172 cm vagyok 21 éves és stressz miatt kialakult egy kisebb gyomorgyulladásom meg hogy lusta az epém.62 kg voltam most 53 vagyok.Hogyan tudnék hízni mindezek mellett?
A hízás rossz szó, mert azt zsírra értjük. Neked izmot kell felszedned, az tömegnövelés. Tehát tömegnövelés kulcsszóval keresgélj.
De lényegében a legegyszerűbb, ha elmész a helyi edzőterembe, választasz személyi edzőt, és vele elkezdesz dolgozni. Összeírjátok az étrendet, megcsináljátok az edzéstervet. Nem olcsó, de valahol el kell kezdeni. Testmozgás a szorongás csökkentésében is segít.
Az, hogy van-e olyan étel, amit nem ehetsz, pedig orvosi téma. Egy hasi ultrahangra utaltasd be magad legalább, kérj szakvéleményt arról, hogy mit javasolt kerülnöd. Háziorvossal beszélj, hogy utaljon be a megfelelő helyre/helyekre.
Elmennék orvoshoz, dieteikushoz, és amit ők javasolnak, eszerint étkeznék, nem a gyakoris mindenhez IS értő önjelölt professzorait.
Mondom ezt úgy, hogy dietetikát tanultam az egyetemen, de látatlanban senkinek nem ad az ember tanácsot kivizsgálás híján.
Ő nem fog. Dietetikusnak ez a szakmája.
De addig is:
- nem túlfűszerezett (túl csípős, borsos, fokhagymás) ételeket fogyassz - zöldfűszer mehet és módjával bors, foki, hagyma is
- zsírosat kerüld, a savat okozó ételeket szintén (narancs, citrusfélék, paradicsom)
- puffasztó ételekkel - ami NEKED az óvatosan
- alkohol, csokoládé, kávé és tea is bántja a gyomrot, utóbbi kettő a benne lévő csersav miatt
- szánsavasat se nagyon
- ezen kívül sajnos ki kell tapasztalnod, hogy neked mi esik jól és mi nem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!