Mutatós, kipróbált krémes sütemény receptet írna valaki? Köszi.
Csokis Charlotte
8 tojásból hagyományos piskótát sütünk. A piskótát megkenjük meggy lekvárral feltekerjük. Ha a piskóta tekercs kihült nem túl vastagra fel szeleteljük.
Fóliával kibélelünk egy mélyebb tálat: A felszeletelt piskótával szorosan körbe rakjuk.
A csokis krémet beleteszük:
A krémmel megtöltött sütemény tetejét: egy hagyományos köralakú piskóta lappal lezárjuk. Teszünk a tetjére valamilyen súlyt ami jól lenyomja az egész süteményt:
Egy éjszakára hütőbe teszük.
Csoki krém
1 zacskó Dr. Oetker ét csokis puding port
hagyományos módon megfőzük: Amikor kész és még meleg 15dkg jó minőségű ét csokit darabokban hozzákeverünk.
Majd a már langyos krémbe 2dl keményre felvert tejszínhabot keverünk: A tejszínhabba zselatint vagy habfixálót teszünk. Ezt bele keverjük a csokis krémbe . a krémbe tehetünk meggy darabokat is : Ha meggy darabokat teszünk, a krémbe akkor bármilyen meggylikőrt keverjünk a krémhez :
Zselatin jobban összetartja a krémet:
A zselatinból Dr. Oetker kis tasakos zselatin por kell :
A csoki magyar Boci ét csokoládé :
Ezt nagyon szeretjuk:
Suss egy vanilias piskotat, de a liszt felet potold daralt dioval. Amikor elkeszult vard meg, mig kihul, vagd kette, de az also piskotat tedd vissza a formaba. Kend meg mogyorovajjal az also piskotat vekonyan es szurkald meg villaval. Ontsd
le igazi, fozott vaniliakremmel, amit ha keszen van
, botmixerrel habosits, hogy nagyon kremes
legyen. Ha megvan, mehet ra a piskota teteje, aminek az also reszet szinten mogyorovajazz le. A tetejere mi vaniliakremet kenunk, es megszorjuk daralt dioval boven. Huto. Talalas elott vagd kockakra, porcukorral is megszorhatod, de mas nem kell mar ra.;) Megasiker lesz!
Ha gondolod leírom neked a diós-habos-kockát délután.
(piskótaszerű alap, főzött diókrém vajjal/margarinnal kikeverve, tetején vastag főtt tojáshab, lecsurgatva csokival )gyönyörűen lehet kockákra vágni,szerintem a farsangon is eladható :)
Írom a diókrémes habos kockát.
Hozzávalók a tésztához: 5 tojás sárgája, 20 deka porcukor, 10 ek.forróvíz, fél deci olaj, 20 deka liszt,fél csomag sütőpor.
Krémehez: 20 deka vaj/ráma, 20 deka porcukor, 2,5 deci tej, 3 ek. liszt, 10 deka darált dió, fél deci rum vagy 1 rumaroma.(gyerekeknek nyilván ez utóbbi )
Hab: 5 tojás fehérje, 25 deka porcukor
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a forróvizet,az olajat és sütőporos lisztet.
sütőpapírral bélelt kb 40 x 25-ös tepsiben tűpróbáig sütjük. hamar sül.
a csésze tejet simára keverjük a 3 ek liszttel és sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
a vajat/margarint habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kihűlt tejes masszát a darált diót és a rumaromát. lehetőleg géppel dolgozzunk.
Az 5 tojásfehérjét a cukorral gőz fölött nagyon kemény habbá verjük.
a kihűlt tésztára kenjük a diós krémet, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a kemény habot.Villával csíkozzuk meg a hab tetejét.
A tetejére olvasztott csokit csurgatunk egy kanállal átlósan össze-vissza megcirmozzuk.
mindenki használhatja a bevált, még folyós csokimázát, vagy olvasztott bevonót.
amivel én szoktam a következő.
2 ek. porcukor, 2 ek. keserű kakaópor, 2 ek. forró víz, 2 deka vaj vagy margarin.ezeket összekeverve csak addig melegítem, míg fel nem olvadtak és már lehet is cirmozni vele.
Forróvízbe mártott éles késsel szépen lehet kockára vágni.
Nagyon mutatós és rendkívül finom süti, szinte már egy torta élményű.
Jeles ünnepeken mindig el kell készítenem, mert imádja az édesszájú családom.
Szívből ajánlom Neked is, biztosan sikere lenne.
üdv:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!