Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hány évesen voltál először...

Hány évesen voltál először nőgyógyásznál?

Figyelt kérdés

Ha betegség miatt mentél: ha nem jön közbe, mikor mentél volna "csak úgy", mert épp itt az ideje.

(Én 23 leszek és sosem voltam még. Csupán bő másfél éve élek nemi életet.)

2012. márc. 19. 21:24
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/75 A kérdező kommentje:

Szerintem nem kötelesek fogadni, csak a lakóhelyem szerinti nőgyógyászaton. Nem ide vagyok bejelentkezve. Még az ügyeletesorvos sem foglalkozott velem egyszer, mikor munkahelyen rosszul lettem. De mint írtam, amúgy is bunkó, türelmetlen orvosok mind. Nőnemű nőgyógyász pedig nincs a közelben, lecsekkoltam.

Én még 1000 ft-ot sem lennék hajlandó kifizetni, mert nekem az az elvem, kétszer nem fizetek ugyanazért. Nem azért megy le havi tizenvalahány ezer forint a fizetésemből, hogy még pluszban fizessek orvosnak. A hálapénzt is megvetem, soha, semmilyen körülmények közt nem fogok orvosnak pénzt adni.

2012. márc. 20. 21:31
 42/75 anonim ***** válasza:
:)
2012. márc. 21. 07:09
 43/75 anonim ***** válasza:
Én kívánom, hogy soha ne kelljen feladnod az elveidet, de hidd el, nagyon-nagyon könnyen kerülhet az ember olyan helyzetbe, amikor a másodperc tört része alatt bekövetkezik ez. Tehát ennyire biztos azért ne legyél a dolgodban.
2012. márc. 21. 07:13
 44/75 anonim ***** válasza:

A hálapénzt is megvetem, soha, semmilyen körülmények közt nem fogok orvosnak pénzt adni.

Nem kívánom neked, hogy olyan helyzetbe kerülj, amikor kénytelen leszel igenis fizetni. Egyik ismerősöm azért nem tudott időben leállamvizsgázni, mert hirtelen napi 12 órákat kényszerült dolgozni. Ugyanis anyukája kórházba került és ha azt akarta, hogy tisztességes ellátásban részesüljön az édesanyja, akkor dugdosnia kellett a megfelelő köpenyzsebekbe a pénzt, nem keveset. Ha tetszik, ha nem, ez így megy sajnos, még TB-kórházakban is.

2012. márc. 21. 09:32
 45/75 A kérdező kommentje:

Ez ostobaság, ezt az emberek hiszik, hogy a pénz fejében jobb ellátást kapnak. Olyan ez, minthogy a szülő nők is mindig pénzelik az orvost, mégpedig nem is kevéssel. Közben meg az sem marad a szülőasztalon, aki nem fizet. Csak azt gondolják: nem adok, majd hagynak meghalni.

Mamáim sokat voltak kórházban, soha egyik nem adott senkinek pénzt, mégis ugyanúgy el voltak látva. Pl. egyik mama mellett feküdt egy nénike, aki bezzeg nem győzte dugdosni a pénzt, aztán ott sírt a szája, hogy nem foglalkoznak vele. Ja, mert egyesek elvárnák, a s*ggük ki legyen nyalva, ha már fizetnek. A normál ellátást mindenki megkapja hálapénztől függetlenül. Akik fizetnek, azért teszik, mert elvárnák, hogy a pénzükért a kórház összes alkalmazottja körülöttük rajongjon.

Ha már írtátok, addig jó, míg nem tapasztalom: nos, hónapok óta járok orvoshoz egy betegségem miatt a kórházba. Nem javulok. Már mindenki azzal nyúz, menjek magándokihoz, vagy perkáljak az orvosnak, hátha. Nem fogok. Pedig már 5 hónapja kínlódok vele, a munkahelyem is ráment. Én nem az orvost hibáztatom, a magándoki sem tudna csodát tenni. Szóval ennyit arról, hogy majd jön olyan helyzet, hogy feladom az elveimet...

Ha egyszer szülni fogok, akkor sem fogok egy 10 ft-ot sem adni se az orvosnak, se az ápolóknak.

2012. márc. 21. 10:49
 46/75 anonim ***** válasza:

Nem, csodát a magándoki sem tud tenni, ebben igazad van. Viszont normálisan kivizsgálna... És lehet, hogy ugyanaz a doki a kórházban leszarna, de ez nem feltétlen az ő hibája. Meg van kötve sokszor a kezük (persze sok nemtörődöm orvos is van).

És ne haragudj, de ha hagytad, hogy rámenjen a munkahelyed...erre nem tudok neked mit mondani. Biztos nem fontos a pénz neked vagy nem tudom. Nem értem ebben a logikát.

És majd ha lesz gyereked, akkor is ugyanígy fogsz gondolkozni? A gyereked beteg lesz, napi 5 órákat üldögélsz majd vele a semmiért a körzeti/sztk-s dokinál, de te nem fogod elvinni magánorvoshoz, miközben megtehetnéd? A hülye elveid miatt? Hát erre már tényleg végképp nem tudok mit írni.

Vagy ha majd ne adj' Isten valami műtéte lesz a gyerekednek, de a doki a mostani eü-s körülményekhez képest teljesen korrektül látja el, majd akkor sem adsz pénzt? Nem feltétlen egy sima mandulaműtétre gondolok, nem lehet tudni, hogy mikor mire kerül sor.

Amúgy én is hihetetlenül elítélem ezt a hálapénz-dolgot, de már volt rá eset, hogy bizony csúszott az a bizonyos boríték. Nem azért, hogy kinyalják a seggem vagy kinyalják a családtagjaim seggét. Csak egészen egyszerűen hálából.

2012. márc. 21. 11:52
 47/75 A kérdező kommentje:

De, nagyon is fontos a pénz. Sarkítottam, feltehetően nem ez volt az oka, hogy elküldtek, totális leépítés van, több 1000 embert kirúgtak, na de mindegy, ez nem lényeges, csak nem akarom, hogy úgy tűnjön, szartam a munkába, mert nem! Hónapokig bejártam betegen dolgozni, és 2 hét táppénz után lettem elküldve. Ez nem engem minősít.

Hogy adnék-e pénzt azért, mert korrektül megműtik a gyermekem? Miért? Bocsánat, nem az a dolguk? Én kapok plusz pénzt azért, mert ellátom a munkámat megfelelően? Nem. Csak az emberek hajlamosak Istennek tekinteni a jó orvost, azt hiszik, tartoznak nekik valamivel, csak mert ellátja őket. Szerintem nem. Ha jól műtött, az nem érdemel plusz juttatást tőlem, fizetem a tb-t, ez az én fizetségem. Nincsenek jól megfizetve? Ezzel tisztában vagyok és felháborít, hogy alul vannak fizetve. De nem az a megoldás, hogy én pótolom ki nekik a bérüket.

Az egészségügyi rendszer meg pont azért tart ott, mert az emberek pénzzel oldják meg, hogy velük foglalkozzanak. Mert valami hülye egyszer elkezdte, és azóta elvárás. Meg lehetne szüntetni - ha senki sem fizetne. Igen, kitartanék a hülye elveim mellett akkor is, ha ehhez sok idő kell.

2012. márc. 21. 12:04
 48/75 anonim ***** válasza:
Jólvan, nem vitatkozok, teljesen másképp gondolkodunk. Mindenesetre én adok a postásnak, a futárnak, a hentesnek is borravalót, a néninek is a piacon, persze mindnek csak akkor, ha kedvesek, normálisan viselkednek. Sokszor elég, ha őszintén rám mosolyognak, én már akkor adok nekik borravalót. Én meg sokszor kapok ügyfelektől bonbont, csokit, virágot. Nekem is jólesik a figyelmességük, szerintem teljesen normális emberi reakció az, hogy ha valakivel valaki figyelmes, akkor szeretné valamilyen formában meghálálni. Nyilván én a munkámból adódóan nem fogok tízezreket kapni, de nem is várom el - sőt a csokikat sem, de akkor is örülök neki. Viszont ha az orvos megmenteni a lábam, ráadásul figyelmes is, meglátogat a műtét után, nem sajnálok tőle egy borítékot vagy egy ajándékcsomagot. Sőt... Tisztában vagyok vele, hogy nem istenek, de mai egészségügyben, ha mindezt megkapom egy orvostól, akkor az a részéről emberfeletti dolog.
2012. márc. 21. 13:51
 49/75 anonim ***** válasza:

"mai egészségügyben, ha mindezt megkapom egy orvostól, akkor az a részéről emberfeletti dolog."

És a tanítónénik a mai oktatásügyben??? Pedig a gyereked egész élete, jövője rajtuk múlik, nem csak a pattanása, vagy szemölcse... Adsz neki tízezrekkel bélelt borítékot?, vagy ami az igazság, hogy tőlük nem félsz, mint az orvosoktól és ezért aztán le vannak füttyentve!

Az orvosoknál te alárendelt helyzetben vagy és szó és szinte kérdés nélkül teszed amit mondanak, mert rettegsz, (ezért ők kvázi "zsarolnak" is ezzel), de a pedagógusnál már úgy érzed te vagy nyeregben hiszen te fizeted őket! Ez igaz is, pontosan, de hajszál pontosan úgy, mint az orvosokat!

Persze nézhetnénk más szakmát is, de legyen ennyi elég most.

2012. márc. 21. 14:43
 50/75 A kérdező kommentje:

Természetes, hogy az ember hálát érez, de ezért fizetni... Ő a dolgát végzi. Akin segít, az persze máshogy áll hozzá, mert ő egy csodának éli meg, közben az orvos tényleg ezért van fizetve, erre esküdött fel. Az a dolga, hogy megműtsön és jól. Ha meg majd nem kap valakitől és tojik bele, akkor az a beteg a hibás, hogy nem adott? Van néhány rossz orvos, aki csak a pénz miatt tud motivált lenni - attól meg el kéne venni a praxisát, nem pénzelni pluszban.

Mi tehetünk róla, pontosabban akik adnak hálapénzt, hogy az orvosok egy része természetesnek veszi és esetleg kevésbé foglalkozik azzal, aki nem ad neki. Az ilyen hálás emberek rontották el az egészségügy ezen részét.

2012. márc. 21. 15:13
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!