Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért nem tudok lefogyni?

Miért nem tudok lefogyni?

Figyelt kérdés
November óta járok edzőterembe heti 3-4 alkalommal, és folyamatosan igyekszem kialakítani egy egészséges életmódot. Mivel vannak hormonproblémáim, igyekszem nagy ívben kerülni mindent, amiben hozzáadott cukor van, zöldség pedig minden mennyiségben. Ennek ellenére semmi változást, konkrétan semmit nem észleltem magamon, sem egy kis megkönnyebbülést, sem azt, hogy többet bírok a teremben. Régebb ittam valami fogyasztó italt, de az is hiába volt, egyszerűen már nem tudok mit kitalálni, stagnál a súlyom legalább fél éve. Tanácstalan vagyok, mi lehet ennek az oka, van valaki még ebben a cipőben?

tegnap 17:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
35%

A vérképed rendben van? A hormonproblémát kezelik?

Miket eszel egy nap?

tegnap 17:19
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Nemcsak a mit eszem számít, hanem az adag, és az elosztás is.

Az innivalók is.

Az alváshossz is.

Valahol még lehet bibi a képletben. Keresd meg!

tegnap 17:21
 3/12 anonim ***** válasza:
74%

Alváshossz?

Ennek mekkora szerepe lehet?

tegnap 17:24
 4/12 anonim ***** válasza:
65%
Kedves kérdező! Sokat segítene, ha lenne fogalmad a kalóriaszámolásról. Ennek hiányában nem csoda, ha nem fogysz.
tegnap 17:45
 5/12 anonim ***** válasza:
79%
Feltehetően még mindig több a bevitel a kelleténél.
tegnap 18:08
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors válaszokat! Egy átlagos napi étkezési sulis időszakban pl reggel egy proteinpuding, esetleg tojás, iskolában egy alma, később délben egy teljes kiőrlésű kenyérből szendvics (zöldségekkel, mint pl saláta, uborka, paradicsom, paprika), néha kávézni is szoktam tejjel. Iskola után edzés, amikor hazaérek, vacsoránál mexikói zöldséget, salátát, csirkemellet, tojást, halat, néha müzlit eszek. Vannak csalónapjaim, amikor például étteremben eszek valami nem mindennapit vagy megszokott egy frappét, forró csokit. Pajzsmirigy-alulműködésem van, inzulinrezisztenciám, és PCOS.
tegnap 22:15
 7/12 A kérdező kommentje:
Lemaradt, hogy egy héten 2-3 alkalommal szoktam enni protein chipset, ami úgy kb 190 kcal. Próbálom számolgatni azt is, de pontosan nem tudom, nem igazán vagyok tisztában ezzel, pedig egész életemben diétáztam, fogyókúráztam, csak épp kalóriákat nem nagyon számoltam.
tegnap 22:17
 8/12 anonim ***** válasza:
58%
Amíg nem számolod a kalóriákat, addig nincs miről beszélni.
tegnap 22:17
 9/12 anonim ***** válasza:
Kérdés, hogy kell-e egyáltalán fogynod, vagy jó a BMI-d, és nincs miből.
tegnap 23:31
 10/12 anonim ***** válasza:

pedig egész életemben diétáztam, fogyókúráztam - magyarul egész életedben nem ettél normálisan, hanem éhezteted magad. Szép...

Ezek után azt is megkérdőjelezem, kell-e fogynod. Gyanítom nem.

ma 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!