Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hány évesen jött meg az elsö...

Hány évesen jött meg az elsö mentruációd? Mondj el mindent róla! A történetet, hol voltál, örültél neki, vártad, tampont vagy betétet használtál, erös volt a vérzésed, hány napig tartott!

Figyelt kérdés

2015. aug. 31. 17:24
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
Már jó régen volt, 11,5 évesen, tengerparti nyaralás közben jött meg. Nem mehettem a vízbe, nem örültem neki.Sokat tudtam róla anyukám 9 éves koromban elmagyarázta. Miután elmondta, hogy milyen a menstruáció, nem lelkesedtem érte, hiába mondta, hogy ha megjön, nagylány leszek.Valahogy a vérzés meg a hasfájás nem vonzott. Kislány koromban annyira fájt a hasam, hogy volt, hogy suliba se tudtam menni. Még hánytam is időnként. A hangulatom is csapnivaló volt főleg mielőtt mrgjött? Meg iszonyú fáradt is voltam.Aztán javult a helyzet, az első szülésem óta még gyógyszert se veszek be hasfájásra. De fejfájásra mindig.A fáradtság megnaradt.
2015. nov. 14. 21:58
 22/32 anonim ***** válasza:
21-es vagyok, betétet használok.Sőt,éjjelre a betét nem elég,mert csak nem oda csorog a vér, ahova kellene. A tampont nem szeretem, 1, mert félek, hogy a cérna bennszakad, 2, mert nem bírom elviselni, hogy bennem van,főleg ülve.
2015. nov. 15. 00:06
 23/32 anonim ***** válasza:

nekem otthon, egy vasárnap jött meg legelőször, nemistudom már mit éreztem/gondoltam, de természetesnek vettem, 12 voltam, anyának nem mertem elmondani, így a kb 2 hónappal azelőtt (titokban) vett betétet használtam 2 napig, aztán aztán aszthiszem kedden vagy szerdán kivettem a betétet a bugyimból és hagytam h véres legyen, de ne ázzon át a nadrágom, aztán mikor mindenki elment otthonról, csak anya meg én voltunk együtt akkor behívtam a wc-re és úgy tettem mintha akkor jött volna meg, ő örült, én nyöszörögtem.. aztán ,,megtudtam,, hogy tök nyíltan tudok beszélgetni vele a témáról, de még mindig úgy tudja hogy akkor jött meg mikor elmondtam de egyszerűen nem mertem elmondani, mert nagyon féltem....aztán mikor elmúlt már megtapasztaltam, milyen sz@ar érzés amikor ömlik belőlem a vér, ugyanaz az érzés mint másoknál: 11 évesen várják hogy megjöjjön, pár hónap múlva meg várják hogy 30-40 é múlva elmúljon :D amúgy Bella for teens relax betétem volt legelőször, utána libresse-t vett anya :) naggggyon erős volt, óránként cseréltem a suliba, de így is féltem órákon, hogy vajon mikor ázok át... 6 napig tartott. Mostmár normál tampont használok, amit imádok, és csak 3 óránként kell kicserélni ._.

13/L (nemsokára 14)

2015. dec. 18. 20:45
 24/32 anonim ***** válasza:
*előző vagyok* ja és 54 db-os ob pro comfort normált veszek, mert 1200 ft-ért több hónapig elég... gondolj bele, ha egy 10 db-os betét olyan 400 ft, az elég 1-2 napra erős vérzéssel, akkor... :D
2015. dec. 18. 20:49
 25/32 anonim ***** válasza:
Utolsónak: az a betét tényleg szupi
2015. dec. 18. 22:52
 26/32 anonim ***** válasza:
10 éves voltam, itthon voltam , vasárnap volt, reggel, amikor elmentem pisilni, akkor még semmi, mikor aznap másodjára mentem, már véres volt a tisztasági betétem, mivel használtam, mert számítottam rá, hogy megjön, és a fehérfolyásomat is felfogta legalább. Szóltam Anyukámnak, hogy hozzon be egészségügyi betétet, ebből értette, hogy mi a helyzet, de már nem kellett beszélnünk róla, mert régebben mindent megbeszéltünk. Igen, erős volt, ugyanúgy mint azóta, az első 2-3 napban erős, aztán gyengébb még 1-2 napig, rögtön beállt, nem volt utána problémám vele, max néha-néha kimaradt egy hónapban. Betétet használtam, éjjel-nappal éjszakait az erőssége miatt, tavaly előtt nyáron szoktam rá a tamponra, nappalra O.B Pro comfort normál tampon + tisztasági betét, éjszakára O.B Pro comfort normál night tampon + éjszakai betét.
2016. febr. 7. 19:36
 27/32 anonim ***** válasza:
13. szülinapom előtt kerek 10 nappal, nagymamáméknál voltam. Akkor kevés volt, és WC pairt tettem be utánna tisztaságit, mert kevés volt. Nagyon nem örültem neki, és most sem hogy megvan, de az mindegy. Nem volt erős kicsit sem és 3 napig tartott.
2016. márc. 14. 11:59
 28/32 anonim ***** válasza:
De most 20 vagyok
2016. márc. 14. 12:01
 29/32 anonim ***** válasza:
11,5 voltam, nyaraltunk a tengerparton. Tehát borzasztóan "örültem" gyerekként,hogy nrm lehet a tengerben fürdeni. Tampont ugyebár nem akartak adni a szüleim. Úgy tűnt, 5 nap alatt vége, amikor derült égből villámcsapásként újra kezdődött, iszonyú hasgörccsel. 10 napig tartott összesen. Aztán 1 hét múlva megint megjött. Sokáig utáltam menstruálni, pedig hamar beállt, gyakorlatilag csao terhesség miatt késett.Mostanra már szinte szeretek menstruálni a gyerekkoromhoz képest, tudom mikor van peteérésem megvan, hogy mit csinálok menstruáció alatt.
2017. ápr. 22. 13:49
 30/32 anonim ***** válasza:
Ja akkoriban kezdtek csak megjelenni a ragasztható betétek, a Libresse volt az első. De az is csak amikor már többször megjött. Maradt a vatta meg egy bizonyis egészségügyi bugyi, ami anyukám vett, hogy a suliban megóvjam magam az átázástól . Nagyon véreztrm, a balesrt szinte elkerülhetetlen volt. Tampont nem használtam, mert még kislány voltam. Nem használok azóta se, mert félek, hogy bennszakad a cérna. És utálom, higy van ott bent valami, mert mindig érzem, ahogy ülök.
2017. ápr. 22. 13:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!