Van, aki nem jár nőgyógyászhoz, tapasztalja ennek bármilyen árnyoldalát?
Te egészséged, Kérdező, Te döntesz, ahogy érzed.
Néhai nagymamám szülés után vagy 40 évig nem járt nődokinál. Műtét előtti kivizsgálás miatt került erre sor. Öregkorában se volt semmi elváltozás nála e téren, korábban sem. Más baja sajnos igen.
Egy barátnőm pedig vérzési gondokkal küzdött, évekig, végül a munkahelyén vették rá, hogy menjen már, mert a munka rovására ment a dolog. Végül kapott rá hormont, szerencséje volt, hogy más zűr nem volt. Engem megölt volna az ideg, hogy mi bajom van, nem is értem, felnőtt, meglett korú / és egészségügyis! / nőnek hogy lehetett ilyen kevés esze, mert ő "fél a nőgyógyásztól". Amúgy se járt sose.
Én úgy vagyok, ha menni kell, menni kell. Érdemes egy jó magánorvost keresni, akivel bizalmas az ember.
Azért kíváncsi lennék, hogy más orvosi ellenőrzésen is részt vesznek-e évente egyesek, ennyire lelkesen, mint a nőgyógyászat? Teszem azt szemészet, fogászat, tüdőszűrés, , vérvétel, hasi ultrahang, stb. Én el szoktam. Ezek is ajánlottak. Általánosságban, mindenkinek.
Daganat pedig sajnos, mindenhol előfordulhat.
68as es 70es vagyok.
Ezzel a hírrel csak azt akartam mondani hogy szegény lány se járt szűrésekre, csak akkor ment el, amikor már tünetei voltak, és az már késő volt. Hiába mondja, hogy az ő esetében a szűrés mit se ért volna, mert a daganat nem látszott még 3 hónapja sem, szerintem meg ha évente járt volna, egy kis elváltozásból észrevették volna, hogy baj van, nem kell ahhoz megvárni hogy kifejlődjön a daganat. Pont erre jó a szűrés.
Tegnap halt meg, ez égi jel, hogy okuljon mindenki ebből az esetből, és aki nem járt évente eddig, az ezentúl járjon.
68/70:
Az a rák, amelyik ennyire agresszív gyorsasággal alakul ki, gyakorlatilag megfékezhetetlen. Szóval, ha az előző években járt is volna, sajnos az sem változtatott volna.
Dehogy fogja. Évente meghal kb. 1500 nő a 3 millióból. Mennyi is a százalékos valószínűsége?
Ugye Te évente jársz gyomor- vastag- és végbél tükrözésre is? Csak mert nagyságrendileg ugyanakkora számban halnak meg gasztroenteorológiai okokból is.
78 és 79:
Megértem, sőt elfogadom a leírtakat. De ettől még nem mindenki teszi ki magát ilyesminek, ha nem muszáj. Márpedig nem muszáj. Lehet ajánlott, célszerű, hasznos, de hál' istennek nem kötelező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!