Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Van, aki nem jár nőgyógyászhoz...

Van, aki nem jár nőgyógyászhoz, tapasztalja ennek bármilyen árnyoldalát?

Figyelt kérdés
27 éves vagyok, eddig 2 alkalommal voltam. Egyszer még nagyon kicsiként, 11 évesen anyukám elrángatott magával, már nem is emlékszem pontosan mi volt a bajom. Másodszor 23 èvesen egy lábsérülés okát nem találták és mindenhova elküldött az orvos kivizsgálásra, így nőgyógyászhoz is. Nagyon kellemetlen volt a vizsgálat, de semmi problémát nem talált. Nem szeretnék sosem hormonális fogamzásgátlót szedni, az óvszer tökéletes, menstruációmmal sincsenek problémák, sem a nemi szervem kapcsán nem tapasztalok semmi rendelleneset, egyelőre szülni sem szeretnék, így nem érzem szükségét nőgyógyászhoz járni.

2020. szept. 14. 11:27
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/81 anonim ***** válasza:

Te egészséged, Kérdező, Te döntesz, ahogy érzed.

Néhai nagymamám szülés után vagy 40 évig nem járt nődokinál. Műtét előtti kivizsgálás miatt került erre sor. Öregkorában se volt semmi elváltozás nála e téren, korábban sem. Más baja sajnos igen.

Egy barátnőm pedig vérzési gondokkal küzdött, évekig, végül a munkahelyén vették rá, hogy menjen már, mert a munka rovására ment a dolog. Végül kapott rá hormont, szerencséje volt, hogy más zűr nem volt. Engem megölt volna az ideg, hogy mi bajom van, nem is értem, felnőtt, meglett korú / és egészségügyis! / nőnek hogy lehetett ilyen kevés esze, mert ő "fél a nőgyógyásztól". Amúgy se járt sose.

Én úgy vagyok, ha menni kell, menni kell. Érdemes egy jó magánorvost keresni, akivel bizalmas az ember.

Azért kíváncsi lennék, hogy más orvosi ellenőrzésen is részt vesznek-e évente egyesek, ennyire lelkesen, mint a nőgyógyászat? Teszem azt szemészet, fogászat, tüdőszűrés, , vérvétel, hasi ultrahang, stb. Én el szoktam. Ezek is ajánlottak. Általánosságban, mindenkinek.

Daganat pedig sajnos, mindenhol előfordulhat.

2020. szept. 14. 22:21
 72/81 anonim ***** válasza:
68%

68as es 70es vagyok.

Ezzel a hírrel csak azt akartam mondani hogy szegény lány se járt szűrésekre, csak akkor ment el, amikor már tünetei voltak, és az már késő volt. Hiába mondja, hogy az ő esetében a szűrés mit se ért volna, mert a daganat nem látszott még 3 hónapja sem, szerintem meg ha évente járt volna, egy kis elváltozásból észrevették volna, hogy baj van, nem kell ahhoz megvárni hogy kifejlődjön a daganat. Pont erre jó a szűrés.

Tegnap halt meg, ez égi jel, hogy okuljon mindenki ebből az esetből, és aki nem járt évente eddig, az ezentúl járjon.

2020. szept. 15. 09:00
 73/81 anonim ***** válasza:
100%
Szűréssel észreveszik a rákmegelőző allapotot, ami még tünetmentes és jól gyógyítható
2020. szept. 15. 10:37
 74/81 anonim ***** válasza:
0%

68/70:

Az a rák, amelyik ennyire agresszív gyorsasággal alakul ki, gyakorlatilag megfékezhetetlen. Szóval, ha az előző években járt is volna, sajnos az sem változtatott volna.

2020. szept. 15. 13:38
 75/81 anonim ***** válasza:
100%
Jó, de hátha láttak volna valamit az éves szűrésen, az esélyt meg kell adni. Meg érdemes mellé hpv tesztet is csináltatni.
2020. szept. 15. 14:13
 76/81 anonim ***** válasza:
78%
Én úgy látom nem lehet téged sehogyan sem meggyőzni, pedig kibírnád azt a pár perces vizsgálatot. Nem akarok vészmadár lenni, de előbb-utóbb nagyon meg fogod bánni.
2020. szept. 16. 13:29
 77/81 anonim ***** válasza:
14%

Dehogy fogja. Évente meghal kb. 1500 nő a 3 millióból. Mennyi is a százalékos valószínűsége?

Ugye Te évente jársz gyomor- vastag- és végbél tükrözésre is? Csak mert nagyságrendileg ugyanakkora számban halnak meg gasztroenteorológiai okokból is.

2020. szept. 16. 13:41
 78/81 anonim ***** válasza:
100%
Igen, évente egyszer minden szükséges vizsgálatot megejtek, nem kellemes...sőt... de a családban több fajta rák is előfordult, egy kivétellel mind halállal végződött, engem más felelőtlensége és kifogása nem érdekel...én megyek és úgy érzem egy válasz erejéig erre is kell biztatnik azt aki kérdez..1500 nő nem sok de ha te vagy az egyik akkor meg az egy is sok...
2020. szept. 16. 13:46
 79/81 anonim ***** válasza:
78%
Kedves 77-es! Csak nehogy Te, vagy a Te családodból bárki beleessen abba az 1500-ba. Hogy kicsi a valószínűsége??? És ha mégis? Az ördög nem alszik. Egyébként meg ha van lehetőségünk bármilyen szűrővizsgálaton is részt venni, akkor azt meg kell tenni a saját egészségünk érdekében. A nőgyógyászati vizsgálat meg tényleg egy pár perces vizsgálat és még nem is fáj. Nem lebeszélni kellene a kérdezőt, hanem biztatni, hogy menjen, mint ahogyan itt pár jóérzésű, felelős ember meg is tette. Bár biztos te is abba a csoportba tartozol akik ignorálják a nőgyógyászati rákszűrést, és ezért beszélsz le másokat is. És ha már itt tartunk az az általad említett 1500-ban az ilyen felelőtlen emberek fordulnak elő legtöbben.
2020. szept. 16. 13:55
 80/81 anonim ***** válasza:
15%

78 és 79:

Megértem, sőt elfogadom a leírtakat. De ettől még nem mindenki teszi ki magát ilyesminek, ha nem muszáj. Márpedig nem muszáj. Lehet ajánlott, célszerű, hasznos, de hál' istennek nem kötelező.

2020. szept. 16. 14:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!