Hány évesen jött meg az elsö mentruációd? Mondj el
mindent róla! A történetet, hol voltál, örültél neki,
vártad, tampont vagy betétet használtál, erös volt a
vérzésed, hány napig tartott!
13 évesen, otthon éjjel jött meg először (érdekes módon azóta is általában éjszaka vagy kora reggel jön meg), betétet használtam kb egy évig, aztán fokozatosan átszoktam a tamponra. Hogy milyen erős volt és meddig tartott, arra nem emlékszem.
Hány éves vagy, ha szabad megkérdeznem?
2015. aug. 31. 17:31
2/32 A kérdező kommentje:
9-10 évesen jött meg kb. Nem tudtam róla semmit és ezért meg is ijedtem hogy mi bajom. Anyám valami fura módon észre sem vette hónapokig... elmondani nem mertem. Nagymamám jött rá mikor nála nyaraltam, utána kezdtem csak betétet hordani, és ő mondta el mi a fene ez... szóval rémesen kezdődött, azt hittem elvérzek és meg fogok halni. :Đ Hogy hány napig tartott meg hasonlók azt nem tudom.
2015. aug. 31. 17:39
13, nyaralas kozben, azonnal szoltam anyunak, 1ev betet, aztan azota tampon,23 vagyok. Az 1. Kb 6napig tartott es nem fajt jobban , nem vt erosebb mint a tobbi. Mindig megjott 28-30napra.
2015. aug. 31. 17:40
13 voltam, otthon voltam, nem vártam, és nem örültem neki.
Betéteztem, 24 éves koromig nem tudtam felhelyezni a tampont, 8-9 napig és csak a 2-3. nap volt erős.
2015. aug. 31. 17:51
11 évesen jött meg,sok mindent tudtam róla mert kb 9 évesen a wc-ben lévő betétre rákérdeztem,anyu mindent elmondott róla.
Mamánál jött meg késő reggel,pont meglátogattam,elmnentem pisilni és a wc papír narancssárgás majd véres lett,tudtam mi ez.Nem ijjedtem meg,kimentem mamához rákérdeztem nincs véletlenül betétje volt,betettem a bugyimba aztán 1 óra múlva anyu is megjött elmondtam mi van,gratulált és hazafele vettünk betétet a boltba.
Suliba a csajok kifaggattak mert másnap nem tesiztem és elmondtam mindent,volt aki irigykedett.Mégn ebben az évben lakóhely,suli váltás volt de ott is voltak irigykedők hogy én már nagy vagyok de kb a többségnek 11,5-12,5 éves korukba megjött,utolértek.Senki se fogtak fel tragédiának,természetesnek vették.☺
2015. aug. 31. 20:11
11 évesen, nagymamámnál voltam. Ütöttem a vécén a falat mint egy őrült, erre jött, hogy mi a fene történt... :D A szomszédban laktunk de nem mertem elmondani anyámnak, úgyhogy átkísért és ő mondta el. Anyám csak a kezembe nyomott egy betétet, nekem fogalmam nem volt, mit kezdjek vele :D Aztán nagy nehezen elmagyarázta, de utána évekig szorongtam még a menstruációtól anyám reakciója után.
2015. aug. 31. 20:28
8/32 anonim válasza:
12 évesen, a suliban, fizika óra után vettem észre:D Először megijedtem, de már tudtam mi ez, úgyhogy megoldottam. Akkor örültem, ma már kevésbé:D Egy ideig betétet használtam, mert nagyon kicsit véreztem csak, most már sajnos kell tampon is.Kb 5 napig szokott tartani, 2. és 3. nap nálam nagyon durva, a többin meg már múlik el, úgyhogy az jobb.
2015. aug. 31. 21:53
9/32 anonim válasza:
Anyu céges gulyáspartiján jött meg :D De akk még elég gyenge volt..Elmentem wc-re és akk láttam a bugyimat,h foltos. Na eléggé sokkolt (azt mondogattam,h "ne,ne,nem lehet,h pont ma..").13 éves voltam,szóval olyan ideális korban-egyébként tudtam,mi az a menstruáció,anyuval már beszéltünk róla. Aztán a következő napon a suliban wc papírt használtam,mert még nem mertem elmondani anyunak. Viszont este elmeséltem neki, megnyugtatott, h minden okés,és adott betétet. (Betétet használtam kb 16 éves koromig,azóta felváltva használom a tamponnal.)Nekem átlagosan 7 napig tart, az első 3-4 napban erős,bár ez is úgy van,h az egyik hónapban erősebb, a másikban gyengébb. Már az elő menzesztől fogva folyamatosan megjött,átlagban pár nap eltéréssel. Most már teljesen rendszeres. :) 17 éves vagyok :)
2015. aug. 31. 22:53
10/32 anonim válasza:
Szia, nekem később jött meg mint a legtöbb embernek ( 14 évesen ), nyaralni voltam és akkor amikor wc-re mentem észrevettem. Mindent tudtam már róla, nem ijedtem meg, anyukám már elmondott róla mindent korábban. Vártam, de végül nem örültem neki. Az elején kb. 1 évig betétet használtam, de aztán átszoktam tamponra, mivel szerintem kényelmesebb és "tisztább". Nekem is 2. 3. nap vészes. És általában 6 nap.
2015. szept. 1. 21:42
Kapcsolódó kérdések: