Azok akik nem esznek kenyeret mivel helyettesítik? Miért jó az, ha kevesebbet vagy egyáltalán nem eszünk kenyeret?
Én nem helyettesítem, más dolgokat eszem és ennyi. Nekem azért volt erre szükségem, mert autoimmun betegségeim alakultak ki (allergia, ekcéma, pajzsmirigy-alulműködés). 1 év alatt rendbetettem magam, és egész jól megvagyok glutén és még egy pár dolog nélkül.
Ha valaki teljesen egészséges, annak sem ajánlom a bolti kenyereket, akkor már inkább érdemes sütni házilag, jól megválasztott alapanyagokból, adalékanyagok nélkül. Az igazi kenyérhez nem kell 30 féle alapanyag, néha elborzadok, miket tesznek bele a bolti pékárukba...
Nem helyettesítem, egyszerűen mást eszem. Pl. rántottát zöldséggel, sütit, zöldborsófőzeléket, jégkrémet, földimogyorót :)
Nekem azért jó, mert számomra a nagyon alacsony szénhidrátbevitel az ideális, úgy érzem jól magam, maximum úgy tudok fogyni (igazából sehogy sem, de szénhidráttal iszonyatosan túleszem magam s az nem esik jól)... A glutén amúgy sem szimpatikus számomra, de még nem jöttem rá, hogy tényleg számít-e konkrétan nekem. Mindegy.
Abban biztos vagyok, hogy az emberek nagy része túl sok gabonát eszik, de a kenyérellenesség harcos bajnoka már nem vagyok. Mértékkel szerintem a legtöbben jól el tudnak vele lenni s egészséges, hosszú életet is élhetnek.
A kenyér lehet gyors vagy lassú felszívódású szénhidrát. A hagyományos kenyér szénhidrátbomba, mindenképpen megdobja az inzulint, max. egyes fajtái lassabban. Ez sokunknak nagyon komolyan számít s nem előnyös. Másnak teljesen OK, legalábbis semmi észrevehető problémát nem okoz évtizedeken át sem.
Az a sok brosience ami miatt sokan nem esznek kenyeret, az kb a kiakasztó kategória...
Szénhidrát nem hízlal, meg cukorbetegséget sem okoz... mindkettő a mértéktelenség műve...
Volt 10 év, mikor nem ettem kenyeret, ennek az oka, hogy sokan már nem is emlékeznek sajnos, de a bolti kenyér állaga íze stb a 2000res évek elején brutálisan leromlott... én nem tudom mit tesznek bele, de, hogy előbb penészesedik meg, mint hogy pl szárított kenyeret tudnál csinálni, az elég fura...
6 éve lakom falun, 5000nm a kertem, 3 évbe tellett kikísérletezni de most 300nm-en megtermelek már 3.éve 150kg búzát ami a 3 tagu családunk teljes éves kenyérigényét kielégíti, amit saját kovásszból saját kemencében sütünk.. manapság megpusztulnék ha nem lenne kenyerem, összehasonlíthatatlan azzal a valamivel amit a tesco kenyérnek mer nevezni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!