Túl sok vitamin?
Az van, hogy nekem van egy szembetegségem és erre az orvos mondta, hogy szedjek ilyen szemerő luteinből napi kettőt. Van benne mindenféle földi jó, C, D és persze A vitamin. Namost, a dobozra az van írva, hogy egy tabletta fedezi a napi vitaminbeviteli mennyiséget. Én pedig kettőt szedek, mer' az orvos mondta.
Mi történik, ha túladagolom magamat A vitaminnal?
a C vitamin szükséges mennyiségéről szóló viták nem érdekelnek!
"A vitamin: túladagolása talán a legtöbb veszéllyel jár az összes vitamin közül. Tünetek: fejfájás, szédülés, étvágycsökkenés és bőrkiütések. Nők esetében a menstruációs ciklus irregularitása (szabálytalansága). Továbba gyakori a májkárosodás. Az A vitamin erősen teratogén vagyület, aminek következtében terhes nők nem szedhetik, pláne nem nagyobb mennyiségben, mert a baba születési rendellenességekkel születhet. Magas dózisban ugyancsak növeli számos rákos elváltozásra való hajlamot."
Az A vitamin túladagolásának leírások szerint az előttem szóló által felsoroltakon kívül van még sok más tünete is.
Figyelj oda arra is, hogy a vitamintablettákon kívül számos élelmiszert (főleg margarinokat) is dúsítanak A vitaminnal.
Ok, 2 eve szedem (ha nem 3) es a felsoroltakbol egy tunetem sincs:) (verkepen is rendes majfunkcio volt)
Koszi!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!