A napi cukor szükséglet nincs kicsit eltúlozva?Lent:
"Ez felnőtt nők esetében maximum 25 grammot (6 teáskanál) jelent, férfiaknál pedig 36 grammot (9 teáskanál)."
Ezt írták a neten. Ez most napi 6 teáskanálnyi kristálycukrot jelent?
Ez minden hozzáadott cukor, tehát péksütik, öntetek, desszertek, ivólevek, napi összes cukortartalma. Nem csak az amit a kávéba, teába teszel. Úgy bizony könnyen összejön ám.
A másik, hogy ez nem szükséglet, hanem az ajánlott maximum. Tehát a nullától, az egy mokkáskanálnyiról kezdve eddig a maximumig elfogadható a cukorbeviteled, ha amúgy egészséges vagy.
"A napi cukor szükséglet nincs kicsit eltúlozva?"
HA azt vesszük, hogy az izmok, a szív, és a legnagyobb cukorfogyasztó, ( glykóz/glykogén) az agy, szerintem nem, nincs eltúlozva.
6
Hány kg-ot ha nem titok és mennyi idő alatt?
16 kilót 2 hónap alatt. Tavalyi nyáron. Hirtelenül átálltam saját főzés miatt rostdús étrendre barna liszttel és az egész napi étkezésben tudatosabb lettem. De ennek a 16-nak a fele lehetett még gyerekkori gyógyszeres méreganyag és így hirtelenül lecuppant az egész. 14 évet jósoltak lebomlására, nem bomlott le, és munkanélküliként híztam is rá.
Cukor: folyamatosan cukrozott teát és többnyire nem zéró szörpöket iszok Bár azt elfelejtettem, hogy volt egy immunbetegségem és ette a cukrot. Viszont jelenleg egy időtől pedig már nem találják az immunbetegségemet és beállt a cukorszintem teljesen normálisra. Lehet, hogy én csodabogár vagyok. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!