Hogyan beszéljek édesanyámmal a menstruációmról, ha egy transznemű fiú vagyok?
Ha te egy transznemű fiú vagy akkor hogy menstruálsz??
Amúgy igen bemégy szépen a tescoba vagy rossmannba,dm-be és tudsz venni olyan kelyhet
aha.... 16 évesen nem tudsz semmit a menstruációról - szerinted ezt hiszi anyád.... Hány éve menstruálsz már??? 12-13 évesen legkésőbb elkezdődik a későn érőknél is...
Jobb mese nem lesz ma a tv macitól? :-D
Most a sztorihoz hogy jön az, hogy fiúnak érzed magadat?
Mindegy minek gondolod magadat a menstruáció ugyan úgy tud kellemetlen lenni, ugyan úgy van aki nem szereti a tampont, betétet.
3van olyan szülő, akivel erről nem lehet beszélni. A betét pedig rossz mert:
kilátszhat nadrág alól
Kényelmetlen
A nagyajkaidat tropára vágja, dörzsöli
Alvadt vért tárol
Baromi büdös
Gyakran kell cserélni
Nagyon nem környezetbarát
Sok kémiai anyagot tartalmaz, ami nem éppen kedvezően hat a testre.
Kehely előnyei, amik a betétnek nincsenek :
Kényelmes
Környezetbarát
Egy darab évekig jól tud szolgálni
Nem büdös
Nem Alvadt vért tárol, ugyanis a vér nem találkozik oxigénnel, mert a kehely vákumot képez
Ritkábban kell kiszedni
Egészségesebb, nincsenek benne kémiai anyagok, csak és kizárólag orvosi szilikon.
Emellett a szüzesség nem kizáró ok, hiszen nem szétnyílva kell bele helyezni, a szűzhártya rugalmas, valamint nem tudom, hogy tudtad e, de az, hogy át szakad a szűzhártyád nem azt jelenti, hogy nem vagy szűz, és ha megvan a szűzhártya sem biztos, hogy nem volt semmi szexuális élményed. Ha már mindenképpen okoskodni akarsz, akkor legalább egy cikket olvass el a témáról, mert szerintem halvány fogalmad nincs arról, hogy mit beszélsz.
Kérdező, tudom, hogy nehéz ezt megbeszélni vele, éppen ezért én se tudok mást mondani, minthogy menj el egy drogériába (semmiképp se tescoba, mert ott nem 100% orvosi szilikonból van) megveszed, és használod, de az első egy két nap, amikor használod legyen bent betét, de nem kell az a nagy, rendes, elég egy pici is, és ha lehet, inkább otthon legyél, hogy ha baleset történik a rossz felhelyezés miatt, akkor ne kelljen véres bugyiban lenned egész nap. Eleinte lehet, kicsit fura lesz, de hamar megszokod, viszont hozzád illő kelyhet válassz. Ehhez meg kell tudnod állapítani a méhszájad magasságát és a vérzésed erősségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!