Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogyan beszéljek édesanyámmal...

Hogyan beszéljek édesanyámmal a menstruációmról, ha egy transznemű fiú vagyok?

Figyelt kérdés
Transznemű fiú vagyok ami annyit jelent, hogy női testbe születtem fiúként. 16 éves vagyok és lassan már több mint egy éve próbálom rávenni magamat, hogy megkérjem anyukámat hogy vegyen nekem egy menstruációs kelyhet, viszont ő azt hiszi, hogy "egy teljesen tudatlan kisgyerek vagyok aki nem tud a szexről és a menstruációról semmit". Anyukám nem tudja, hogy transznemű vagyok, még nem mondtam el neki mert félek hogy nem fogadná el úgy ahogy vagyok. És utálok a menstruációmról beszélni, főleg anyukámmal mert mindig kellemetlen helyzetbe hoz engem. Utálom a betétet és nem merem használni a tamponját, ezért szeretném megkérni, hogy vegyen nekem egy menstruációs kelyhet, nem tudom hogy mit kéne tennem...

#menstruáció #transznemű fiú #Rossz kapcsolat az édesanyával
2022. febr. 8. 19:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/87 anonim ***** válasza:
68%
Nekem a kehelyhez nem lenne gusztusom. A tampont csak kiveszem betekerem wc papírba és kidobom. A kelyhet meg még mosogatni kell, meg nem is mindig vagyok olyan helyen, hogy higiénikusan meg tudjam oldani a cserét. Sok tamponhoz applikátor is van már, ami megkönnyíti az ember dolgát.
2022. febr. 9. 09:11
 62/87 anonim ***** válasza:
87%

Ezt a hülyeséget honnan vettétek, hogy szüzen nem lehet kelyhet meg normál TAMPONT használni?

Istenem, ha az ostobaság fájna...

Nektek új infó, hogy egyrészt a szűzhártyán lyuk van? Ha nem lenne, a menstruációs vér sem jutna ki és igen nagy bajban lenne az illető. Tehát fel tudja helyezni.

Másrészt az is az, hogy minden a vérzés erősségén múlik?

Ha kevés, akkor fájni fog nagyon vagy fel sem megy, ez igaz. Én szüzen baromi erős vérzéssel simán használtam normál tampont. Ellenben most már nem vagyok az, de a vérzésem erőssége is sokkal kevesebb, mint tiniként, nem is tudom kényelmesen használni.

2022. febr. 9. 09:23
 63/87 anonim ***** válasza:
39%
52: És ezt bebizonyította már valaki? Ha valaki kutyának hiszi magát akkor beviszik, ez miben más?
2022. febr. 9. 09:23
 64/87 anonim ***** válasza:
83%

16 évesen miért kéne erről beszélned? :D

Elmész a boltba és veszel egyet.

2022. febr. 9. 09:35
 65/87 anonim ***** válasza:
76%
63 végre egy ember a gyakorin, akinek esze is van!
2022. febr. 9. 09:46
 66/87 anonim ***** válasza:
80%
Anyukád retardált, mondd? Már elnézést, de másképp nem tudom elképzelni egy szülőről, hogy egy 16 éves gyerek esetében (legyen az lány, vagy fiú, vagy transznemű, amiről nem is tud a szülő) azt higgye, hogy tudatlan kisgyerek, aki nem tud a menstruációról, szexről semmit. 16 évesen lánytestben ugye már eleve x ideje menstruálsz. Szóval úgy hihetetlen az egész, ahogy le van írva... már amennyiben anyukád normális, épelméjű felnőtt.
2022. febr. 9. 10:11
 67/87 anonim ***** válasza:
77%
67 nem biztos hogy menstruált eddig. VAnnak későn érő típusok.
2022. febr. 9. 10:18
 68/87 anonim ***** válasza:
100%

Akik azon vitatkoznak hogy szuzen lehet e tampont és kelyhet használni:

Nem gondoljatok hogy ez egyén függő?

Ahogy fentebb is írták vannak akik tudnak.

Én pl nem tudtam mert nekem pár centi után nagyon fájt, nem tudtam elég melyre felhelyezni ameg szűz voltam.

Ennyi.

Van akinek megy van akinek nem.

2022. febr. 9. 10:25
 69/87 anonim ***** válasza:
95%
68: de akkor is kb. impossible, hogy egy anya azt gondolja a 16éves gyerekéről, amit ide leírt a kérdező...
2022. febr. 9. 10:47
 70/87 anonim ***** válasza:
81%
attól még lehet kényes téma
2022. febr. 9. 10:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!