Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit tehetnék menstruációs...

Mit tehetnék menstruációs fájdalmak ellen?

Figyelt kérdés

Már 9 éves korom óta megvan a menzeszem, és mindig is küzdöttem a fájdalommal, ami mostanra elviselhetetlenné vált. Mióta szexuális életet élek (5 hónapja), a ciklusom is megváltozott, van, hogy késik napokat, hol meg előbb jön meg egy héttel. De nem is ez a probléma, hanem mostanra annyira erősek a hasi görcseim, hogy nincs olyan alkalom, mikor ne hánynék, és csak fekszem az ágyon órákig. Eddig algofelx-met szedtem, mellé gyógyszertári teát kifejezetten menzeszes görgy ellen, de már a 2-2 adag sem segít a fájdalmakon. Mit ajánlanátok?

Köszönöm!

19/L

2011. júl. 25. 16:30
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem a legerősebb sárga advil segített, és a melegvizes palack. Persze nem múltak el a fájdalmak, csak elviselhetőbbek lettek. A dokim mindig azzal vigasztal, hogy ne aggódjak, a szülés ehhez képest gyerekjáték lesz... :)
2011. júl. 25. 16:35
 2/6 anonim ***** válasza:

Mindenképpen el kellene menned egy nőgyógyászhoz, ha már a hagyományos, megszokott gyógyszerek nem enyhítik jelentős mértékben a fájdalmaidat.

Én ezt tudom tanácsolni.

2011. júl. 25. 16:37
 3/6 A kérdező kommentje:

Az orvos már nekem is eszembe jutott, mert szerintem nem normális, hogy ennyire görcsöljön..

Úgy hallottam, hogy a fogamzásgátlók is tudnak segíteni valamennyit a fájdalmon. Erről tud valaki valamit?

Köszönöm a válaszokat!

2011. júl. 25. 16:44
 4/6 anonim ***** válasza:
Igen, valamennyit enyhítenek a görcsökön, de csak ezért nem érdemes hormonokkal tömni magad... persze ha egyébként is kell a fogamzásgátlás, akkor jó megoldás lehet, egy keveset tényleg segít.
2011. júl. 25. 16:46
 5/6 anonim válasza:

az algoflex-m helyett szedj meristint (vényköteles, de tényleg jó, nekem ez az egy ami használ)

vagy ha nem akarsz feliratni, akkor nospa-forte görcsoldó + sima algoflex egyszerre 1-1. (ugyanaz mint az algoflex-m csak erősebb)

2011. júl. 25. 19:25
 6/6 anonim ***** válasza:

Cataflam, írasd fel orvossal.

Én is csak fekszem ilyenkor, néha sírok is olyan rossz. De ez bevált.

2011. júl. 26. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!