Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Abortusz után legkevesebb...

Abortusz után legkevesebb mennyi idő kell, hogy elteljen a szexuális élet megkezdéséig? Sok dolgot olvastam az oldalon, a válaszok eltérőek.

Figyelt kérdés
18 éves vagy és ez az első terhességem. Sajnos nem áll módomban megtartani a babát, butaság miatt történt az egész. Vákuummal történik majd a megszakítás, előtte pedig kitágítanak valami algás pálcával. Elméletileg ez a legkíméletesebb módszer. Az érdekel, hogy mennyi időnek kell eltelnie a szexig? Illetve mikor mehetek strandra vagy fürödhetek kádban! Nem tudom, hogy ezzel a módszerrel is ugyanúgy történnek-e a dolgok!

2012. júl. 12. 21:42
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 A kérdező kommentje:
Ki a sz*rt érdekel a ti véleményetek? Eddig tűrtem, hogy csak így vélemény alkottok rólam, anélkül, hogy ismernétek, pusztán egy ártatlan kérdés folytán. Most meguntam. Hogy jöttök ti ahhoz, hogy bármit is mondjatok rólam? Nektek nincs lelkiismeretetek! Remélem majd valaki megköpköd titeket mindennap azokért a bűnökért, amikről nem is tehettek! Az fáj nektek ennyire, hogy próbálok nem megtörni? Az, hogy nem zuhanok magamba egy olyan dolog miatt, amit már nem tudok visszafordítani? Hogy látom, hogy van élet utána is? Nektek nincs szívetek, mert nem bírjátok felfogni ép ésszel, hogy van, aki másként gondolkodik, mint ti! Az, hogy ti hogy beszéltek rólam, az milyen sebeket okoz bennem, már nem is számít? Jaj, persze, az empátia manapság már ismeretlen fogalom. Foglalkozzatok azzal az embrióval, aminek nem is fáj ez az egész. Ez nekem fog fájni, nem a magzatnak, nem a páromnak, nem nektek, hanem nekem!!!!!!!!!!!! Fogalmatok sincs arról, hogy én mit érzek! Nem is ismertek. Esküszüm, ha tehetném már rég töröltem volna ezt az egészet, de még nem jöttem rá, hogy lehet-e. Menjetek, foglalkozzatok a saját dolgotokkal, vagy üljetek ki az utcára és minden arrajáró emberről alkossatok véleményt, nektek úgyis csak az megy! Minden jót!
2012. júl. 15. 16:29
 32/61 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan már! Attól, hogy súlyosan hibázott éretlen fejjel, majd, nehéz döntést hoztak és nem fog hónapokra bezárkózni, a kánikulában hűsölni menne, vagy fürdene, képes még a párjával szexualitásban gondolkozni, nem jelenti azt, hogy lelketlen, szívtelen dög. (vagy bűneit megbánva fogadna már cölibátust, többet ne is merjen testi szerelemre gondolni? Csak érdeklődött normálisan, nem azt mondta, hogy 2 napja történt, nem bírnak már magukkal és nem érdekli mi történt...) Attól, hogy próbál utána is talpon maradni, normális életet folytatni, nem belebolondulni az önmardosásba, depresszióba, attól még nagyon fájhat neki. Az írásai alapján sem azt éreztem, hogy félvállról venné. Racionális fejjel meghozták a döntést, tartania kell magát... (Csak az itteni ismeretlenül elítélők kihozták a sodrából és keményebben fogalmazott már.) Én abortusz után 1 nappal a gyerekeimmel medveparkoztunk, lovakat néztünk. Mennie kell tovább az életnek, ha belül vérzik is az ember... (
2012. júl. 15. 21:26
 33/61 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes, hogy amikor vki elveteti a gyerekét akkor az abortusz ellenzők esnek neki szélsőségesen, ha meg vki fiatalon, vagy nem a legjobb körülmények közt tartja meg, vagy gondolkozik a megtartáson, akkor meg azért esnek neki az embernek. Gyakran csak a másik elítélése, szapulása az érdekes, nem a segítségadás, empátia... Én az abortuszom

Iatt próbálok mindenkit rádöbbenteni az abortusz poklára, már akiknél látom a bizonytalanságot, az esélyt a megtartásra. De nem esem neki senkinek durván, ismeretlenül... Ha kell, pont azt védem meg, aki megteszi, mert a körülmények miatt nem tudja bevállalni, bármennyire is fáj a szíve. Elég büntetés ez, nem kell nekünk is bíráskodni felette...

2012. júl. 15. 21:42
 34/61 anonim ***** válasza:
93%
Elnézést a hibákért, (egyeztetési és kimaradt betű, stb.) telefonon pötyögök, könnyen félremegy a betű és a kis ablakban nem áttekinthető...
2012. júl. 15. 21:51
 35/61 anonim ***** válasza:
8%
Itt nem az abortuszról és annak az erkölcsiségéről van szó. És nem ítélkezésről. De kedves 87%-os, talán neked is az első gondolatod az volt, hogy vajon mikor szexelhetsz leghamarabb a műtét után, mert nimfomán vagy? Vagy esetleg mikor mehetsz pacsálni a strandra? Ebből ugyanis az jön át, hogy valakinek egy abortusz olyan, mint ha gyantáztatni menne a kozmetikushoz. Olyan, mintha fel sem fogná ésszel az egészet. A racionalizálás pedig elhárító mechanizmus.
2012. júl. 15. 21:52
 36/61 anonim ***** válasza:
100%
nem hiszem el, hogy ennyire értetlen vagy, nem erről szól a kérdés
2012. júl. 15. 22:28
 37/61 A kérdező kommentje:
Köszönöm azoknak, akik "mellém álltak"! Igen, pontosan arról van szó, hogy az élet megy tovább. Nem hiszem el, hogy ezt nem lehet felfogni vagy csak megérteni. Nem baj, ha más másként vélekedik, de ne legyek már egy kérdésem miatt elítélve. Próbálok tájékozódni minden téren és ez egy olyan kérdés volt (a sok kérdés mellett, amik érdekeltek), amikre nem kaptam még sem orvostól, sem ismerőstől választ. De úgy látszik, hogy ez az oldal bunkó és érzéketlen emberekkel van teli. Nem ez az első, hogy egy kérdés miatt leszedik a fejem, hülyeség volt egyáltalán megkérdeznem. Azt pedig, hogy mit teszek másnap, vagy egy hónap múlva, esetleg évekkel később, azt most nem tudhatom, hisz még a kórházat sem tudom elképzelni. Ennyire fáj az másnak, hogy érdekel valami? Nem értem az embereket. Bár ez itt nem csak velem van így, olvastam másnál is, hogy az emberek sokszor képtelenek normálisan állni a dolgokhoz. Na mindegy. Ja, és igen, valóban eldurrant a buksim, próbáltam magam visszafogni, ez lett belőle. Az epdig, hogy ki mit kezd a holnapjával, az már csak az egyénre tartozik. Ha nem a fejemhez vagdosnátok ocsmányságokat, hanem finoman mondanátok, hogy figyelj leányzó, lehet, hogy ez így nem helyes, akkor oké. De ocsmány módon írtatok sokan. Amit szerintem nem érdemeltem meg. Akárhényszor olvasom újra a kérdést, nem látom, hol jön ki ebből az, hogy érzéketlen vagyok és nem érdekel az egész. Nem értem. De talán jobb is így.
2012. júl. 16. 00:15
 38/61 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 35-ös! Igen, a racionálás elhárító, önvédő mechanizmus. És rendben is van az, különben még nehezebben dolgozható fel ez a kényszerdöntés, sokan enélkül össze is zuhannának.

Talán, ha nem krízisben lévő házasságban lettem volna az abortusz idején, akkor eszembe jutott volna a szexuális együttlét kérdése is (megsokszorozott védelemmel), hiszen szerető társsal, az sok-sok erőt adó testi-lelki összeolvadás a párunkkal. Vagy 40 fokban bizony az is eszembe jutott volna, hogy mikor lehet esetleg vízben hűsölni kicsit... Az én pici, de nagyobbik gyerekem is kérdezte, hogy anya, mikor jössz már te is fürdeni velünk a medencébe? Ez nem bűn és érzéketlenség szerintem. Attól még nagyon megérintheti a dolog... Nem ismerjük a pontos részleteket. (Volt olyan kérdező is már, aki valóban bicskanyitogatóan nemtörődöm módon érdeklődött, hogy utána mikor lehet már szexelni, itt úgy láttam, kulturált módon volt feltéve a kérdés...)

2012. júl. 16. 04:08
 39/61 anonim ***** válasza:
Jav. Racionálás persze racionalizálás.
2012. júl. 16. 04:19
 40/61 anonim ***** válasza:
72%
nekem csak egy dolog ütötte meg a szemem h a magzatnak nem fáj... én más véleménnyel vagyok erről ahogy te fogalmaztál kedves kérdező nem csak neked, párodnak fáj hidd el fáj az a magzatnak is nem hiába próbál egy élet lenni küzd érte és az abortusz alatt is...sajnálom h így jártál nem könnyű döntés elhiszem de ha nincs más választás inkább ez mint a nyomor... csak az a baj akkor érzed majd át a legjobban mikor már a kicsi babádat várod megszülöd a későbbiekben és rágondolsz h egyszer már egy ilyen kis apróság életét már elvettem... én legalább is így vagyok vele most 4 éve már volt egy abortuszom most kismama vagyok és most gyötör a legjobban a bűntudat de tudom h akkor jól tettem mert már most akartuk őt és megteremtettük a körülményeket neki... azoknak meg ne higgyél akik majd azzal támadnak h többet nem lehet gyereked meg hasonlóak én is megkaptam ezeket a szép véleményeket de nem igaz...ma már ez a vákuumos dolog történik és nagyon humánus nem szép meg rettenetes dolog az egyszer biztos de legalább gondolkodsz előre... a szexel 6 hetet kell várni a strandról nem tudok nyilatkozni nekem télen volt...de betétet vigyél magaddal az abortusz utánra ugyanis rendes vérzésed lesz utána egy darabig...félned nem kell egy 15 perces vénás altatás az egész...csak tényleg figyelj oda h ne törj össze én is azt hittem nem lesz semmi de hidd el magadba fogod azt érezni akárhogy nem akarod...kitartást rengeteg erőt ehhez az egészhez majd ha meg már túl vagy rajta írjál h ment és h viseled!
2012. júl. 16. 07:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!