Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nagyon erős menstruációs...

Nagyon erős menstruációs fájdalomra valamit? Élhetetlen így az életem sokszor. Nagyon erős vény nélkül kapható fájdalomcsillapító??? Ami bevállt?

Figyelt kérdés

Sajnos annyira rossz hogy sokszor dolgozni se tudok menni 2 napig.

Cikinek és kellemetlennek érzem és kapom is sok embertől érte az ítéleteket hogy jaj ez csak egy kis menzesz, közben senki nsm tudja vagy nem értik hogy mennyire szenvedek. És nem, fogamzásgátlót kihagynám.

Az orvos szerint nincs problémám, örökletes. Anyukámnak, mamámnak és dédimnek is nagyon szenvedős volt. Sőt mamámhoz volt hogy mentő jött ki. Nem sokára új munkahelyen kezdek és nem tudom hogyan mondjam ezt el vagy hogy értessem meg a kollegáimmal, főnökeimmel a helyzetemet. És pont munkakezdés első napján kéne megjönnie szóval szuper.....

Segítséget szeretnék kérni akik hasonló cipőben járnak és bevállt nekik valami a fogamzásgátlón kívül.

Anyukámnak szülés után elmúltak az erős fájdalmak.

Illetve ilyenkor sokszor hasmenésem van és szédülök, gyenge vagyok.

Mit tegyek? Fogadjam el és éljek így? Munkahelyen félek nem fognak így elfogadni.

tegnap 21:38
 1/10 anonim ***** válasza:
77%

Vizsgáltasd ki magad, feltétlenül.

Lehet, hogy endometrozis!

Szédülés, fájdalom, hányás, bő vérzés, nyálkával, akár ájulás is.

tegnap 21:42
 2/10 anonim ***** válasza:
64%

"Nagyon erős vény nélkül kapható fájdalomcsillapító???"

Ilyen nincs. Viszont hallottál már a görcsoldó gyógyszerekről? A fájdalmat java részben a görcs okozza. Ha azt sikerül lenyomni, akkor sokkal kevésbé fog fájni. Arra már bármelyik vény nélküli fájdalomcsillapító elég jó lesz.

Hány éves vagy amúgy? Mit és milyen gyakran sportolsz? Valaszolhatsz üzenetben is, ha itt nem szívesen tennéd.

tegnap 21:46
 3/10 anonim ***** válasza:
67%

Én így éltem az első szülésig, viszont 5 évet vártunk az első fiamra.

Az endometrózisra vizsgáltasd ki magad.

tegnap 21:48
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
#3 arra majd akkor vizsgálják ki, ha a szakorvos indokoltnak tartja. VAGY ha kifizet egy szatyornyi pénzt a páciens.
tegnap 21:51
 5/10 anonim ***** válasza:
50%

Görcsoldót irass fel, ha nem ennél, akkor más orvosnál.

Nekem a szájon át adható gyógyszerek alig tompították, évente 2x-3x majdnem elpusztultam. Vesegörcsre ható kúp, az Indometacinum használt. Kivizsgáltak, semmi eltérés, endometriózis stb. nem volt, ilyen voltam (anyum is). Jó hír, hogy az életkorral ez enyhülhet, mióta elmúltam 30, valami csoda folytán már egyszer sem fáj (nem szültem).

tegnap 21:54
 6/10 A kérdező kommentje:

És milyen görcsoldóra gondoltok?

25 éves vagyok.

tegnap 22:09
 7/10 A kérdező kommentje:

Jelenleg algoflex forte dolot és nospa forte-t szedek, enyhít de csak 1 óra múlva kb és annyira max hogy pihenni tudjak kicsit.

Voltam kivizsgáláson az orvos nem találta indokoltnak és nem talált semmit. Illetve az normális e hogy sosem jön meg pont 28 napra. Van hogy 26-27 de van hogy 30-31. Régen mindig pontos volt.

tegnap 22:11
 8/10 anonim ***** válasza:

NO-SPA az, amire én gondoltam. Sajnos ez van, más ami sokkal jobb volna és vény nélküli azt én nem ismerek olyat. Szóval #5 nem tudom milyen görcsoldó feliratásról beszél vagy hány éves szintjén...

Mennyire régen volt pontos? Azóta hány kg-mal vagy nehezebb?

tegnap 22:18
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem értem, előző, hogy mit nem értesz. Ezek a vény nélküli gyógyszerek sajnos nem elég erősek, a nospa nekem konkrétan annyit ért, hogy 1 óráig mozdulatlanul megültem egy székben, nem feküdtem, de érdemben nem használt. Ha ezek nem használnak, fel kell iratni vényre kapható görcsoldót. Mit nem lehet ezen érteni?
tegnap 22:30
 10/10 anonim ***** válasza:
Mondd akkor okoska, mi a vényköteles görcsoldó kereskedelmi neve. Vagy mi a hatóanyag neve?
tegnap 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!