Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » 19% testzsírból van még hova...

19% testzsírból van még hova fogyni nőként?

Figyelt kérdés
2021. szept. 20. 06:36
 1/5 anonim ***** válasza:
76%

Nők számára a 20% körüli testzsír az ideális, az már vékony. Kell ennyi a hormonrendszer megfelelő működéséhez. Ha tovább fogynál lehet, hogy elmaradna a menzeszed.

Hány kiló vagy és hány centi magas? Lehetséges, hogy testképzavarod van, ha fogyni akarsz még.

2021. szept. 20. 09:04
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Lehetni lehet. Csak kérdéses, hogy van-e értelme.

15%-ig egyébként nem szokott elmaradni a menzesz. Sok sportolót ismerek, a legtöbben 15% körül vannak, és senkinek nem volt ezzel problémája. Az ideális egyébként egy nem (él)sportoló nőnél tényleg 20% körül van.

2021. szept. 20. 11:22
 3/5 A kérdező kommentje:

173cm, 67kg

Járok pszichológushoz, ahol előkerül ez a téma is. Kamaszként bulimiás voltam, most is előfordulnak falásrohamok (immár hánytatás nélkül), aztán végletekig kínzom magam testedzéssel.

Voltam testösszetétel mérésen, hogy megnyugodhassak, hogy nincsen velem semmi baj, de nem segített. Elvileg minősített sportolókra jellemző izomzattal rendelkezem (kb. 30 kiló), de egyszerűen utálom, hiába kaptam visszajelzést, hogy egy gramm felesleg nincs rajtam.

Pedig méretre sem vagyok nagy, 36-os ruhákat hordok, és egyébként a férfiak is odavannak értem.

Mostanság viszont annyira nőietlennek érzem magam. Már van egy gyerekem, esküszöm, közvetlenül a szülés után jobban tetszettem magamnak +15kg-mal, mert legalább volt valami alakom. Most olyan testem van, mint egy tégla. Itt-ott kiállnak a csontjaim, a mellkasomat utálom mutogatni, mert undorító, ahogy átüt a bordám a bőrömön. A combtövemben kidagadnak az erek, vállam semmi, a karom vézna, mégis olyan vaskosnak érzem magam, talán a csontozatom miatt; állítólag extra endomorf a testalkalom, szóval nyilván sose leszek egy filigrán balerina.

A fenekem is csak akkor jó, ha épp befeszítem, ott bezzeg eltakarja a formát a sok háj.

Még a fejemet is aránytalanul nagynak látom, mosolygáskor tiszta malacszemem lesz, nem tudom, hogy lehetséges-e, hogy dagadt, zsíros legyen az alsó szemhéjam, vagy ez csak az izmok miatt van, de ezzel se tudok azonosulni.

Amikor rendszeresen edzettem, személyi edzővel, ki is maradt párszor, ez igaz. Nehezen estem teherbe is. De ha rámnézne valaki ruhában, akkor csak annyit látna, hogy hm, pont jó, se nem kövér, se nem sovány. Sokszor megjegyzik mondjuk idegenek is, hogy nagyon izmos vagyok, és megkérdezik, mit sportolok, vagy hivatásszerűen űzöm-e a testépítést :'D

De én nem akarok ilyen lenni, viszont tudom, a futástól inkább csak laposabb leszek elöl-hátul (most ezt csinálom).

Mit kellene csinálnom, hogy lemenjen a maradék zsír, ami kb. 9kg? Vagy akkor az már tényleg létszükséglet? Érdemes kipróbálom valamilyen szálkásító étrendet?

Elnézést kérek a sok picsogásért, sosem szoktam így kiborulni, főleg, hogy a rokonaim mindig aggódnak értem, de ha van még valami megoldás, amit még nem próbáltam, akkor mindenképpen kísérleteznék vele. Eddig biztosan nem jó irányba indultam.

Pl. hogy vajon mennyi lehet az energiaigényem ennyi izommal(aminek a fenntartása valamivel többet igényel, mint a zsíré), ha egyébként itthon vagyok a gyerekkel. Hogy ha esetleg fogynék, nyilván izomból is menne le, milyen arányban fogyasszak szénhidrátot, fehérjét, zsírt? Milyen jellegű edzéseket érdemes végeznem?

Esetleg ezekre a praktikus kérdésekre szeretnék még választ kérni, ha tudtok segíteni.

Köszönöm.

2021. szept. 20. 11:40
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

3: Ne haragudj, de össze-vissza beszélsz, tele van ellentmondással amit írsz. Utálod, hogy kiállnak a bordáid, hogy kidagadnak az erek, hogy vézna a karod, de vaskosnak érzed magad és 9kg zsírt le akarsz még adni?? Befeszítve (szinte) mindig jobban fognak kinézni az izmok, ez ellen nem tudsz mit csinálni, de pl fenéknek egyáltalán nem árt egy kis zsír réteg. Nézz meg egy alacsony testzsírú férfi testépítőt aki épp befeszíti a fenekét, borzasztóan néz ki, ha nem teljesen szakmai/versenyzői szinten nézed.

Nem tudom hogyan tudna bárki bármiben segítő választ adni, mert te magad se tudod, hogy mit szeretnél. Persze kép nélkül nem tudom melyik mondatban van több igazság külső szemlélő szempontjából, de szinte biztos, hogy nem a fizikumod változtatásával kell megoldást találni, hanem a testképzavar legyőzésével. Mert egyszerre nem fog minden vágyad teljesülni a leírásod alapján.

2021. szept. 20. 12:12
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem baj az, te is ilyen ducibuci alkat lehetsz.

"Pedig méretre sem vagyok nagy, 36-os ruhákat hordok, és egyébként a férfiak is odavannak értem."

Akkor te most dicsekszel vagy panaszkodsz? :)

2021. szept. 20. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!