Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ez megfelelő lenne diétának?

Ez megfelelő lenne diétának?

Figyelt kérdés

182 cm vagyok, 85 kiló.

Az etkezésem úgy néz ki, hogy reflux diétával van összehangolva, így fehérhúst eszek főként, tojást és olyan zöldségeket amik nem okoznak savat. Tejtermékeket teljesen kizártam, ennek az arcomon lévő pattanások a fő oka. Halat, brokkolit és a gombát nem szeretem.

Reggeli

3 db tojás

Kalória: 204 kcal

Zsír: 14.4 g (ebből telített: 4.8 g)

Szénhidrát: 1.2 g (ebből cukor: 0.6 g)

Fehérje: 18 g

5 g só

Kalória: 0 kcal

Tápértéke: nincs jelentősége az összegzés szempontjából.

1 evőkanál napraforgóolaj

Kalória: 120 kcal

Zsír: 14 g (ebből telített: 1.4 g)

2 szelet teljes kiőrlésű toast kenyér

Kalória: 150 kcal

Zsír: 2 g (ebből telített: 0.4 g)

Szénhidrát: 27 g (ebből cukor: 2.4 g)

Fehérje: 6.6 g

30 g rizskása

Kalória: 33 kcal

Zsír: 0.15 g (ebből telített: 0.03 g)

Szénhidrát: 7.35 g (ebből cukor: 0.03 g)

Fehérje: 0.66 g

50 g vegyes gyümölcs

Kalória: 20 kcal

Zsír: 0.05 g

Szénhidrát: 5 g (ebből cukor: 4 g)

Fehérje: 0.25 g

1 teáskanál méz

Kalória: 21 kcal

Szénhidrát: 5.7 g (ebből cukor: 5.6 g)

150 ml mandulatej

Kalória: 19.5 kcal

Zsír: 1.65 g

Szénhidrát: 0.75 g (ebből cukor: 0.6 g)

Fehérje: 0.75 g

Tízórai

1 közepes banán

Kalória: 105 kcal

Zsír: 0.3 g (ebből telített: 0.1 g)

Szénhidrát: 27 g (ebből cukor: 14 g)

Fehérje: 1.3 g

Ebéd

150 g csirkemell

Kalória: 247.5 kcal

Zsír: 5.4 g (ebből telített: 1.5 g)

Fehérje: 46.5 g

100 g répa

Kalória: 41 kcal

Zsír: 0.2 g

Szénhidrát: 10 g (ebből cukor: 4.7 g)

Fehérje: 0.9 g

2.5 evőkanál napraforgóolaj

Kalória: 300 kcal

Zsír: 35 g (ebből telített: 3.5 g)

150 g jázmin rizs

Kalória: 195 kcal

Zsír: 0.45 g (ebből telített: 0.15 g)

Szénhidrát: 42 g

Fehérje: 3.6 g

Uzsonna

(Ugyanaz, mint az ebéd.)

Vacsora

1 evőkanál napraforgóolaj

Kalória: 120 kcal

Zsír: 14 g (ebből telített: 1.4 g)

2 db tojás

Kalória: 136 kcal

Zsír: 9.6 g (ebből telített: 3.2 g)

Szénhidrát: 0.8 g (ebből cukor: 0.4 g)

Fehérje: 12 g

5 g só

Kalória: 0 kcal

50 g rizs

Kalória: 65 kcal

Zsír: 0.15 g (ebből telített: 0.05 g)

Szénhidrát: 14 g

Fehérje: 1.2 g

Összesítés

Kalória: 2560.5 kcal

Zsír: 138.4 g (ebből telített: 21.68 g)

Szénhidrát: 192.8 g (ebből cukor: 37.03 g)

Fehérje: 142.76 g

jan. 2. 22:54
 1/3 anonim ***** válasza:

Oké, ez napi kajád... mi a kérdés?

Mert ez nem diéta, hanem pl holnap ezt eszed.

tegnapelőtt 11:07
 2/3 anonim ***** válasza:

Reggeli:

A napraforgó olaj nagyrészt iparilag, kémiai úton kivonva előállított többszörösen telítetlen zsír. Már alapból sem az egészség csimborasszója, de még a hevítést is rosszul bírják, transzzsírok keletkeznek belőlük. Vagyis a tojást sütsd inkább oliva olajon, vajon vagy egyéb telített zsíron. A többszörösen telítetlen zsírokból keresd a hidegen sajtoltakat és ne nagyon használd sütéshez.

A mandulatej szintén egy ipari szenny. A tejjel kapcsolatos problémáid a laktóz vagy a tejfehérje okozza? Előbbi esetben hosszan érlelt tejtermékeket javasolnék visszavenni a diétába. Egyébként ha nem ihatsz tejet, szerintem hagyd el a mesterséges tejpótlókat is.

Én a kenyeret is visszavenném egy szeretre és hozzáadnék helyette plusz egy tojást. A teljes kiőrlésű kenyér egészségességét eléggé túllihegik. A rosttartalma miatt valamivel lassabban szívódik fel belőle a szénhidrát és egy hangyányival több van benne olyan vitaminokból, amikből a tojássárgájában még több van és onnan sokkal jobban is hasznosul.

Ebéd&Uzsonna&Vacsora:

És megint napraforgó olaj. Ezt is cseréld le inkább olivára. Vagy vegyél üveges halolajat. Először én is ódzkodtam, hogy milyen íze lesz, de meglepetésemre egészen jó lett. Plusz nagyon jó omega-3 forrás, amiben nem nagyon dúskál az étrended. Mondjuk nem lesz olcsó, ez tény.

"Halat, brokkolit és a gombát nem szeretem."

Nem minden hal teremtetett egyenlőnek. Én a helyedben kísérleteznék velük, hátha találsz olyat, ami mégis bejön. A folyami halak például általában nálam sem nyerők, de a tengeri halak közül nagyon sok ízlik.

Plusz megemlíteném még a pangasiust. Nagyon lágy ízű és sovány hal. Általában elég olcsó is.

tegnap 22:19
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi a tömör, hasznos választ.

Igen, a napraforgóolajat mindenképpen elkell hagynom, borzasztóan zsíros, így közel azonos a napi fehérje bevitelemmel ami egyértelműen nem jó.

Olívaolajat fogok venni, de elég borsos volt az ára múltkor is már. Jelenleg nincs munkahelyem, így most ebben a hónapban kiesik, addig átállok a vajra.

Továbbá a halat nem tudom megenni, amint érzem a szagát - okolodok. De van hal amit kóstoltam és nem volt rossz - süllő. Viszont szülők szoktak venni több kiló lazacot, lehet adok neki egy próbát.

Omega 3,6,9-et szedek, ezen felül nagyon sok vitamint,meg amik szükségesek még.

T.k kenyérnek tényleg kb csak a rost tartalma a magasabb, igazából éppen amilyen van itthon. Kovászost dicsérik. A halat megnézem amit küldtél még.

Köszi mégegyszer.

ma 01:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!