Hány évesen voltál először nőgyógyásznál?
Ha betegség miatt mentél: ha nem jön közbe, mikor mentél volna "csak úgy", mert épp itt az ideje.
(Én 23 leszek és sosem voltam még. Csupán bő másfél éve élek nemi életet.)
Hát én fogamzásgátlót nem szednék semmiképp, tönkreteszi a szervezetet. Aki fél a méhnyakráktól, de azt szedi, nem tudom, érzi-e ebben a paradoxont. :S
Amúgy az utóbbi időben sok vizsgálaton voltam, mert gócot keresnek a szervezetemben. De azt mondta az orvos, nőgyógyászati gondról nem lehet szó, úgyhogy azt még megúsztam eddig.
"Én is szedtem szűzen fog.gátlót, mivel ezer más dologra is használ (pl. rendszertelen menzesz), nem csak azért írják fel hogy ne legyél terhes..."
Igen, írtam is hogy ezért írták fel, hogy az majd helyrehozza, tehát tisztában vagyok vele hogy nem csak terhesség ellen van..... De aki utána néz, az tudja hogy fog.gátlóval megvonásos vérzés van csak. Az csak elfedi a gondokat...
Tehát örül az ember lánya, hogy juj de jó végre normális 28 napos a menzeszem, közben meg ugyanúgy fenn áll a gond...
Amúgy igen kérdező, én sem szednék fog.gátlót. Igaz nem is élek nemi életet, de ha fogok, szerintem akkor is valami más módszer után fogok nézni.
Én 17 évesen voltam először, hogy fogamzásgátlót írassak. 3 havonta megyek vissza bogyeszért, évente egyszer megvizsgál (citológia) és elküld vérvételre. Talán egyszer voltam "soron kívül" mert a strandon sikerült összeszedni egy fertőzést.
22/L
19 évesen, mert kimaradt a menstruációm már 3. hónapja.
Ha nem lett volna gond, nem mentem volna, mert szűz vagyok még mindig (21 vagyok). Most sem mászkálok, úgysem vizsgálnak meg, csak ha nagyon muszáj. Majd ha elvesztettem a szüzességem, elmegyek, utána pedig évente méhnyakrák-szűrésre. De addig tök felesleges, amikor panaszom volt, voltam vagy 5x dokinál, de csak 1x, először vizsgált meg manuálisan.
# 14
"Fél évente járok és évente csinál citológiát is."
Miért csak ilyen ritkán? A menők már 3 havonta járnak!!!
egy két hozászólásból úgy érződik ki, mintha a nő egyenlő lenne a fertőzéssel és a betegséggel, és mint az autót "szervizelni" kell, hogy működhessen. Azért ezen gondolkodjunk el egy kicsit...
Aki 14 éves kora óta tömi magába a fogamzásgátlót, partnereit véltogatva éli nemi életét, annál elképzelhető, hogy rendszeres (évenkénti, vagy még gyakoribb) "karbantartásra" szorul. Na de a normális nő miért kellene, hogy évente mutogassa magát?.. még a magyar egészségügyi protokoll sem mondja ezt.
Ez a nőgyógyász lobbi által hangoztatott vélemény a pénztárcád megcsapolását célozza egyértelműen.
Ha valami gondod támad, akkor irány az orvos, na de az évente, sőt már egyre gyakrabban hangoztatott félévenkénti szűrés/szerviz azért túlzás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!