Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Kenyeret mivel szoktatok...

Kenyeret mivel szoktatok helyettesíteni?

Figyelt kérdés
2016. febr. 23. 12:11
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Semmivel. Próbáltam abonettel, puffasztott rizzsel, puffasztott búzával, de nekem nem jött be, a végén már hányingerem volt tőlük. Jó minőségű rozskenyeret eszem, abból kevés is elég, meg finom is.
2016. febr. 23. 12:22
 2/10 A kérdező kommentje:
Merthogy mindig mondják, hogy mellőzzük a kenyeret, de alternatívát az nemigen mondanak.
2016. febr. 23. 12:29
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Hülyeség, semmit se kell mellőzni, csak nem kell kétpofára enni.
2016. febr. 23. 12:56
 4/10 anonim ***** válasza:

A fehér kenyeret érdemes mellőzni. Én pl. 60%-ban teljes kiőrlésű tönkölykenyeret eszek.

De ismerek olyat, aki egyáltalán nem eszik kenyeret. És nem kell neki alternatíva. Pörkölt mellé is lazán elvan párolt répával.

2016. febr. 23. 13:02
 5/10 anonim ***** válasza:

Leginkább semmivel, amikor félig magkenyéren éltem, akkor sem a kenyeret helyettesítettem vele, csak valamivel jól kellett laknom (erre a kenyér nekem sosem volt alkalmas) s jobb ötletem nem volt. Nyilván ettem mást is, de az kevés volt. Plusz valami szárazabb cucc azért jólesik a sok szaftos mellett...

Általában nyers zöldséggel eszem azt, amit más kenyérrel. Persze így egész más, hisz a másik résznek kell hordoznia a kalóriabevitel kb. egészét, de ez nálam sose gond, 4 évtizede nagyon zsírosan és sokat eszem.

Szendvicseket régen sem ettem, kivéve egy meleg tojásosat, csemege uborkával és reszelt sajttal, szósszal. Na azt ugyanúgy eszem ma is, csak nincs alatta kenyér, legjobb.

Ha mégis akarok pl. egy fokhagymás-vajas pirítósfélét vagy valami szárazat a rántottához, akkor még ma is bejön valami magkenyérféle, de az nagyon kevés, mondjuk heti 10 deka olajos mag vagy néha magliszt. Régen napi szinten jóval többet ettem ilyesmit.

De úgymond helyettesítettem már 1 dkg darált lenmaggal is a kenyeret, zöldségételek tetejére szórva.

Többnyire itthon eszem, de vivős ételnél megint bejön a magkenyér, főleg 3-4 napos túránál. Viszek mellé egy csomó olajos magvat és tisztított vajat s akkor már nem halok éhen.

A párom sokkal egyszerűbb nálam, ő iszonyúan kenyeres volt, de egy az egyben lecserélte rizsre. Amihez kenyér kellene, az számára tökéletes rizzsel is, ráadásul millió más dologra is alkalmas a rizs. Pl. sokféle édesség készülhet belőle, akár rizsliszt, akár főtt rizs formájában használva. Úgyhogy neki sem volt gond a kenyér egyik napról a másikra elhagyása.

2016. febr. 23. 13:15
 6/10 anonim ***** válasza:
#4: A pörkölt+répa még egész normális, én a lecsót vagy a sült karfiolt is képes vagyok nyers zöldséggel enni... :D Azért a curryt nem (s néha a rizst sem), ahhoz 5g rizst eszem adagonként, bőven elég számomra.
2016. febr. 23. 13:20
 7/10 A kérdező kommentje:
Mondjuk a lekváros-kőrözöttes, felvágottas, májpástétomos kenyeret nehezen tudnám enni kenyér nélkül. Azokat mivel mással?
2016. febr. 23. 15:35
 8/10 A kérdező kommentje:
Gondoltam, hogy itt már megakad a tudomány:)
2016. febr. 24. 12:08
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem akad meg, csak nem értem, miért kell ilyen szinten ragaszkodni a kenyérhez? De OK... Először is: teljes kiőrlésű kenyér..

A májkrémet én kiskanállal eszem, kenyér nélkül, hozzá nyers paprikát, uborkát rágcsálok. Körözött szintén.

Lekvárt tejbezabbal szoktam enni, pontosabban a tejbezabot lekvárral.

Egyébként ezek a megkent kenyerek azok, ahol az egész étkezést helyettesítettem többnyire, és nemcsak a kenyeret. Inkább eszek helyette pár főtt tojást zöldségekkel.

2016. febr. 24. 12:13
 10/10 A kérdező kommentje:
Májkrémet kiskanállal, uhh, kenyér nélkül megennék egy egész rúd májkrémet, nem laknék jól.
2016. febr. 25. 06:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!