A stressz miatt lehet ez?
19 éves lány vagyok, eddig amióta az eszemet tudom nagyon nagy étvágyam volt, imádtam enni, reggelit, ebédet, vacsorát is bőségesen. Szerencsére genetikailag nagyon gyors és pörgős az anyagcserém így az előbb felsoroltakkal ellentétben elég vékonyka vagyok. Most volt az első vizsgaidőszakom az egyetemen és azóta totál átfordult minden. Lehet az első vizsgák miatt, de valamiért nagyon rástresszeltem az egészre, főleg a nehezebb tárgyaimra. Sajnos én a stressz ,,nem-evők” (ha van ilyen kifejezés:D) csoportjába tartozok, egy kezemen megtudom számolni, hogy két naponta összesen hány darab kis belvita jó reggelt kekszet ettem meg (nem egy csomagra gondolok:( )mert csak az ment le a torkomon. Inni ittam rengeteget, azzal nem volt probléma. Viszont az étvágyam azóta se jött vissza és nem tudom, hogy miért. Már vizsgaidőszak végére is eléggé kimerültem, alig vártam, hogy ehessek valami finomat nyugodtan, és egyszerűen semmi. Semmi étvágyam nem volt, és azóta sincsen. Kicsivel több mint egy hónapja alig bírok enni, hiába korog a hasam, minden pillanatban úgy érzem hogy tele vagyok és elhányom magam ha egy kicsi falatot is eszek, mindegy mi az. Hiába tolják elém a kedvenc ételeimet nem tudok hozzányúlni. Nagyon megsínylem ezt jelenleg, táplálék kiegészítőkkel, multivitaminokkal próbálom pótolni egy részét a kajának de érzem hogy nem az igazi, az agyam se tud rendesen koncentrálni, folyamatosan fáradt vagyok, a csontjaim még jobban “kiállnak”. Ti tudtok esetleg erre a helyzetre valami tippet? Van valami étvágynövelő praktika? Vagy ti mit gondoltok állhat a stressz a háttérben vagy máshol kéne keresnem a probléma forrását? Tudom, hogy vigyázni kell vele, próbálom fejleszteni magamat, hogy tudjam kezelni ezt az egészet, viszont most jelenleg nem is stresszelek, nem értem miért nem jött vissza az étvágyam.
Köszi előre is, ha valaki válaszol valamit!

Nekem ugyan valószínűleg a "tavaszi fáradtság" volt a ludas, de kb. egy hónapig brutál rosszul voltam.
Semmit nem kívántam, ráadásul egész nap csak aludtam volna, persze minél többet, annál csak fáradtabb lettem...
Elegem lett, elkezdtem normális vitamint szedni (multivitamin + sok D), és visszatértem a futáshoz.
Ez egy hete volt, azóta sokkal több az energiám, továbbá elmúlt az étvágytalanság és menetrendszerinti délutáni kajaundor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!