Sikér-t tudom valamivel helyettesíteni hogy jól sikerüljenek a házi kenyerek? Hallottam aszkorbinsavról meg tejsavóporról nem tudom hogy ezek a sikér helyett is jók?
Na kipróbáltam ma úgy hogy
kovász 30dkg (a nosalty-n található 6 napos vizesebb kovászh feléhez reggel adtam még pár kanál lisztet így sűrübb massza lett belőle este pedig felhasználtam)
20dkg fehér liszt
15dkg teljesk. rozsliszt
1 jó késhegynyi aszokrbinsav L típus (elvileg az L az természetes)
1,5 kk tejsavópor
2dl víz
15g élesztő
Kenyérsütőben dagasztottam kelesztettem. 1,5 óra után ki akart jönni a gépből, de a teteje nem esett be.
Szerintem tökéletes lesz.
Egyébként próbáltam már 2/3 rozsliszt 1/3 fehérliszt receptet is az is tökéletesen sikerült kovásszal élesztővel és sikérrel.
Most a sikért akarom elhagyni a történetből hogy a gyerek ne egyen túl sok gluténes kenyeret bagettet.
Annyi hogy kicsit vizes lett a tészta mert a gépbe benyúlva tapadt a kezemhez így megszórtam még BL 55 -el.
Fehérlisztnek BL80 kenyérlisztet használtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!