:47
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha idolegesen akkor a rennie. Ha tartosan akkor irass fel es nem kell idoleges
jan. 2. 21:52
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Emozul control. Ez másképp hat, mint a Quamatel. Kúraszerűen kell szedni, ami azt jelenti, hogy 2-3 hónapig, utána szünetet kell tartani. Napi 1 tabletta az alapadag és lehet mellé Quamtelt szedni, amikor olyan ételt eszel, amit nem "bírsz".
jan. 2. 22:23
 4/8 anonim ***** válasza:
Nekem valamikor a Tums bevált. De M.országban már nem kapható
jan. 3. 17:53
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Salvus: evés közben, ha igényli az ember a folyadékot (max 1-2 dL), ha jön kaja után a sav egy-két hosszú korty (1-2 dL). Napi maximum fél liter (én úgy tudom).
jan. 4. 11:36
 6/8 anonim ***** válasza:
Ukko reflux tea nekem nagyon bevált. A salvus víz sem rossz, de a tea már néhány nap alatt hatott és hosszú távon megszüntette a problémát. Emellett muszáj csökkenteni a stresszt, átgondolni az étkezést is. Egy gyógyszer csak a tünetet kezeli, de a kiváltó okot nem.
jan. 8. 12:51
 7/8 anonim ***** válasza:

Nekem az eltett savanyúságok leve (uborkalé, céklalé) bevált. Az erősen csersavas száraz vörösbor is jó, (az édesek inkább ártanak!).

Evés előtt és közben is iszogatom. Valószínűleg a szervezet érzi a benne lévő savat, és lelassítja a savtermelést. Gyengébb savak, mint a gyomorsav, így kevésbé marnak.

Amit még megfigyeltem, jó hatású evés után függőleges helyzetben maradni, elfeküdni kifejezetten káros.

jan. 9. 21:30
 8/8 anonim ***** válasza:

Általában szódabikarbonátot vesznek be rá az emberek, mondván sav ellen lóg kell, hogy semlegesítse azt.Ennek ordas hibája, hogy a reflux a szabályzási kör helytelen működése miatt még erősebb savtermeléssel szabályozz utána a szintet, vagyis életedben pár alkalommal gyors segítségnek tényleg hasznos, de tartós gond esetén alkalmatlan szer. Nekem évek kínlódása után azt vált be, hogy biológiailag erjesztett almaecetet teszek az ásványvízbe, amit iszok nap közben. Nem kell sok bele, így savanya se lesz tőle, inkább halványan egy túl vizeett fröccsre emlékeztet majd iváskor. Kétliteres PET palack vízbe egy, esetleg kettő pet kupak ecetet öntö. Szénsavas víz esetén óvatosan öntsd bele, nehogy kifusson a víz. Ez a szer nem csodaszer, 2 hónap alatt fejti ki hatását. Enyhe fogyást okoz eleinte, de nem kell megijedni, csak a vizet hajtja kicsit jobban az emberből, később a mérleg is ugyanazt fogja mutatni. :)

Szóval a refluxok bő 90%-át eltünteti, aminek a legtöbb gyógyszer fejlesztője igencsak örülne... Két hónapig persze ihatsz egykét kávét, megeheted a levesedet, ihatod a teádat is, de ezt leszámítve más folyadékot nem szabad bevinni, csak az almaecetes vizet iszogatni, ha megszomjazol. Ha később (fél év múlva) ismt refluxra ébrednél, nem kell feltétlenül újrakezdened az abbahagyott ecetes terápiát. Egyszerűen egy icipici korty bolti 7%-os "cheaf" almaecetet a szádba veszel és lenyelsz, majd bő pohár vízzel rögtön leöblíted. Ez a megoldás a kezdődő bajt megelőzi. Nálam a tejtermékek és a bolti szalámik, felvágottak egy része okozta a gondot, de később ezeket ritkán azért fogyaszthattam, nem okoztak újra bajt - csak napi szinten nem kell enni őket. Hetente egyszer-egyszer nincs gond. Esetemben a minden éjjel 3 körül ébresztő kellemetlen savas fuldoklás 2 hónap után teljesen megszűnt, amikor a kúrát abba is hagytam.Majd fél év múlva ismét elkezdődött, de pár nap után újabb 2 hónapos kúra következett. Ezután két évvel ébredtem legközelebb refluxra, amikor a leírt tömény ecetes eljárást alkalmaztam azonnal, bő vízzel leöblítve. Rögtön és tartósan hatott, nem kellett újabb kúra soha többet. Ritkuló módon párszor előfordult 30 év alatt reflux, de az almaecet mindig tartósan rendbe tette. Pedig előtte éveken át mindennapos volt a probléma... A hatásmechanizmusáról ne kérdezzetek, nem tudom. Csap tipalem, hogy bizonyos vírusok, vagy baktériumok ingerlik a gyomorfalat, s azok bekerülése/elszaporodása okozza a refluxok zömét. Az ecetet meg ezek valamiért veszettül utálják... Hozzátartozik az igazsághoz, hogy a refluxnak számos más oka is lehet, mint pl. nyelőcső szűkület, fog probléma, vagy a gyomor felnyomódik a nyelőcsőbe, gyakori savképződés okozva. Nyilván ezekre az esetekre az almaecetes kúra nem fog beválni. Viszont a nagy többsége a refluxosoknak nem ilyen különleges orvosi eset.

jan. 13. 01:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!