Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Heti egy csalónap belefér?

Heti egy csalónap belefér?

Figyelt kérdés
Több mint fél éve 800-900 kcalt eszek,eddig csak havonta tartottam csalónapot. Szeretnék hetente egyszer csalónapozni de félek,hogy visszahízom azt amit leadtam. Fogyni nem szeretnék többet,csak a súlyomat szeretném tartani. (Az olyan válaszokat,hogy emeljem a kalóriákat,mellőzzük)

2021. okt. 14. 20:59
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Teljesen biztos ,hogy nincsen lelki problémám,teljes életet élek. Utazok,ami tetszik megvásárolom,megvan mindenem ami kell,nincsenek gondjaim hála istennek.
2021. okt. 14. 21:34
 12/34 anonim ***** válasza:
Utazol és vásárolsz.. Na igen, ez aztán a teljes élet!
2021. okt. 14. 21:42
 13/34 A kérdező kommentje:
Miért akkor mit nevezel te teljes életnek?☺️
2021. okt. 14. 21:45
 14/34 A kérdező kommentje:
Kotekedes nelkul🙂
2021. okt. 14. 21:45
 15/34 anonim ***** válasza:
100%
Szia, én mint ex-anorexiás kérlek szépen, hogy holnap keresd fel a területi pszichiátriai gondozót, és sürgősen kérj segítséget, mert ha így haladsz, hamarosan a belgyógyászaton köthetsz ki. Az egyetlen pszichés-mentális betegség, amibe bele lehet halni, az az anorexia. És te az vagy, ezt most megmondom neked ebből a pár sorból, amit írtál.
2021. okt. 14. 21:49
 16/34 A kérdező kommentje:
Az anorexiások akkor is kövérnek látják magukat amikor lefogytak,én viszont látom a fogyásom eredményét ezért is szeretném abbahagyni a fogyókúrát.
2021. okt. 14. 21:55
 17/34 A kérdező kommentje:
Csak annyi az egèsz hogy félek a hízástól.Szerintem senki sem akar kövér lenni màr bocsànat.
2021. okt. 14. 22:00
 18/34 anonim ***** válasza:

Értem mit mondasz, mert én is így voltam, aztán mégis a belgyógyon kötöttem ki. Ez valójában kicsit közhely, amit írsz, valójában egy étkezési zavar ennél sokkal összetettebb, és nem ennyi a feltétele, hogy "kövérnek látod magad".

Ha valóban szeretnéd abbahagyni a fogyókúrát, nem úgy szólna a kérdésed, hogy "belefér-e" több "csalónap". Valamint leszögezted, hogy nem akarod emelni a kalóriaszámot. Te magad is tudod, hogy most nagyon ferdítesz. Még most választhatsz, hogy magad döntesz úgy, hogy egészséges szeretnél lenni, esetleg megvárhatod, amíg annyira legyengülsz, hogy visznek (a kórházba), és jó eséllyel, és ha nem túl régóta sanyargattad magad talán túl is éled. Nem véletlen vagyok ennyire agresszív. Azt is pontosan ismerem, mi az a kommunikáció, ami ebben az állapotban bejut, és mi az, ami nem. És a legnagyobb szeretettel írom ezeket, távolról és ismeretlenül is. Kérlek, hogy keress fel egy szakembert, minél előbb.

2021. okt. 14. 22:03
 19/34 A kérdező kommentje:
Kérlek a kérdésemre válaszoljatok☺️
2021. okt. 15. 13:23
 20/34 anonim ***** válasza:

Írtam már. Sportolj! Akkor 2500 kalória sem fog hízlalni. Persze sporttól is függ. Mert te 2000-2500-zal csinálhatsz tömegnövelést is, ha esetleg izmosodni-formásodni szeretnél. De lehet hosszútávfutni is. Ekkor is szedsz fel izmokat, keveset, de annyi kalóriát éget a futás, hogy mindent elégetsz, amit bevittél. Nyilván ezek csak saccolásk, egy kalkulátorral jobban lehet számolni, illetve az is csak közelítő érték, mert a teste mindenkinek egyedi.

Ami viszon tény, hogy a te magasságodhoz az 50-62 kg az ideális, illetve a te a 45 kg súly tartásához 1500 kalória kell (mozgás nélkül!!!). Jelenleg neked legalább 5 kilogramot fel kell szedned, hogy az egészséges tartományba kerülj!! Jó esetben izomból, és akkor mehet a heti 2 edzés legalább, és akkor az edzővel és dietetikussal kellene étrendet és edzéstervet összeállítanod. Ez vezetne az egészséges út felé.

Amíg pedig nem látod ezeket az értékeket reálisan, azaz hogy jelenleg egészségetelenül sovány vagy, addig tényleg testképzavarról beszélhetünk, és ebben pszichológus szakember tud segíteni (pszichiátert és gyógyszereket kerüld! Ez nem olyan probléma. Én magam TB pszichológushoz jártam fél évig a helyi kórház pszichiátriáján jelentkeztem, és egy megbeszélés-kivizsgálás után a pszichológushoz irányítottak. Kérd is, hogy pszichológushoz menj, mert néha simán begyógyszereznek bárkit.)

2021. okt. 15. 14:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!