Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Sikér-t tudom valamivel...

Sikér-t tudom valamivel helyettesíteni hogy jól sikerüljenek a házi kenyerek? Hallottam aszkorbinsavról meg tejsavóporról nem tudom hogy ezek a sikér helyett is jók?

Figyelt kérdés
2015. márc. 27. 12:06
 1/5 anonim ***** válasza:
Miért tennél a kenyérbe C-vitamint?! :O
2015. márc. 27. 15:44
 2/5 anonim ***** válasza:
A sikér fehérje. Ezt kell pótolnod valahogyan.
2015. márc. 27. 18:19
 3/5 A kérdező kommentje:

Na kipróbáltam ma úgy hogy

kovász 30dkg (a nosalty-n található 6 napos vizesebb kovászh feléhez reggel adtam még pár kanál lisztet így sűrübb massza lett belőle este pedig felhasználtam)

20dkg fehér liszt

15dkg teljesk. rozsliszt

1 jó késhegynyi aszokrbinsav L típus (elvileg az L az természetes)

1,5 kk tejsavópor

2dl víz

15g élesztő

Kenyérsütőben dagasztottam kelesztettem. 1,5 óra után ki akart jönni a gépből, de a teteje nem esett be.

Szerintem tökéletes lesz.

Egyébként próbáltam már 2/3 rozsliszt 1/3 fehérliszt receptet is az is tökéletesen sikerült kovásszal élesztővel és sikérrel.

Most a sikért akarom elhagyni a történetből hogy a gyerek ne egyen túl sok gluténes kenyeret bagettet.

2015. márc. 27. 21:37
 4/5 A kérdező kommentje:

Annyi hogy kicsit vizes lett a tészta mert a gépbe benyúlva tapadt a kezemhez így megszórtam még BL 55 -el.

Fehérlisztnek BL80 kenyérlisztet használtam.

2015. márc. 27. 21:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Én joghurtot használok, gépi kenyérbe, kovászosba, 1ek 10% ecetet rakok még amitől jól feljön!
2015. márc. 29. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!