Mivel lehet helyettesíteni úgy a kenyeret, hogy ne legyen hízlaló?
Ki mit eszik helyette? Amiben nincs liszt, illetve a szénhidrát és kaloria tartalma alacsony?
Azt hittem a puffasztott rizs jó választás volt. Kiderült, hogy nem.
Alapvetően Nem kifejezetten a kenyér/cukor/fehérliszt stb stb hízlal, hanem az, ha tartósan annyit eszel, hogy folyamatosan heteken/hónapokon/éveken keresztül több energiát viszel be, mint ami a te testsúlyod fenntartásához szülséges. Ez már enyéni kinek milyen az anyagcseréje és milyen lassan/ gyorsan szed fel felesleget. Én pl baromi gyorsan hízok sajnos, ha nem figyelek oda szigorúan hogy mit, mennyit eszek, mennyit mozgok, 4-5kg simán feljön havi szinten is. A tesóm meg pl 4-5000 kalóriát is megeszik napi szinten és ezt folyamatosan, mégse hízik.
Anyagcsere betegség esetén lehet árnyaltabb a dolog, de az is inkább a súlyfelesleg gyarapodásával alakul ki, és ez ellen is lehet tenni.
Lehet fogyni akkor is ha te kenyeret eszel,csak ne 6 szeletet egyél hanem mondjuk 3 kis toast kenyeret egy étkezésre és egyél hozzá mást is.
Én személy szerint szénhidrátcsökkentett kenyeret eszek, számomra finomabb mint a hagyományos, beleillik az én személyes étrendembe és picit kevesebb benne a kalória is, mint a hagyományosban amit pl a párom eszik, és nem eszek meg belőle sokat, valamint nyilván kiegészítem zöldségekkel, sajttal stb stb. És igen, voltam kövér, nem is kicsit, és le is fogytam kenyérevés mellett is.:)
10-es:
Abszolút igazad van, nincs mit tagadjak ezen :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!