Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van olyan anyuka, akinek több...

Van olyan anyuka, akinek több magzatvize volt és vajúdás kezdetén még nem volt beilleszkedve a baba, a végén mégis meg tudta szülni természetes úton a kicsit? Ha igen, lett e bármilyen gond vagy problémamentesen megérkezett?

Figyelt kérdés

jan. 21. 20:57
 1/7 anonim ***** válasza:
Végig nem illeszkedett be sajnos... 6 óra vajúdás után, hiába voltam teljesen nyitva... Sürgősségi császár lett
jan. 22. 00:02
 2/7 A kérdező kommentje:

Ó szegényem :( nagyon sajnálom!

Remélem mindketten jól vagytok és sikerült lelkileg túl lépni ezen.

jan. 22. 00:32
 3/7 anonim ***** válasza:

Köszönöm...Már vajúdáskor csökkent a pulzusa... Az apgar értéke csak 6/9 lett.. Nem vett levegőt... 2x a nyakán volt a köldökzsinór.. De hála istennek nem lett semmi baja. 5 napig voltunk utána bent.

Sajnálom nagyon, hogy nem sikerült megszülnöm természetes úton.. És nem foghattam azonnal a kezembe, nem hallottam felsirni... Nem lehetett aranyóránk... Ezek mind nagy szívfájdalmam, de nem próbálkoznék meg újra a természetes szüléssel, rettegek tőle.. És nem a fájdalom részétől, hanem, hogy baja lesz a babámnak.

Mert most is ha a párom nem kezd el "kiabálni" hogy csináljanak már valamit, akkor lehet ott maradunk mindketten... Otthagytak minket a szülőszobán 3man óránként egyszer ránk néztek... Borzalmas élmény volt.. Nem éreztem magam biztonságban.

jan. 22. 19:48
 4/7 A kérdező kommentje:

Ó te jó ég! Még végig olvasva is beleborzongtam.. :(

Szörnyű amin keresztül kellett mennetek, de hála a férjednek remélem mind jól vagytok azóta is.

Esetleg lett azóta kistesó program császárral ? Vagy az eset miatt teljesen elzárkóztok előle.

jan. 22. 22:32
 5/7 anonim ***** válasza:
Tervben van a tesó, de még csak 1,5 éves lesz a kislányunk.. Szóval szeretnénk még fél-1 évet várni. Maga a császár nem volt trauma számomra,a felépülés is nagyon gyors volt.. Szóval arra egy rossz szavam nem lehet. Akármikor belevágnék újra,de csakis programcsászárral. Te mikorra várod a babát?
jan. 23. 00:27
 6/7 A kérdező kommentje:

Nekem 2 hete volt császárom, spontán szülésre készültem (nagy Tesó is úgy született), úgyhogy nem igazán tudom megemészteni a dolgot.

A doki nekem ezekre az indokokra hivatkozott, nem tudtam hova tenni, hogy mennyire volt ténylegesen indokolt a beavatkozás. Úgy éreztem hogy meg tudom szülni a kisbabám, most meg itt kínlódok a vágással, meg a lelki részével.

Engem csak 2 órán keresztül hagytak vajúdni.. úgy érzem túlságosan sietni akartak, hogy gyorsan meglegyen ez a szülés is, aztán mehessen mindenki haza.

jan. 23. 17:36
 7/7 anonim ***** válasza:

Ne sajnáld szerintem. Én is hüvelyivel akartam. Mondták, hogy nem valószínű, hogy menni fog, de megpróbálhatom. 20 óra vajúdás lett belőle, majd császár. A magzatvízem nem volt sok, bár amikor megindult, szó szerint ömlött. Meg se tudott úgy vizsgálni a doki, mert mondta, hogy semmit nem lát, annyira folyik.

Nem volt beékelődve a feje és téraránytalanság is volt. 4 és fél kiló fölött volt amúgy a babám.

Teljesen megértem, hogy úgy érzed, csak siettettek, megszülhetted volna, én kicsit még 20 óra után is éreztem🤣 De gondolj arra, hogy ez nem biztos. Én örültem, hogy vajúdhattam, de kevesebbel is beértem volna.😂Lehet, hogy te is szenvedhettél volna a végtelenségig, a vége meg ugyanúgy császár. Szerintem az rosszabb. Nem jó azzal szembesülni, hogy fölöslegesen kínlódtál.

Amúgy szerintem ott volt gond, hogy túl korán bementél, vajúdhattál volna nagyrészt otthon. Én azért irigyellek, hogy volt hüvelyi szülésed is. Én nem élhetem át ☹️

Tesomnak egyébként kórosan sok magzatvíze volt. Ez volt az egyik oka a császárra. Arra hivatkoztak, a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű víz "leszakíthatja a méhet", amibe belehalhat.

jan. 25. 12:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!