Nőgyógyászati rákszűrés eredménye, de én szűz vagyok, ilyenkor mi a teendő?
#50:
"Szerintem megértő lesz és esetleg meg sem viszgál csak lepapírozza neked a "viszgálatot"."
És hamisít hozzá egy cytológiai leletet is?
Ma minden orvost végig jàrtam és sehol sem vizsgáltak meg. Vérvétel hétfőn lesz + a nőgyógyász is. A háziorvos annyit mondott mivel szűz vagyok nem vizsgál meg csak ír egy papírt hogy ott voltam. Ennyinek elégnek kell lenni szerinte.
Ha nem akkor meg lesz másik munkám.
53!
De mi a jó égnek kell nőgyógyászati szűrés az iskolának vagy a muhnkahelynek?????
54# Az egészségügyileg alkalmatlanná tevő vagy idővel egészségromlást okozó betegségeket akarják kiszűrni. A két egyetemi karon (NKE HHK, NKE RTK), a Honvédségnél és a Rendőrségnél ezt még el tudom fogadni, tekintve az intenzív testi és lelki megterhelést. De hogy mi a jó égnek van szükség erre egy irodai munkánál azt nem tudom neked megmondani... Ennek ellenére a BM, HM és néhány esetben a KKM irodai dolgozóinak is kötelező.
Nem fognak elfogadni egy "igazolást", hogy az illető megjelent a nőgyógyászati vizsgálaton. Nekik konkrétan negatív leletre van szükségük. Tudom miről beszélek, ezen a területen tanulok és a szakmai gyakorlataimat is itt csinálom... Irodai dolgozóknak én ezt soha nem tenném kötelezővé, de erről sajnos a munkáltató dönt.
55!
Aha. Tehát csinálnak egy nőgyógyászati rákészülést, hogy kizárják a mehnyakrakot. Akkor csinálnak mammográfiát a mellrák miatt és bőrgyógyász is megnéz,hátha bőrrákos leszel? Vastagbel rak szures is van? Vagy prosztata?
56# Nem vitatkozni akarok, leírtam a tényeket. Szerinted én pártolom ezt? Dehogy...
Egyébként a férfiaknál urológiai vizsgálat is kötelező.
57!
Nem vitának szántam, csak nem értem. Ha a méhnyakrák kockázati tényező, a többi daganatos betegseg miért nem?
Kiegészités: a pilótajelölt hallgatóknál szinte mindent megvizsgálnak... 3 napos az egész. (57#)
Visszatérve a kérdezőre. Semmi értelme nincs ilyen követelményeket felállítani egy irodai munkához, de a munkáltató ezt megteheti. Itt két opció van: megcsinálja vagy keres másik munkahelyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!