Mit egyek, hogy ne essen le a vércukrom?
Figyelt kérdés
Szóval, idáig szénhidrát csökkentett kenyeret ettem, de most úgy érzem ez kevés, valamiért most megint hamar leesik a vércukrom, mindig éhes vagyok. Próbálom tartani mindig, hogy ne egyek sokat, most az édességet is nagyon kívánom, de mindig épphogy csak bekapok egy falatot valamiből, vagy egy fél szőlőcukrot, de ez így nem állapot. Tornázni sem tudok most emiatt rendesen. Többet enni viszont nem merek. Van egy olyan érzésem, hogy IR vagyok, de nem voltam még orvosnál. A vércukrom mindig jó, de inzulin még nem volt nézve. Olvastam most egy IR diétát, hogy mit lehet enni, abban van, hogy mennyi lassú, és mennyi gyors felszívódású szénhidrátot kell enni, és teljes kiőrlésű kenyeret. Arra gondoltam, hogy átváltanék teljes kiőrlésű kenyérre, de félek, hogy attól meg meghízom. Meg fontos, hogy ne legyen benne laktóz, rozs, szója, ilyenek, de sajnos majdnem mindegyikben van. Most reggel ettem szénhidrát csökkentett kenyeret egy kis sonkával, sajttal. Ennyi, de még utána sem voltam jól. Aztán most kb. 1.5 óra múlva megint egyre rosszabbul éreztem magam, megettem egy linzernek a felét, és most úgy érzem jobban lettem. Igen, tudom, szokták mondani, hogy ha most megettem a linzert felmegy a cukrom, utána pedig majd nagyot zuhan, de érdekes módon nekem ilyen nincs.Az a baj, hogy ettől a vércukor eséstől pánikolok is. Én kenyeret nem sütök, mert nem szeretek sütögetni. Ha meg csak zöldséget ennék, azóta el lennék temetve. Belekezdtem, de majdnem meghaltam. Valami szénhidrátot mindenképp kell ennem, ezt olvastam már orvosoktól, és dietetikusoktól is. Mit javasoltok?2020. aug. 15. 10:32
11/11 anonim válasza:
Valaha megnézted az összetételét a kenyereknek? Az a szénhidrátcsökkentett egy átverés. Csak többe kerül de a cukortartalma magadabb min sok más kenyérnek. Mikor diétáztam végignézehettem őket. Válts egyébként sem ezen fog múlni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!