Hány évesen jött meg az elsö mentruációd? Mondj el mindent róla! A történetet, hol voltál, örültél neki, vártad, tampont vagy betétet használtál, erös volt a vérzésed, hány napig tartott!
Fogalmam nincs, egyedül az maradt meg, hogy az otthonomtól 200 km-re voltam unokatesódmnál. És előtte is táborban voltam, megjött, és utána is. Kb 13 voltam.
19L
Szia! :))
Nekem 13 majdnem 14 évesen jött meg először.Anyukám olyan fél évvel előtte megmutatta hogyan kell berakni a betétet és vett nekem is..Nagyon vártam és kíváncsi voltam milyen is lehet ez megélve.Egy reggel arra kertem fel hogy csupa vér a bugyim és éreztem ahogy csurgott ki,betettem a betétet de úgy remegtem teljesen megvoltam ijedve pedig előtte alig vártam h nagy lány legyek,ezzel kapcsolatban egy csomót olvastam de mégis megzavarta a lelki világom :'D Az elsőkor nem bírtam aludni mert kényelmetlen volt a betét,és mikor 4 hónappal később megjött a 2.is csodálkoztam hogy jé ez nem is szokatlan és kényelmetlen.A 3.menstruációmig kb. 15 percenként néztem meg ma már rutinos vagyok :')
Általában nekem 7 napos az 1.,2.,3. nap kemény utána barnázás míg végül eltűnik :))
Nekem 12 eves koromban, suliban jott meg eloszor. De akkor csak sotetbarna foltot vettem eszre utolso ora elotti szunetben a mosdoban eszre, megijedtem, hogy ez mi mert tudtam a verzesrol, voltak felvilagosito oraink, kaptunk betetet, elmagyaraztak mindent de alvadt verrol nem volt szo en meg azt hittem ez nem is ver...
otthon dobbentem ra, mikor hiaba furodtem le, megint megjelent (tenyleg azt gondoltam ez nem ver) kesobb erosodott es tenyleg verzes lett, szolam anyukamnak, betetem volt, igy azt csak masnap kellett venni.
Amugy gyuloltem! Es a mai napig utalom. Kellemetlen, lelkileg is megrazott mert egyeduli lany vagyok. Volt, hogy 11 napig tartott, maskor kihagyott fel evet is (annak nagyon orultem!) de volt olyan eros, hogy ataztatta a betetem es nem volt masik, sot osztalytarsaimnak sem igy kenytelen voltam wc-papirt es zsebkendot betenni, alig vartam, hogy hazamehessek! Ez szornyuseg, en nem is tudom, mit kell a menstruacion annyira varni? Miert nemo ha valakinek mar megvan....sosem fogom megerteni. :( En ezt atoknak fogom fel es hiaba ertem a lenyeget, elfogadni sosem fogom.
11 éves voltam, reggel véres volt a lepedő. Anyám sokkot kapott, én teljesen semlegesen fogadtam, természetes, mint az, hogy reggel feljönni látjuk a napot. Anyám valamiért 2 bugyit adott rám s egy betétet is kaptam, de mivel nem szimpatizáltam a folyó vér érzésével, azonnal mentem boltba és azóta tampont használok, de hamarosan szeretnék átállni intimtölcsérre. Főleg, hogy most már más a mensesem. Régen kb. 6 napig tartott, gyenge, erős, erős vagy közepes, majd gyengülő vérzéssel. Manapság, pár évtized után a testem kitalálta, hogy sokkal poénosabb a 2.-5. napot összevonni egy fél napra. Egyre durvább, most már egy normál tampon 20 percet jelent a legerősebb órákban, el se tudok menni itthonról (régen megszoktam, hogy egyetlen napot kivéve simán teljesítménytúrázhatok, nem baj, ha jópár órán át nincs lehetőségem cserélni. max. nagy tampont és betétet használok). Úgyhogy tölcsér lesz belőle, amúgyis van pár előnye.
Az érzéseim nem változtak: nem örülök, de nincs is bajom vele. Mivel sosem fáj meg semmi, a tampon pedig az utóbbi időkig órákra megoldott mindent, mensesenként pár perc az, amikor egyáltalán tudatában vagyok a dolognak. Jó, erős éjjelek után néha mosnom kell, de a friss vér könnyedén kijön.
A régieket nem irigylem, plusz azokat, akiknek fáj. Igazságtalan dolog az.
13 voltam. Aznap hószünet volt, még besétáltam a suliba-közel laktunk, így az osztályban összesen négy osztálytársammal, van, aki késett-jelentünk meg, majd közölték, hogy elmarad a suli. Míg hazasétáltam, éreztem, hogy görcsösen fáj a hasam. Már tudtam a menses dologról, nem örültem neki, mondjuk nem is vártam. A következő alkalmak során volt, hogy rosszul voltam, a vérzésem is erős volt, egyszer majdnem elájultam a fájdalomtól/gyengeségtől. Többször hazaküldtek iskolából.
Kicsit segített a dolgokon, hogy kiderült a vérszegénységem, így szedtem vasat, plusz amikor elkezdtem napi szinten rendszeresen sokat tornázni, akkor elviselhetőbb volt, de mostanában is változóan görcsölget.
6-7 napig tart általában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!