Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogyan beszéljek édesanyámmal...

Hogyan beszéljek édesanyámmal a menstruációmról, ha egy transznemű fiú vagyok?

Figyelt kérdés
Transznemű fiú vagyok ami annyit jelent, hogy női testbe születtem fiúként. 16 éves vagyok és lassan már több mint egy éve próbálom rávenni magamat, hogy megkérjem anyukámat hogy vegyen nekem egy menstruációs kelyhet, viszont ő azt hiszi, hogy "egy teljesen tudatlan kisgyerek vagyok aki nem tud a szexről és a menstruációról semmit". Anyukám nem tudja, hogy transznemű vagyok, még nem mondtam el neki mert félek hogy nem fogadná el úgy ahogy vagyok. És utálok a menstruációmról beszélni, főleg anyukámmal mert mindig kellemetlen helyzetbe hoz engem. Utálom a betétet és nem merem használni a tamponját, ezért szeretném megkérni, hogy vegyen nekem egy menstruációs kelyhet, nem tudom hogy mit kéne tennem...

#menstruáció #transznemű fiú #Rossz kapcsolat az édesanyával
2022. febr. 8. 19:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/87 anonim ***** válasza:
90%
Az első jól mondja, bemész a boltba, és kifizeted. Én is így csináltam, mert én sem akartam róla beszélni. Kelyhet és tampont is kapsz a DM-ben, Rossmann-ban is, de a Tesco-ban tényleg fizethetsz önfizetős kasszánál is. Konkrétan neked kellemetlen lesz 1 percig, de ez van, tedd túl magad rajta. Az eladót pont nem fogja érdekelni, hogy mit és ki vesz, ez csak neked ennyire kardinális kérdés.
2022. febr. 8. 19:58
 12/87 anonim ***** válasza:
11%
Miért lettem lepontozva ennyire? Kit zavar, hogy képes vagyok értelmes választ adni? Gondolom azokat, akik erre képtelenek voltak.
2022. febr. 8. 20:03
 13/87 anonim ***** válasza:
78%

Az voltmár, hogy eddig hova folyt?

Vagy az, hogy a női test működésének kérdései hogyan függenek össze a benne lakó fiú-lélekkel?

Ezek után az részletkérdés, hogy 16 éves személy vásároljon tampont a Sparban vagy CBA-ban. Vagy tölcsért Rossmann-DM-Müller bermudaháromszög egyik sarkán.

2022. febr. 8. 20:05
 14/87 anonim ***** válasza:
60%

Kérdező, szerintem az a legegyszerűbb, ha összeszedsz annyi pénzt, amennyiből tudsz venni egyet, és megveszed magadnak egyedül. A boltban nem fog senki semmit kérdezni, akkor sem, ha esetleg férfias a külsőd és úgy veszel meg egy ilyen terméket. És amit mások is írtak fentebb, olyan márkájút válassz, ami bizonyítottan 100% orvosi szilikonból van, mert ami nem ilyen, az nem teljesen biztonságos. Ennek neten utána tudsz nézni vásárlás előtt.

A kötekedőkkel meg ne foglalkozz. Én is hasonló helyzetben voltam kamaszként, csak annyi különbséggel, hogy én akkor még nem tudtam, mi az a transzneműség, csak azt éreztem, hogy nagyon pocsék érzés, amikor a menstruáció kapcsán folyton előkerül a nőiesség témája, meg hogy ettől leszek "nagylány". Gyűlöltem ezt a témát bárkinek is szóba hozni, mert én egyáltalán nem éreztem magam nőnek vagy nőiesnek attól, hogy vérzek. A betétek, tamponok reklámjaitól meg a csomagolásától is viszolyogtam, mindenhol ott virít a Vénusz jel, a reklámban mondogatják, hogy a nők így meg úgy, és egy olyan embernek, aki nem azonosul a női nemmel, borzasztó élmény, amikor mindenhonnan folyamatosan azzal szembesítik, hogy őt a világ nőnek látja. Nagyon szerencsésnek mondhatják magukat azok, akik ezt nem értik és csak nevetnek rajta, hogy ez milyen semmi probléma. Néha elgondolkodom, milyen élete lehet azoknak, akik mások problémáin nevetni tudnak. Valószínűleg túlságosan könnyű.

2022. febr. 8. 20:07
 15/87 anonim ***** válasza:
77%

De most nem értem, hogy miért fontos az, hogy épp fiúnak, kosnak vagy telefonfülkének érzed magad?

Attól ugyanúgy menstruálsz 😂😂😂

2022. febr. 8. 20:07
 16/87 anonim ***** válasza:
55%

" betétek, tamponok reklámjaitól meg a csomagolásától is viszolyogtam, mindenhol ott virít a Vénusz jel, a reklámban mondogatják, hogy a nők így meg úgy, és egy olyan embernek, aki nem azonosul a női nemmel, borzasztó élmény, amikor mindenhonnan folyamatosan azzal szembesítik, hogy őt a világ nőnek látja"

Ugyanúgy egy mentális probléma, mint a skizofrénia. Téveszme, amit kezelni kell. Sajnos az LGBT lobbi miatt ez manapság már egyre nehezebb.

Idézek az MSV orvosi könyvből:

A nemi identitás zavarát a másik nemhez való tartozás óhaja, vagy az a tévhit jelenti, hogy valaki a nemi hovatartozással össze nem illő test "csapdájába" esett.

2022. febr. 8. 20:11
 17/87 anonim ***** válasza:
60%
Édes Istenem, add, hogy telefonfülkét szüljek ilyen kamukérdezők helyett!
2022. febr. 8. 20:11
 18/87 anonim válasza:
47%

Nő vagy. Vita lezárva, mivel nem a farkad vérzik.

Beszélj anyáddal, mint nő a nővel!

2022. febr. 8. 20:13
 19/87 anonim ***** válasza:
84%
Nem értem, hogy miért kellene beszélni erről anyukáddal, meg azt sem, hogy mi köze a menstruációs tölcsérnek a transzneműségedhez? Egy átlagos lány is utálhatja a betétet. Vagy azzal van a gond, hogy nincs pénzed rá, és anyukádnak meg kell mondani, mire kell a pénz? Ha meg elmondod, akkor megkérdezi, hogy miért nem jó a betét? Erre te azt mondanád, hogy azért, mert transznemű vagy?
2022. febr. 8. 20:15
 20/87 anonim ***** válasza:
93%

"menj el egy drogériába (semmiképp se tescoba, mert ott nem 100% orvosi szilikonból van)"

Ugyanaz a típus ugyanabból az anyagból van akár a teszkó árulja, akár másik cég.

2022. febr. 8. 20:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!