Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Abortusz után legkevesebb...

Abortusz után legkevesebb mennyi idő kell, hogy elteljen a szexuális élet megkezdéséig? Sok dolgot olvastam az oldalon, a válaszok eltérőek.

Figyelt kérdés
18 éves vagy és ez az első terhességem. Sajnos nem áll módomban megtartani a babát, butaság miatt történt az egész. Vákuummal történik majd a megszakítás, előtte pedig kitágítanak valami algás pálcával. Elméletileg ez a legkíméletesebb módszer. Az érdekel, hogy mennyi időnek kell eltelnie a szexig? Illetve mikor mehetek strandra vagy fürödhetek kádban! Nem tudom, hogy ezzel a módszerrel is ugyanúgy történnek-e a dolgok!

2012. júl. 12. 21:42
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
7%

Nekem, ami átjött az eddigiekből (érzések elsősorban) arra tudok és arra reagálok. Nagyon leegyszerűsítettük így a végére, persze ez nem gond, csak nem ez volt az eredeti felállás. Nem az, hogy megkérdezi az abortusz után a kis hölgy, hogy doktor, mikor élhetek nemi életet legközelebb? Medencében, kádban szabad-e fürödni?

Hanem úgy szólt a kérdés, nekünk és nem az orvosnak (pedig ő kompetens ebben), hogy mikor szexelhetek leghamarabb? Mennyi a legkevesebb idő? Ebben pedig benne van, hogy "remélem nem sok, mert nem bírok magammal".

Nekem ez verte ki a biztosítékot és ez most sem változott. Lehet nyugodtan lebunkózni, meg a külvilágban keresni állandóan a hibát, önvizsgálatot valóban felesleges 18 évesen tartani.

És igen, erre írtam, hogy ez az egész olyan, úgy jön át, mintha valakinek az abortusz valami apróság lenne. Én nem azt mondom, hogy össze kell omlani, de azért érezzük már át ennek a súlyát! Ez nem "ellenem", vagy "mellettem" kérdése. Az sokkal rosszabb, ha utólag fog lecsapódni és gondot okoz majd az énképben, párkapcsolatban, a következő gyerek vállalásánál stb. Én csak ennyit szerettem volna hozzátenni, ha ettől bunkó vagyok, akkor lelkem rajta, vállalom. Te pedig akkor szerencsétlen vagy, mert nem tudod, hogy mit vállalsz, mit csinálsz. Az egyik legjobb barátnőmnek volt egy abortusza. A döntést ő is kb így hozta meg, elbagatelizálta, apát sem avatta be, de a vége 2 évig tartó depresszió lett és a párjával majdnem ráment kapcsolat. Ma szerencsére boldog anyuka, de ez azon múlt, hogy segítséget kért.

2012. júl. 16. 08:37
 42/61 A kérdező kommentje:
Nekem ilyen gondom hálisten, nincs. A családom és a párom fogja a kezem. A kérdés ilyen felfogása pedig teljesen értelmezés kérdése, hisz ha úgy kérdezem, hogy mennyi a legtöbb idő, akkor már értelmetlen is az egész kérdés! Nyílván azért ezt kérdeztem és így, mert erre lehet tárgyilagos választ adni! Ha az a kérdés, hogy szerintetek mikor leszek majd képes a szexre gondolni abortusz után, akkor a kérdésre már nem lehet racionális válaszokat adni, hisz ez mindenkinél eltérő. Értem? Az már had maradjon az én titkom, hog belül mit gondolok, mit érzek. Persze, hogy fáj. Kinek ne fájna? Mármint a lelkiekre gondolok. Egyébként mindenkinek köszönöm a kedves szavakat és a támogatást!
2012. júl. 16. 17:28
 43/61 anonim válasza:
100%

huhh...sok sok erzelem keveredik a valaszolokban, a kerdezoben, es az olvasas utan bennem is. egy kicsit furcsanak tartom h tenyleg tamad mindenki, van az abortusznal nagyobb bun is. (pl Bandy Kata ugye, nem vagyok fanatikus, en csak ma hallottam rola, de ez nagyobb bun mint az abortusz)

nekem is volt... tavaly augusztusban. en lehet h furcsan kezeltem akkor a helyzetet, de nem zarkoztam be, tudtam az elso terhessegi teszt utan, h el kell majd vetetnem mert nem alltunk ugy anyagilag. de elveztem azt a par hetet, amig kismama voltam. beszelgettem a pocakommal, becezgettem az en elso kisbabamat, az abortusz elotti este, leultem a csillagos eg ala, es megkertem az en draga apukamat, es nagymamamat akik mar nincsenek velem, hogy vigyazzanak az en kicsi kisbabamra amig en a foldon probalok ervenyesulni, tobb oran keresztul kint ultem a csillagok alatt, es a sajat megnyugtatasom erdekeben elmagyaraztam a kisbabamnak is mi fog tortenni, de hogy az en apukam, majd vigyaz ra. ettol megnyugodtam. masnap mikor mentem az abortuszra, feltem, es sirtam, de anyukam jott el velem, fogta vegig a kezem, a parom orankent felhivott. nem volt eletem legkellemesebb napja, de nem banom, h igy tortent, igy kellett tortennie. a kisbabam szuletesnapjat mar meg is unnepeltem iden, igaz parom sebeit nem teptem fel, de a aprilis 15en gondoltam az en kisbabamra, viszont emiatt nem fogok becsavarodni. ugy probalom felfogni, hha meg is szuletett volna, biztosan lett volna valamilyen visszafordithatatlan betegsege, amivel ugyanugy lehet szeretni, de jobb neki nem vegig szenvedni egy eletet, mint h kenyszeritsem arra h kuzdjon, most akkor kovezzetek meg engem is, de en ugy gondolom, ha nincs mas lehetoseg, akkor igy kell cselekedni! kerdezo, nyugodtan probalj masra koncentralni, kosd le magad, strandot nem ajanlom, de barmi mast csinalhatsz, viszont ne eroltesd meg magad, a szexszel mi 3 hetet vartunk, mert verzesem sem nagyon volt, az orvosom pedig azt mondta h probalkozhatunk, ha nem faj, akkor mar szeretkezhetunk is. ez a 6 het csak altalanossagba szol. beszelj az orvossal is, es kerdezz meg mindent! udv

2012. júl. 17. 09:38
 44/61 A kérdező kommentje:
Ez szerintem nagyon aranyos :) Örülök, hogy sikerült magad túltenni az egészen. Biztos, hogy jó helyen van a pici babád :) Köszönöm a válaszod :)
2012. júl. 17. 22:38
 45/61 anonim válasza:
8%

"Telefonba egyébként főleg nem fogok ilyen témáról beszélni senkivel"

mert neten jobb feltenni ilyen kérdést?

"De úgyis meg fog halni, hát nem érted? Akkor nem tök mindegy? Istenem, akkora fogyatékkal élők vagytok, komolyan mondom."

Nem tök mindegy? Jézusom te olvasod is amiket le írsz? Szüleidnek kellett volna ezt mondani rólad..... és még másra mondod h fogyatékkal élők?? anyám én a helyedbe azonnal elsüllyednék szégyenemben..

"Foglalkozzatok azzal az embrióval, aminek nem is fáj ez az egész. Ez nekem fog fájni, nem a magzatnak, nem a páromnak, nem nektek, hanem nekem!!!!!! "

ez hol hallottad, hogy a magzatnak nem is fáj? nagyon elvagy tájolva....

2012. júl. 18. 15:26
 46/61 anonim ***** válasza:
40%

43/45 Ne haragudj de te beteg vagy! Becézgeted,cirógatod,és a csillagos ég alatt meghitten elmagyarázod neki hogy -picikém,te nagyon cuki meg édes vagy,de holnap megyünk a mészároshoz!

Undorító!!!A kérdezőnek meg ez aranyos (?)

2012. júl. 18. 15:51
 47/61 A kérdező kommentje:

1. Már ne haragudj meg, de nem fogok egy orvossal ilyen dologról beszélni telefonon. Ti meg nem tudjátok, hogy ki vagyok.

2. Én a helyedbe a másik oldalról nem pofáznék, ha elolvastad az egészet, akkor láűthatod, hogy miért akadtam ki.

3. Bizonyos kutatások azt támasztják alá, hogy a magzatnak egy ideig nincs fájdalomérzete.

A következőnek pedig csak annyit üzennék, hogy ő a maga módján meggyászolta a picit, neked meg ez a baj. Ocsmány emberek vagytok, nem vagytok képesek elfogadni, hogy valaki másként gondolkodik, mint ti! Bekaphatjátok szerintem! Ocsmány, hogy semmi tolerancia nem szorult belétek!! Pfujj!

2012. júl. 19. 20:41
 48/61 anonim ***** válasza:
30%
Vicces hogy mi(vagy ez esetben én)vagyunk az ocsmányok. Én is terhes lettem,én bevállaltam,mert voltam olyan fasza gyerek ha már nem voltam elég elővigyázatos akkor vállalom a következményeket,és nem kell gyászolgatnom a meg nem született gyerekeimet.A saját gyerekemnek SOHA nem csinálnék temetőt a méhemből!Amúgy köszönöm,de nem kapom be.Megteszed ezt szerintem helyettem is!Csak legalább legyen eszed máskor védekezni!
2012. júl. 20. 10:55
 49/61 A kérdező kommentje:
Fingod nincs róla, hogy most miért nem védekeztünk. Nem mártírkodj, mert megszültél egy gyereket. Én nem tehetem meg ezt. Ilyen kib*szott nehéz ezt felfogni? Jobb lenne, ha elvennék tőlem, mert nem tudok vele mit csinálni? Szerintem nem. Nem vagy te fasza :D Nem ettől leszel fasza... Meg ez nem a következmény vállalása. Nem tudom hány éves vagy, de ha annyi, amennyi én, akkor nem is mondok inkább semmit!!!
2012. júl. 20. 17:32
 50/61 anonim ***** válasza:
11%
"Jobb lenne, ha elvennék tőlem, mert nem tudok vele mit csinálni? " nem, az lenne a legjobb, ha megszülnéd és örökbe adnád...
2012. júl. 20. 19:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!