Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hány évesen voltál először...

Hány évesen voltál először nőgyógyásznál?

Figyelt kérdés

Ha betegség miatt mentél: ha nem jön közbe, mikor mentél volna "csak úgy", mert épp itt az ideje.

(Én 23 leszek és sosem voltam még. Csupán bő másfél éve élek nemi életet.)

2012. márc. 19. 21:24
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/75 anonim ***** válasza:
Azt mondják, hogy a nemi élet megkezdése után 1-2 évvel érdemes elmenni egy szűrő vizsgálatra.
2012. márc. 20. 08:05
 32/75 anonim ***** válasza:
10%

Lassan érdemes lesz elmenned egy ellenőrzésre, szerintem keress egy női dokit.

Minden szempontból a női nőorvos az igazi, szinte félszavakból is megért sok mindent, amit a férfi életében nem tapasztalt, érzett, legfeljebb tanult róla... szerintem levetkőzni, terpeszteni is könnyebb elötte, mint egy idegen férfi elött.

2012. márc. 20. 08:08
 33/75 anonim ***** válasza:

Azért járok évente vizsgálatra dokihoz, hogy megcsinálja a méhnyakrák szűrést (citológia). Jobb félni, mint megijedni és a szakemberek is azt mondják, hogy nemi élet megkezdése után célszerű megcsinálni. 3 havonta meg csak receptet ad és megkérdezi minden rendben van-e.

Az meg, hogy valaki sűrűbben jár... egy fertőzést bárhonnan össze lehet szedni, nem csak nyilvános WC-ről (szerencsére eddig elkerültek). Szóval ezért nem kéne megszólni senkit, szíve joga, hogy mikor megy orvoshoz.

2012. márc. 20. 09:44
 34/75 anonim ***** válasza:

"Az meg, hogy valaki sűrűbben jár... egy fertőzést bárhonnan össze lehet szedni"

Hát ha összeszedett egy fertőzést akkor persze hogy menjen,

de itt a "Félévente járok" hozzáálásról volt szó. ha csak úgy ellenőriztetem magam félévente, akkor miért csak a puncidat? Mi lesz a többivel? Tüdő, bőr, szem, gége, proctológia, vérkép, vizelet, stb..stb..stb

Azért talán minden másnap valamilyen preventiv vizsgálatra járni, túlzás, van más tenni valója is az ember lányának szerintem.

2012. márc. 20. 10:24
 35/75 A kérdező kommentje:

Szóval annak, aki monogám kapcsolatban él, nem szed fogamzásgátlót, nem is indokolt, hogy nőgyógyászhoz menjen, végül is?

És hogy is van ez a nőgyógyász dolog? Ti, akik viszonylag rendszeresen jártok: privát dokitok van, akinek fizettek is? Vagy csak a kórházban lévő egyik nődokihoz mentek.

Nálunk a környéken normális nődoki nincs, anyám mindre azt mondja, hogy bunkók. A városban, ahol élek, sztem el sem mehetnék rendes nőgyógyászatra, mert nem vagyok bejelentkezve, de egy kolléganőmtől tudom, hogy az itteniek is mind mogorvák és főleg azokkal bunkók, akik szégyellősek. :S Na, ezek után az ember merjen elmenni, nem?

Én pedig magánorvoshoz nem megyek, mert nem azért húzzák le a fizetésemből a tb-t, hogy majd pluszban perkáljak. Az kizárt.

2012. márc. 20. 14:24
 36/75 anonim ***** válasza:
60%

Elmehetsz bárhol az országban, kötelesek fogadni, ha van TB-d.

Női dokit keresnék, mert azért csak könnyebb elötte vetkőzni és kitárulkozni, valamint megbeszélni az esetleg még kényesebb dolgokat is később.

2012. márc. 20. 14:46
 37/75 anonim ***** válasza:

Privát doki kb 10 eFt-nál kezdődik.

Igaz, hogy otthon kevésbbé bunkók mint az SzTK-ban általában, persze ez sem törvényszerű.

2012. márc. 20. 14:47
 38/75 anonim ***** válasza:

A méhnyak rák kialakulása kb 6 -8 év, többek között ezért is elég lenne a rendszeres nemi élet megkezdése után kb 3 évente a kontrol (na de akkor a páciens bugyellárisában maradna a PÉNZ!).

A fiatal lányoknál, asszonyoknál a méhnyak- és mellrák kialakulása egészen elenyésző.

A mell önvizsgálatot saját magánál senki jobban elvégezni nem tudja! Kis idő után te ismered legjobban saját melleidet, mire az orvos észreveszi, addigra bizony a csomó már legaláb 1 - 1.5 cm !!

Olvassatok egy kicsit utána, érdemes...

2012. márc. 20. 15:17
 39/75 anonim ***** válasza:
Akihez én járok, oda jár anyukám és a nagymamám is. Rendes orvos, aki emberként kezel, pedig kórházi orvos, nem magán. Ki kell fogni, gyűjtögetni a tapasztalatokat barátnőktől, rokonoktól.
2012. márc. 20. 20:59
 40/75 anonim ***** válasza:
Az előző válaszom jól le lett pontozva, minden esetre válaszolok mégegyszer. Én olyan dokihoz járok, aki kórházban és magánrendelőben is rendel. Ha van időm, akkor a magánrendelésére megyek, nem kér el tízezreket, és évente egyszer 4-5 ezer forint megfizethető. Ha sürgősen menni kellett hozzá, akkor a kórházba mentünk, mert ha jól emlékszem hét elején van a magánrendelése, és a hét vége fele volt olyan bajom, ami nem várhatott még 3-4 napot, szóval felkerestem őt a kórházban. Mindkét helyen ugyanolyan lelkiismeretes, és segítőkész, bár kicsit zord a külseje, de ennek ellenére nagyon jó orvos.
2012. márc. 20. 21:10
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!