P3 citológiai eredmény, meghatározhatatlan ASCUS?
Sziasztok!
Nem rég voltam rákszűrésen és a citológiai eredményem P3 lett, meghatározhatatlan Ascus-sál.
Kicsit aggódom, mert az orvosom semmilyen gyógyszert nem írt fel, mikor visszamentem meg se vizsgált, annyit mondott hogy menjek vissza 3 hónap múlva és újra megismételjük a rákszűrést.
Ebbe nem tudtam belenyugodni, így kértem időpontot magánrendelésre, de sajnos addig még várnom kell.
Valakinek volt hasonló eredménye, nagyon aggódnom kellene?
Szia!
Ugyanez volt nekem is.
Semmi okod aggodalomra. A legjobb amit tehetsz egy erős immunrendszer erősítés. A P3-at HPV okozza, amit egy jó immunrendszer jobb esetben legyőz.
Nekem két P3-as eredményem votl egymás után,de én kaptam gyógyszereket közötte.Mindenképp menj magánrendelésre. Igaz,nekem nem segítettek a gyógyszerek, és műtét lett, de azután minden helyreállt.
Hány éves vagy?
Szia!
Köszönöm a válaszod.
Lassan 29 leszek, a probléma az, hogy jelenleg a párommal babát tervezünk és emiatt az eredmény miatt nagyon megijedtem. Talán sohase lehet babám, mert lehet kiderül, hogy rákos vagyok?! Nagyon aggódom.
Igyekszem elterelni a gondolataimat és csak arra gondolni esetleg valamilyen gyulladás van a szervezetemben, amit csak kezelni kellene. De ez a várakozás kikészít.
Elhiszem, hogy megijedtél, de semmi okod rá. Általában 2 P3-as eredmény után nem is szoktak műteni, enyém elővigyázatosságból csinálta meg.
Gyulladás is eredményezhet P3-as eredményt. Papilocare hüvelygél ami vény nélkül kapható (bár kicsit borsos az ára) sokaknak segít!
Magán dokinál kérj HPV szűrést.
Ha HPV-d van, fontos, hogy melyik törzs
Megnéztem az ajánlott krémet, valóban nagyon borsos az ára. Neked van tapasztalatod róla? Szerinted valóban megéri használni?
Igazából minden jobb, mint a semmi.
Remélem nálam is ugyan ez lesz, mint nálad. Már csak pár nap és kiderül.
De ha felmerült volna a HPV gyanúja, akkor csak megvizsgált volna és vett volna kenetet, de nem tette.
Ha nem kéred, nem feltétlenül néz HPV-t magától első P3-nal.
Maximum, ha második - harmadik is hasonló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!