Heti egy csalónap belefér?
Értem mit mondasz, mert én is így voltam, aztán mégis a belgyógyon kötöttem ki. Ez valójában kicsit közhely, amit írsz, valójában egy étkezési zavar ennél sokkal összetettebb, és nem ennyi a feltétele, hogy "kövérnek látod magad".
Ha valóban szeretnéd abbahagyni a fogyókúrát, nem úgy szólna a kérdésed, hogy "belefér-e" több "csalónap". Valamint leszögezted, hogy nem akarod emelni a kalóriaszámot. Te magad is tudod, hogy most nagyon ferdítesz. Még most választhatsz, hogy magad döntesz úgy, hogy egészséges szeretnél lenni, esetleg megvárhatod, amíg annyira legyengülsz, hogy visznek (a kórházba), és jó eséllyel, és ha nem túl régóta sanyargattad magad talán túl is éled. Nem véletlen vagyok ennyire agresszív. Azt is pontosan ismerem, mi az a kommunikáció, ami ebben az állapotban bejut, és mi az, ami nem. És a legnagyobb szeretettel írom ezeket, távolról és ismeretlenül is. Kérlek, hogy keress fel egy szakembert, minél előbb.
Írtam már. Sportolj! Akkor 2500 kalória sem fog hízlalni. Persze sporttól is függ. Mert te 2000-2500-zal csinálhatsz tömegnövelést is, ha esetleg izmosodni-formásodni szeretnél. De lehet hosszútávfutni is. Ekkor is szedsz fel izmokat, keveset, de annyi kalóriát éget a futás, hogy mindent elégetsz, amit bevittél. Nyilván ezek csak saccolásk, egy kalkulátorral jobban lehet számolni, illetve az is csak közelítő érték, mert a teste mindenkinek egyedi.
Ami viszon tény, hogy a te magasságodhoz az 50-62 kg az ideális, illetve a te a 45 kg súly tartásához 1500 kalória kell (mozgás nélkül!!!). Jelenleg neked legalább 5 kilogramot fel kell szedned, hogy az egészséges tartományba kerülj!! Jó esetben izomból, és akkor mehet a heti 2 edzés legalább, és akkor az edzővel és dietetikussal kellene étrendet és edzéstervet összeállítanod. Ez vezetne az egészséges út felé.
Amíg pedig nem látod ezeket az értékeket reálisan, azaz hogy jelenleg egészségetelenül sovány vagy, addig tényleg testképzavarról beszélhetünk, és ebben pszichológus szakember tud segíteni (pszichiátert és gyógyszereket kerüld! Ez nem olyan probléma. Én magam TB pszichológushoz jártam fél évig a helyi kórház pszichiátriáján jelentkeztem, és egy megbeszélés-kivizsgálás után a pszichológushoz irányítottak. Kérd is, hogy pszichológushoz menj, mert néha simán begyógyszereznek bárkit.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!