Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Napi kcl szüksegletem 1489kcl,...

Napi kcl szüksegletem 1489kcl, baj ha 1000-1200 körül eszem, hogy fogyást érjek el?

Figyelt kérdés
Elvileg napi 1500 kcl val már heti fel kilót fogynak, de kb eddig is ennyit ettem és nem fogytam, és szeretnék kicsit többet, mondjuk 0.7 kilót hetente, ahhoz meg napi 1200kcl ehetek . Nem nagyon értek ehhez, ma kezdtem el , először 1000 kcl ettem de aztán olvastam hogy kevés szóval ma 1200 kcl t ettem, de baromi éhes vagyok, mert ebbel 200 kcl kb nasi volt és gondolom valami normál kaját kellet volna ennem . De akkor baj ha csak ennyit eszek? Azt is olvastam hogy az szintentartás hoz amennyi kcl kell , nekem 2000ret írt, abból -500kcl és annyival tudok fel kilót fogyni hetente, és ha ennél többet akarok akkor mozgással lehet csak, mivel a minimum kcl szüksegletem is ugye majdnem 1500 szóval nem ehetek kevesebbet elvileg, gyakorlatilag se?
dec. 31. 00:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem véletlenül van a gyakorin korhatár.

Pont akkor írtad meg a súlyodat , amikor én írtam a kommentet, így akkor azt még nem láttam. Ezzel az aránnyal nem kell fogynod, majd még nősz is. Egy fejlődő szervezetnek az 1500 kalória is éhezés, kifejezett károkat okoz a tápanyaghiány, és semmi értelme. Ha nem érzed magad jól a bőrödben, az nem a súlyod miatt van, hanem az önbizalomhiányod és a szüleiddel való kapcsolatod miatt, azon az éheztetés nem segít.

dec. 31. 17:10
 12/15 A kérdező kommentje:
Szerintem nem valószínű hogy már nőnék, azt mondta orvos is hogy eddig az életkorig nőnek a lányok, és 64 kg kicsit sok 165centire. Korombeliek inkább 55-60 kilók. De igen , lehet hogy csak nem tudom elfogadni magam...
dec. 31. 19:07
 13/15 anonim ***** válasza:
Még nőhetsz, de különben is ráérsz formálódni, ezt ne a fejlődési szakaszodban erőltesd, pláne úgy, hogy nem ismered az alapanyagcsere fogalmát és összekevered a kalóriaszükséglettel. Mozogjál (azt se túlzásba víve) és kerüld az édességet, üdítőket. Ennyi.
dec. 31. 19:45
 14/15 anonim ***** válasza:
Magyarul kamasz vagy. Legalább 1700-at kellene enned, és többet mozogni, de nem a kaján csökkenteni, mert abból előbb-utóbb szép étkezési zavar lesz.
jan. 1. 11:01
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Korombeliek inkább 55-60 kilók - és akkor mivan?

Volt olyan lány osztálytársam, aki 180 centi volt 60 kiló, meg olyan is, aki 155 cm 55 kiló. Ne másokhoz mérd magad, mert akkor örökké elégedetlen leszel.

jan. 1. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!