Vannak olyan oldalak, ahol tudnék a lent említett diétának megfelelő recept ötleteket nézni?
Rengeteg problémám van étkezés téren, mostanában szeretnék háziorvoshoz menni, de amíg nincsenek orvosi eredmények, szeretném magam kímélni kicsit.
Vegetáriánus vagyok, nem igazán kívánom a húst, és amikor ettem, nem esett jól, így inkább nem kínlódok vele.
Emellett nagyon sok a savam, ami sok ételt kizár a repertoárból (pl. paradicsom, teák, kávé, intenzív fűszerek, alkohol, szénsavas italok, ecetes dolgok, bolti szószok). Laktózérzékeny és tejfehérje érzékeny is vagyok, tehát a tejtermékek kizárva. És ha ez még nem lenne elég, nagyon sok dologtól puffadok irgalmatlanul, így hüvelyeseket, káposztát, brokkolit, karfiolt, gombát, kukoricát sem tudok enni. Tehát így, hogy ennyi mindent nem tolerál a szervezetem, eléggé megfogyatkoztak a lehetőségeim, gyakorlatilag, amit enni tudok: gabonák, növényi tej/növényi tejtermékek, szója/tofu, paprika, hagyma, cukkini, gyümölcsök, padlizsán, tojás, spenót, burgonya, tök, saláta. A répát és társai (zeller, karalábé, cékla) csak főve vagy sülve nem puffasztanak.
Borzalmas. :( Van valakinek bármi ötlete?
Köszi, hogy kifejtetted, így már jobban értem a dolgot. Lehetséges, hogy ez van a háttérben. Remélem, hamar kapok időpontot. Addig is, figyelek a testem jelzéseire, és olyat próbálok enni, amitől nem vagyok annyira rosszul.
Az epémet nem vizsgálták. Epekő is okozhat ilyesmit?
Aki azt kérdezte, miért nem megyek szakorvoshoz, annak ajánlom a kérdésem leírásának első mondatát. "mostanában szeretnék háziorvoshoz menni, de amíg nincsenek orvosi eredmények, szeretném magam kímélni kicsit."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!