Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » 80 kilós, 20 éves, 166cm-s...

80 kilós, 20 éves, 166cm-s nőként hány kcalt egyek egy nap, ha 20 kilót akarok fogyni?

Figyelt kérdés
Mindenhol mást írnak. Nem igazán mozgok sokat, de majd szeretnék ilyen otthoni pilateses videóra edzeni.

tegnap 22:41
 1/4 anonim ***** válasza:
16%
Akarlak béébiii. Szuper lehetsz. Látlak magam előtt.
tegnap 23:00
 2/4 anonim ***** válasza:
16%
wáááóóóóóóóó. csudicsaj.
tegnap 23:01
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Lol mik ezek a kommentek😀

Én is hasonló cipőben jártam, bő egy éve kezdtem el egészségesebben élni. 171 cm-hez voltam kb. 85 kiló, most pedig már egy ideje tartom a 64-66 kilót. Én nem vontam meg magamtól semmit, ismerem magamat, egy hét után nekiálltam volna csokit falni. Tehát mindent ettem, csak mértékkel. Ami a tök sokat segített, hogy elkezdtem futni járni. Mindig is utáltam, de egyszer kipróbáltam, és nem is rossz. Tudod, ne arra gondolj, hogy rögtön lefutottam kilométereket egyben. Az már egy szuper kezdés, hogy 30 mp futás után pihensz sétálva 30 mp-t, és ezt ismétled. Ez nem is túl megerőltető, tudod csinálni viszonylag hosszabb ideig, és nekem az volt a tapasztalatom, hogy ennek köszönhetően kicsit felgyorsult az anyagcserém, ami ugye segített a fogyásban. De ha ettől elzárkózol, napi 30-60 percet sétálj tempósan, úgy, hogy közben a kezeid szabadok (tehát nem telefonozol közben pl.)

Ezek mellett egyéb okok miatt elhagytam a húsfogyasztást, így sokkal több zöldséget ettem pl.olajban sült hús helyett (pl. air fryerben rántott karfiol, zöldség gombócok)

Tehát nekem ezek segítettek, hátha neked is hasznos, sok sikert!! <3

ma 00:01
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekem a kalóriaszámolás segített,de a fenntartásban én is a mértékletesség híve vagyok.

Kalóriaszám meghatározásánál egy csomó változó van, ami valakinél beválik, az nálad nem biztos, ezért találsz többféle javaslatot a neten. Általánosságban elmondható, hogy érdemes felülvizsgálni az ételeid minőségét először, mennyi bullshit kaját eszel például. Ezeket lecserélni egészséges alternatívákra. Lehet ez is elég, ha nem, akkor kevesebb kalória. Túl sokkal egyszerre nem érdemes kezdeni, mert akkor éhezésként éli meg a szervezeted és ahogy már írták, falási roham tör rád, amivel csak ártasz magadnak. Próbáld meg az étkezéseket minél egyenletesebben elosztani, hogy ne törjön rád hirtelen az éhség (vércukorszint ingadozás) és ehhez mérten fogyassz több fehérjét, rostos ételeket, kevesebb feldolgozott terméket.

ma 00:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!