B vitamin túladagolás ?
Az a kérdés , hogy néztem ki magamnak egy B-komplexet .. elég stresszes vagyok és gondoltam meg támogatom magam, amit észre vettem, hogy 100mg B1 vitamin van benne , ez nem túl sok? Napi ajánlott mennyiség 1.5 mg ha jól tudom.
“ Habár a vízben oldódó vitaminokból a felesleg a vizelettel kiválasztódik, a nagymértékű – a napi ajánlott mennyiség 100-szorosa hosszú időn keresztül – túladagoláshoz vezethet. Túl sok B1-vitamin fogyasztása a többi B-vitamin szervezetből való kiürülését eredményezheti.” <- ezt a leírást találtam róla.
Lehet tőle “bajom”?
Mivel vízben oldódó, és a vizelettel kiürül, így nem.
"A B1-vitamin vízoldékony, vagyis a szervezet nem tudja nagy mennyiségben elraktározni, pótlására emiatt folyamatosan szükség van."
"A napi szükséglet körülbelül 2 mg, de ettől nagyobb mennyiségben fogyasztva sem okoz semmilyen túladagolási tünetet."
Ugyanitt hozzászólásban:
"Nagyon kicsik a javasolt B-vitamin mennyiségek! Én az alvászavaromra egy B-stressz komplex mellett 250 mg B1-et szedek, és nagyon jó! Nemcsak jobban alszom, de kevésbé szorongok, rémãlmodom!"
Forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!