Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Abortusz után legkevesebb...

Abortusz után legkevesebb mennyi idő kell, hogy elteljen a szexuális élet megkezdéséig? Sok dolgot olvastam az oldalon, a válaszok eltérőek.

Figyelt kérdés
18 éves vagy és ez az első terhességem. Sajnos nem áll módomban megtartani a babát, butaság miatt történt az egész. Vákuummal történik majd a megszakítás, előtte pedig kitágítanak valami algás pálcával. Elméletileg ez a legkíméletesebb módszer. Az érdekel, hogy mennyi időnek kell eltelnie a szexig? Illetve mikor mehetek strandra vagy fürödhetek kádban! Nem tudom, hogy ezzel a módszerrel is ugyanúgy történnek-e a dolgok!

2012. júl. 12. 21:42
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 A kérdező kommentje:
Arra meg én nem lennék képes. Add örökbe te! Ne okoskodjatok már itt nekem -.-" Tudom, hogy mit csinálok!!! Szüljél le 18 évesen! Én pl. dohányzom is! Így biztos nem szülök gyereket! Arról nem is beszélve, hogy az nem csak annyi, hogy potty, kiesik aztán kész! Na jól van, menjetek aludni már!
2012. júl. 20. 20:45
 52/61 anonim ***** válasza:
23%
Idióta,önző állat!!!
2012. júl. 20. 21:58
 53/61 anonim ***** válasza:
36%
Nem mártírkodok,te szerencsétlen,csak leírtam a véleményemet.Amúgy pontosítok ,mert már 2 gyerekem van.És igen fasza vagyok,mert én is 18 voltam az elsőnél,semmi támogatás,csak az apuka meg én.Választhattam volna a könnyebb megoldást,de én nem vagyok ilyen.És Jé,boldog vagyok,van kiért élnem és elértem amit akartam,mert azért ha valaki nagyon akar valamit,azt el tudja érni.Úgyhogy te nekem ne akard megmondani a tutit.Mert te szar ember vagy,aki megfutamodik,és szart se tud az életről,de ossza az észt.Tudod mit,kívánom hogy legyen emlékezetes számodra az abortusz napja!Ha te így,akkor ne várj kedves megjegyzést.
2012. júl. 20. 22:06
 54/61 A kérdező kommentje:
Na mert te kedvesen írtál, mi? Hát gratulálok! Én meg nem kockáztatok! Örülök, hogy neked sikerült mindent elérned és boldog vagy, de én nem te vagyok! És szerintem te sehogy sem jössz ahhoz, hogy felettem ítélkezz. Komolyan mondom már fáj, hogy idejártok oltani. Lehet, hogy nem csak engem bántotok meg ezzel, hanem majd azt is, aki később elolvassa ezt. Egyébként nem olyan biztos az én párkapcsolatom, hogy arra támaszkodni lehessen. Anyám meg nem tud eltartani. Én vagyok önző? Hát legyek. De legalább ésszel gondolkozom, nem a seggemmel. Az fáj nektek és neked ennyire, hogy valaki máshogy dönt a SAJÁT életéről? Én sem támogatom az abortuszt. De van, hogy így kell dönteni. És kész. Nem én vagyok az első és nem is az utolsó!
2012. júl. 21. 13:04
 55/61 A kérdező kommentje:
Egyébként azoknak mondom, akiknek később szükség lesz erre az információra: Fürdeni vagy szexuális aktust folytatni az első menzesz után lehet. Ez 4-6 hét szokott lenni. De úgyis jobb elmenni utána orvoshoz, hogy megnézze, minden rendben zajlott-e. :)
2012. júl. 21. 13:08
 56/61 anonim válasza:
91%

Kedves Kérdező!

Végig olvastam minden hozzászólást és meglepődtem a reakciókon. Nem hiszem, hogy bárki ítélkezhetne feletted. De sajnos tényleg elég érdekesen tetted fel a kérdést! Megpróbáltam mögé látni a dolgoknak, bár így ismeretlenül elég nehéz. Teljes mértékben pártolom, hogy 18 évesen nem akarod megtartani a gyereket! Még előtted az élet, amivel a leendő gyermekednek 1 picit jobb jövőt tudsz egy kis szerencsével biztosítani.

Nem szoktam hozzá szólni dolgokhoz, csak olvasom, de ez a beszélgetés elég érdekesen alakult!

Az én sztorim röviden: 1 baleset következtében fizikai sérült lettem (nyomorék), majd terhes lettem az első csemetémmel, akit megszültem. A második terhességem 6 hónap múlva volt, amit elvetettem. A harmadikat 4 év múlva szintén megszültem. A másodiknál engem is az érdekelt, hogy mikor tudom azt az életet folytatni, amit a baráti társaságunkkal folytattunk. Hasonló időszak volt. Bográcsozni jártunk, strandolni és nyaralni készültünk. Engem az foglalkoztatott, hogy hogyan tudnám az egészet eltitkolni, hisz előtte négy nappal voltam a kórházban. Nekem sikerült, mert fogyatékosságomnál kezdve volt mire hivatkoznom. Nekem csak a szűk családi köröm tudott róla. Feltételezem Nálatok is. Sajnos nem nézett sok hozzászóló a kérdés hátterébe, csak indulatból válaszolt. A reakciód viszont szintén kiszámítható volt korodnál fogva ( a fiatalok hevességére célozva) ! Nincs mit takargatnod! 18 évesen nagyon is bölcsen döntöttetek.

Egyre viszont mindig vigyázz! Ha orvoshoz mész a legkisebb problémáddal kapcsolatban is, mindig hangsúlyozd hogy milyen védekezést alkalmazol (gondolom ezentúl vigyázol), mert vannak gyógyszerek, amik gyengítik vagy hatástalanítanak bizonyos védekező szereket! ( Az én második terhességem sajnos így jött össze ).

Egy kérdés közben felmerült bennem! Én sajnos az előbbi intelmemről 16 év után megfeledkeztem és azért olvasgattam a kérdéseket, hogy tájékozottabb legyek így 45 évesen!

De kérdem én: akiket nem érint az abortusz, azok miért vannak itt vagy ítélkeznek mások felett?

szerintem egynek sem tiszta a múltja vagy jelene. Hisz ha büszkék lennénk a tetteinkre vagy válaszainkra akkor nem bújnánk a névtelenség mögé! Többek között én sem!

Örülök, hogy jól döntöttél és egy kicsit megfontoltabb jövőt kívánok Neked. Ági

2012. aug. 8. 01:26
 57/61 A kérdező kommentje:
Kedves Ági! Köszönöm a válaszod! A kérdésedre én csak annyit tudok mondani, hogy vannak emberek, akiknek sokal érdekesebb dolog mások életével és döntéseivel foglalkozni, mint a sajátjaikkal. Nem véletelnül keltem ki magamból. Van egy nagy hibám. Ha valami bosszant, akkor flega leszek. Ez amolyan önvédelmi reflex, így talán sérthetetlennek próbálok látszani. Már többször tapasztaltam ezt a jelenséget magamon. Igen, elolvasva én is láthatom furának a kérdést, ha akarom, de ez nem azt jelenti, hogy félvállról vettem\veszem a dolgot! Egyszerűen azért fogalmaztam így, mert próbáltam elkerülni a szóismétlést. De örülök, hogy van olyan, aki normálisan áll a kérdésemhez, és nem csak azért, mert támogat is benne. Negatív véleményt is lehet kultúráltan nyilvánítani :)
2012. aug. 8. 09:25
 58/61 anonim ***** válasza:
61%

Nem az abortusz miatt van itt senki felháborodva azt hiszem...ne beszéljünk mellé! És nem is a makulátlanságról és bűnösségről-bűntelenségről. Az, hogy ennyi abortusz van még mindig a korszerű fogamzásgátlók idején, egyáltalán nem csak a fiatalok hibája.

Viszont maga a kérdés irányultsága volt az, ami kiütötte többünknél a biztosítékot. Én szerintem, aki abortuszra megy éppen, ne azon gondolkodjon, hogy mi a legközelebbi idő, amikor végre szexelhet, mert nimfo. Majd ha már túl van mindenen, lelkileg is, akkor tegye fel a kérdést az orvosának. Én ezt így tartom tisztességesnek egyszerűen, nem tehetek róla, engem kicsit másképpen neveltek érzelmileg. Ennyi...

2012. aug. 8. 10:15
 59/61 A kérdező kommentje:
Nem vagyok nimfo. De ez például nem csak rólam, hanem a páromról is szól. Ezt csak úgy mellesleg jegyzem meg. Miben lett volna más, ha a kérdést most teszem fel? Szerintem semmiben. Már túl vagyok rajta. Minden téren. Amennyire ezen től lehet az ember. Természetesen (és sajnos) egy életre szóló leckét kaptam. Azon pedig sosem lesz túl az ember. De inkább nem kínzom magam azzal, hogy próbálok ismeretleneknek magyarázkodni. Az én életem, az én döntésem, az én problémám. Azt is sikerült megtanulnom, hogy soha többet ne tegyek itt fel kérdést, mert mindig lesz valaki, aki megtámad érte.
2012. aug. 9. 06:15
 60/61 anonim ***** válasza:
61%
Nagyon sajnálhatod, ha csak ennyi ment át, hogy "megtámadtak". Persze ehhez is kell egyfajta érzelmi érettség. Emellett nagyon sajnálom, hogy abortuszra kellett menned, mindig a nők szívnak! Ezt sose felejtsd el!
2012. aug. 9. 09:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!