Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Naponta hányszor ajánlatos...

Naponta hányszor ajánlatos enni? Ti mikor szoktatok vacsorázni?

Figyelt kérdés
jan. 2. 20:22
 1/9 anonim ***** válasza:
81%
Nemrég vacsoráztam, kinek hányszor esik jól egy nap enni.
jan. 2. 20:24
 2/9 anonim ***** válasza:
51%
3 fő és 2 kis étkezés az ideális úgy tudom. A gyakorlatban ez nálam nem működik, mert nincs rá időm, így általában 3 főétkezés. Este általában fél7-7 van a vacsi.
jan. 2. 20:28
 3/9 anonim ***** válasza:
69%
Tökmindegy hányszor eszel, a kalória legyen meg és a makrók. Ha ez 1 étkezésből megvan akkor elég is (persze a nap hátralevő részében lehet, hogy éhes maradsz).
jan. 2. 20:33
 4/9 anonim ***** válasza:
56%
A jelenlegi gasztroenterológiai vizsgálatok szerint az a legoptimálisabb, ha két étkezés között nagyjából 5-6 óra telik el (mínusz alvásidő). Ez alapján számold ki.
jan. 2. 20:37
 5/9 anonim ***** válasza:
45%
Az idősebbeknek már lassabb az emésztésük, nekik napi két étkezést szoktak javasolni. Egyet de. 9 körül, egyet du 4 körül.
jan. 3. 00:33
 6/9 anonim ***** válasza:

Ami neked megfelel.

Én pl 5-6x eszem. Vacsorázni olyan 7 felé szoktam, de utána még eszek valami könnyű snacket, mert csak éjfél körül megyek aludni.

jan. 3. 11:06
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Én sem tudom.... Azt nyomtatják gyerekkorom óta, hogy napi ötször keveset. Aztán huszonéves koromban megjelent az időszakos böjt, de abból is az volt a legjavasoltabb, hogy reggelizz és ebédelj, no vacsi. Azt mondják, ez jó, mert nem dolgozik egész nap a beled. Aztán megint a napi ötöt mondják a legjobbnak. Fogalmam sincs.
jan. 3. 12:26
 8/9 anonim ***** válasza:
Én időszakos böjtölök, nem vacsorázok, mert nem esik jól. De a napi egészséges kalóriabevitelem megvan. 16 órakor van az utolsó étkezésem, mindig más, de mindig van benne fehérje és zöldség bőséggel. Nekem így a jó.
jan. 4. 08:56
 9/9 anonim ***** válasza:

Ahányszor jólesik, de közben nem eszel többet a kelleténél összességében.

Szerintem mindenkinél egyéni dolog ez.

Sokszor hallom, olvasom, hogy napi 5x keveset az egészséges, de ez szerintem egy olyan sablon amit nem lehet mindenkire ráhúzni, és nem kell mindenkinek követni.

Nekem pl nem esik jól, volt idő amikor orvosi tanács része volt ezért magamra erőltettem, de nem jött be. olyan mintha egész nap ennék, de sosem laktam jól. Végül elhagytam.

Most már évek óta odafigyelek a táplálkozásomra (is), és az elegendő rendszeres mozgásra is, napi 3x eszem, vacsit 8kor. Az éhségérzetem is hamar beállt erre, és 5,5-6óránként jelez.

jan. 5. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!