Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mivel lehet helyettesíteni...

Mivel lehet helyettesíteni úgy a kenyeret, hogy ne legyen hízlaló?

Figyelt kérdés

Ki mit eszik helyette? Amiben nincs liszt, illetve a szénhidrát és kaloria tartalma alacsony?

Azt hittem a puffasztott rizs jó választás volt. Kiderült, hogy nem.

2023. márc. 27. 21:51
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Alapvetően Nem kifejezetten a kenyér/cukor/fehérliszt stb stb hízlal, hanem az, ha tartósan annyit eszel, hogy folyamatosan heteken/hónapokon/éveken keresztül több energiát viszel be, mint ami a te testsúlyod fenntartásához szülséges. Ez már enyéni kinek milyen az anyagcseréje és milyen lassan/ gyorsan szed fel felesleget. Én pl baromi gyorsan hízok sajnos, ha nem figyelek oda szigorúan hogy mit, mennyit eszek, mennyit mozgok, 4-5kg simán feljön havi szinten is. A tesóm meg pl 4-5000 kalóriát is megeszik napi szinten és ezt folyamatosan, mégse hízik.

Anyagcsere betegség esetén lehet árnyaltabb a dolog, de az is inkább a súlyfelesleg gyarapodásával alakul ki, és ez ellen is lehet tenni.

Lehet fogyni akkor is ha te kenyeret eszel,csak ne 6 szeletet egyél hanem mondjuk 3 kis toast kenyeret egy étkezésre és egyél hozzá mást is.

Én személy szerint szénhidrátcsökkentett kenyeret eszek, számomra finomabb mint a hagyományos, beleillik az én személyes étrendembe és picit kevesebb benne a kalória is, mint a hagyományosban amit pl a párom eszik, és nem eszek meg belőle sokat, valamint nyilván kiegészítem zöldségekkel, sajttal stb stb. És igen, voltam kövér, nem is kicsit, és le is fogytam kenyérevés mellett is.:)

2023. márc. 28. 22:42
 12/13 A kérdező kommentje:

10-es:

Abszolút igazad van, nincs mit tagadjak ezen :))

2023. márc. 29. 22:28
 13/13 anonim ***** válasza:
Nem a kenyérrel van gond, hanem a mennyiséggel. És nem a kenyér hízlal, hanem a kalória többlet. Én is szoktam szendvicset enni, viszont nem eszek meg sokat, és mellé mindig van egy jó adag zöldség, és valami hús(készítmény). Szóval nem az a kérdés, hogy mivel, hogyan helyettesítsd, hanem az, hogyan tedd laktatóvá kisebb mennyiségben. Vaj helyett pl zöldségkrémek. Nem bonyolult elkészíteni őket, sok fajta van, remekül lehet fűszerezni. A másik, egyél mellé sok zöldséget, ahogy én is. Nem baj, ha csak néhány zöldséget szeretsz, nem kell mindet szeretni, és enni. Én a szendvicsbe pl mindig teszek valamilyen salátát (szerintem sokat javít a textúráján, ha roppanós saláta van benne), mellé meg ami épp akciós: uborka, paradicsom, paprika, vagy akár savanyúság: cékla, káposzta, csalamádé... stb. Ezzel növeled a volument, és a rost mennyiséget.
2023. márc. 30. 08:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!