Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért nem tudok lefogyni?

Miért nem tudok lefogyni?

Figyelt kérdés
November óta járok edzőterembe heti 3-4 alkalommal, és folyamatosan igyekszem kialakítani egy egészséges életmódot. Mivel vannak hormonproblémáim, igyekszem nagy ívben kerülni mindent, amiben hozzáadott cukor van, zöldség pedig minden mennyiségben. Ennek ellenére semmi változást, konkrétan semmit nem észleltem magamon, sem egy kis megkönnyebbülést, sem azt, hogy többet bírok a teremben. Régebb ittam valami fogyasztó italt, de az is hiába volt, egyszerűen már nem tudok mit kitalálni, stagnál a súlyom legalább fél éve. Tanácstalan vagyok, mi lehet ennek az oka, van valaki még ebben a cipőben?

tegnapelőtt 17:12
1 2
 11/12 anonim válasza:
Ha hormon problémád van, akkor előbb orvossal meg dietetikussal kellene beszélned, mert ez nem normál fogyási projekt, amit csinálni akarsz, neked speciális az eseted. Viszont ha most eltekintünk ettől, a zsírt hatékonyan nem az edzőterem égeti, azaz a relatíve kis ideig tartó intenzív sport, hanem a hosszan tartó mozgás, például a hosszas séta. Ha például eljárnál hetente 2x túrázni. Ezt ha hosszú távon csinálod, és odafigyelsz az étrendedre, lefogysz. Na persze nem olyan sétáról beszélünk, hogy körbemész a háztömb körül. Hanem mondjuk kimész a hegyekbe, és mész fel le, hegyről völgyre. Mondjuk elmész egy túracsapattal. Ám azt nem tudjuk mennyire vagy elhízva. Így mielőtt ilyenbe belevágsz, érdemes ortopéd orvost felkeresni, és kikérni a véleményét, hogy ennyi séta ekkora testsúllyal nem-e teszi tönkre a térded. Ha azt mondja nem javasolja, akkor előbb mást kell kitalálni. Amennyiben viszont máshogy sikerül, akár szerekkel is lefogynod, ha ezt a mozgásformát csinálod utána amit írtam, akkor egyszerűen szinten tudod tartani magad, akár még úgy is, hogy nem koplalsz.
tegnap 11:52
 12/12 Senior Séf ***** válasza:
Zárd ki az étrendedből a kemikáliákkal ehetővé ügyeskedett bolti vackokat, és valódi tápanyagokat vegyél magadhoz. Sok-sok zöldséggel.
tegnap 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!