Candida miatt nem szabad élesztős kenyeret, péksüteményt ennem. Kapható-e valahol élesztőmentes kenyér, vagy milyen más termékkel tudnám helyettesíteni a kenyeret?
Szia!
Nagyon járatos vagyok a témában, páromnak is elszaporodtak a Candidái. Egyébként tapasztalataink azt mutatják, hogy csk és kizárólag életmódváltással és nem bogyókkal, kezelésekkel lehet helyrehozni. ezek mindegyike csak pénzkidobás! Ha hiányzik a kenyér, az azért van, mert éheznek a gombáid! Ez nagyon jó jel. Nekünk bevált a teljes kiőrlésű tönkölypászka, nagyon finom kenyér helyett! Tiszta üzlet, amit manapság a candida körül művelnek, mindent arra húznak rá, hogy a pénzt bekaszírozzák! A cukor, a kenyér, pékáru, gomba, állati eredetű dolgok akkor sem egészségesek, ha nincsenek tüneteid. Ha gondolod, szívesen segítek, tudok recepteket küldeni. a párom eleinte hisztizett, nem akarta megenni, amit főztem, de végül győztem! Ma már követeli, hogy az ócska felvágottak helyett friss növényi pástétomot készítsek. Érdemes fontolóra venni a dolgot!
Egyébként lehet kapni élesztőmentes, anticandidás készítményeket, de ezekkel is nagyon kell vigyázni!
Találtam élesztőmentes kenyeret a bio boltban, és szerencsére finom is, így könnyebben viselem a fehér kenyér hiányát. Igyekszem elkerülni a tiltott dolgokat, de nem mindig sikerül. :( Sajnos a munkahelyemen lévő menzán csak egyfajta menü van, ezért a választási lehetőség csak annyi, hogy megeszem, vagy sem. :)
Sajnos hiába csökkentettem le az élesztő ás a cukortartalmű ételek fogyasztását (a többi tiltott étellel együtt), a tüneteim nem javultak semmit.
Elküldöm priviben a mail címem, örülnék, ha elküldenéd a recepteket. Előre is köszönöm!
Szia,
A Piszkei Öko kenyerek közt is van rengeteg élesztő mentes. Szerencsére elég sok helyen hozzáférhető, főleg bioboltokban, néhány nagyáruházban.
#1. Sajnos azok közül már egyik link sem működik. (Legalábbis nálam nem töltődtek be.)
#3. Nekem is el tudod küldeni az összegyűjtött recepteket? Igazán jó lenne.
Kérdező, végül meggyógyultál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!