Kezdő konyhatündér mutatós, édes, krémes, képességeinek megfelelő sütit sütne, de nincs ötlete?
Nálunk a fenti linken látható finomságnak oltári nagy sikere van. :) Egyszerű, mint a pofon és mivel én a kávéba szoktam egy kis rumaromát is tenni az íze, ha rendesen összeérik, akkor a somlói galuskáéra hajaz.
Viszont tapasztalatom szerint a 2-3 óra kevés neki a hűtőben, bár éppen ha nagyon nem bírja kivárni az ember, akkor éppen fogyasztható. Inkább 1-2 nap mire rendesen összeérnek íznek, akkor a legjobb.
A biztonság kedvéért azonban érdemes 2 csomag babapiskótát venni hozzá, mert egy nem biztos, hogy elég lesz. Bár ez sok mindentől függ; az edény méretétől amibe rétegezed, milyen vastagságban teszed hozzá a krémet, stb.
Keversz nagy tepsinyi olajos piskótát, felét beleöntöd a tepsibe, másik feléhez keversz kakaót, azt a sárga közé pötyögteted. Főzöl egy jó sűrű puncsos pudingot, a pudingot a piskóta tészta közé pötyögteted. Így teszed be sülni.
Amíg sül, kikeversz egy nagy tejfölt vaníliás cukorral. A kész forró sütire kened a tejfölt. Mikor langyos, megszórod fahéjjal.
Jól kihűtve tálalod :)
Lehet, hogy már késő, de azért leírom egyik kedvenc családi receptünket. Nem nehéz, kevert tészta, kezdők is bátran nekiállhatnak, biztos a siker.
Parfé szelet :
Tészta- 17 deka cukor, 4 evőkanél méz,4 tojás, 10 deka DURVÁRA vágott dió, 1 sütőpor, 17 deka liszt.
A tojások sárgáját a cukorral, mézzel, és a tojások sárgájával habosra keverjük. belekeverjük a sütőporos lisztet, a diót és a tojások keményre felvert habját. Óvatosan kanalanként, hogy ne törjük össze.
Kb 40 x 25-ös, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesen elsimítjuk. kb 180 fokos sütőben kb 25-30 percig sütjük, közben villával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e. ha nem ragad a villa, akkor jó. Lehet, hogy közben kicsit mérsékelni kell a lángot, mert a méztől jobban barnulhat a tészta.
a tésztát hagyjuk teljesen kihűlni.
Vékonyan megkenjük valamilyen finom , pikáns lekvárral.
Krém: 5 deci tejben megfőzünk 5 evőkanál búzadarát, jó keményre, míg az edény falától el nem válik. ezt is hagyjuk teljesen kihűlni.
25 deka vajat /rámát, 20 deka porcukorral, 1 csomag vaniliás cukorral, simára keverünk, majd összedolgozzuk a kihűlt darával. Természetesen géppel dolgozzunk, kézzel jól ki lehet izmosodni tőle :)
A szép fehér, dús krémet egyenletesen elkenjük a tésztán.
Eredendően csokimázzal kellene befejezni, de sajnos nekem az a gyenge pontom, így olvasztok csokit, teszek bele 2-3 deka vajat, és az olvasztott csokival össze-vissza kanállal meglocsolom/megcirmozom a fehér krémet.Szerintem még szebb is, mint az egybefüggő csokimáz. (vigasztalom magam :D )
Vízbe mártott késsel nagyon szépen lehet szeletelni.
A mézes-diós piskótaalap és a krém együtt rendkívül finom, aki csinált már ismerőseim közül, mind azt mondják, örök darab lett a repertoárjukban.
Aki kipróbálja, szívből kívánom, hogy neki is így legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!