Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Méhnyakrákos leszek,tehetek...

Méhnyakrákos leszek,tehetek ellene valamit?

Figyelt kérdés

Évente járok szűrésre. Előző szűréskor ASCUS sejteket találtak,akkor fél év múlva vissza kellett mennem. HPV szűrés negatív lett.

Akkor azt mondta a doki, mivel a HPV negatív lett,elég 1 év múlva újra nézni.

Idén októberben voltam rákszűrésen. Azt mondta akkor, hogyha október 31-ig nem szól,akkor minden oké.

Erre tegnap (nov 7) hívott a doki, hogy mirigysejteket találtak ott, ahol nem kellene lenniük.

3 hónap múlva vissza kell mennem ismétlésre.

40 éves nő vagyok. Óvszerrel védekezünk a férjemmel, hormont nem szedek.

Most ennek tényleg az lesz a vége, hogy méhnyakrákom lesz, és én nem tehetek semmit??

Mik azok a mirigysejtek?

2023. nov. 8. 12:18
1 2
 11/18 anonim válasza:
Kérdező mi lett végül?
2023. nov. 21. 19:59
 12/18 A kérdező kommentje:

Elmentem egy magándokihoz. Ő megműtene már most 180ezerért. Persze a bentfekvéssel meg mindennel sokkal drágább lenne. Konizáció és kaparás. Ő nagyon komolyan vette ezt az egészet,azt mondta,baj van.....

Viszont. Megküldte a nőgyógyásznő a leletemet emailban,és arra nincs ráírva az,amit mondott nekem telefonba. Se a mirigysejtek, semmi. Sima P2-es lelet,és nem tette fel az EESZT-be se.

Beküldött az onkológiai konzultációs szakrendelésre az idősebb doki. Ott viszont nem vették komolyan a dolgot.

Menjek vissza januárban. Egy 4. (!) doki fog megvizsgálni. Utána megkaparnak a nagyon erős menstruáció miatt,és vesznek szövettant is.

Szóval. Mehetek úgy neki a karácsonynak,hogy nem tudok semmit!!

Vagy van valahol rák vagy rákmegelőző állapot,vagy nincs.

Így ez elég durva. Főleg úgy, hogy van egy 7 éves sérült gyerekem,akit még fel kéne nevelni..

Az idős doki azt mondta,hogy "nem szeretjük 40 év felett a rossz citológiát". És rá is írta a leletre,amivel a kórházba küldött,hogy 2 rosszindulatú citológiám van. (2022,2023)

Szóval itt tartok most.

2023. nov. 21. 20:54
 13/18 A kérdező kommentje:

De nem is csodálkozok én semmin...a családunkban anyai ágon mindenki rákban hal meg.

Anyám jelenleg többszörös áttétes rákos. Mikor kiderült nála,azzal kezdték,hogy várnia kellett 3-4 hónapokat. Mindenre. És az 1 daganatos szervből lett 5...

Nálam is erre játszanak. Még pont fel lett fedezve időben. Szerintem. Nem most kellene akkor gyorsan kezelni?

2022-ben ASCUS sejteket találtak,akkor a HPV negatív lett.

(Csodálkoznék is,ha pozitív...csak a férjemmel vagyok együtt,vele is óvszerrel. Kitől kapnám el?)

2023-ban meg mirigysejteket. Ami nem jelent jót.

Erre mit mondanak? Hogy várjunk januárig.

De ahogy Ábel mondja a reklámban: De miért?

2023. nov. 21. 20:58
 14/18 anonim válasza:

Szia!

Hogy vagy azóta?

febr. 5. 18:28
 15/18 A kérdező kommentje:

Jelenleg csak ecsetel a kórházi doki evetsavval. Január végén csinálta,február végén is menni kell. Utána fog mintát venni megint.

Nagyon fájt az ecsetelés...azt mondta,erős sav. Hát köszi.

Az utóhatásai is nagyon kellemetlenek voltak (folyás,fájdalom..) Nem vagyok boldog,hogy még 1x mennem kell. 2 hétig folyásom volt egyfolytában tőle....

Mielőtt elkezdődött ez az egész,nekem soha nem volt ilyesmi bajom,hogy folyás,gyulladás. Soha.

Mióta járok a doki(k)hoz,azóta folyamatosan tisztasági betétet kell használnom. Komolyan, ennek sosem lesz vége.

Úgy érzem, sosem leszek már odalent olyan egészséges, mint azelőtt...

febr. 5. 18:41
 16/18 anonim ***** válasza:
Kitartás. Érthető, hogy pocsékul érzed magad. Hidd el, ez a dolog most kiderült időben, és ha vacak is a kezelés, a probléma meg fog oldódni. Túl leszel rajta. Teljesen érthető, hogy eleged van, szerintem kicsit sötétebben látod a problémát (mármint azt nem vitatom, hogy mist nagyon kellemetlen, de tényleg vége lesz).
febr. 6. 08:27
 17/18 anonim válasza:
100%
Jobbulást kívánok, remélem hamarosan rendbe jössz.
febr. 6. 08:27
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszi
febr. 6. 09:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!