Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Van, aki nem jár nőgyógyászhoz...

Van, aki nem jár nőgyógyászhoz, tapasztalja ennek bármilyen árnyoldalát?

Figyelt kérdés
27 éves vagyok, eddig 2 alkalommal voltam. Egyszer még nagyon kicsiként, 11 évesen anyukám elrángatott magával, már nem is emlékszem pontosan mi volt a bajom. Másodszor 23 èvesen egy lábsérülés okát nem találták és mindenhova elküldött az orvos kivizsgálásra, így nőgyógyászhoz is. Nagyon kellemetlen volt a vizsgálat, de semmi problémát nem talált. Nem szeretnék sosem hormonális fogamzásgátlót szedni, az óvszer tökéletes, menstruációmmal sincsenek problémák, sem a nemi szervem kapcsán nem tapasztalok semmi rendelleneset, egyelőre szülni sem szeretnék, így nem érzem szükségét nőgyógyászhoz járni.

2020. szept. 14. 11:27
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/81 anonim ***** válasza:
67%
Akkor röviden: nem, nem tapasztalnak.
2020. szept. 14. 15:06
 62/81 anonim ***** válasza:
67%

Hagyjatok, nyilvanvaloan nem fog hallgatni senkire, johetttek barmilyen eszervvel...

Elmondom, milyen negativumot tapasztalhatsz, ha nem jarsz nogyogyaszhoz(csak egy pelda): kikapjak a mehed, es soha nem lehet majd gyereked. Esetleg meghalsz.

De ha 6 oldalon keresztul sem fogtad fel, akkor felesleges erolkodnunk.

2020. szept. 14. 15:07
 63/81 anonim ***** válasza:
67%
De hát ő nem észlel tüneteket és egészségesen él :D az mindegy, hogy pl évekig lehet tünetmentes valaki, és mire eljut oda, hogy az esetleges tüneteknek jelentőséget tulajdonít, már késő... majd a vérkép kiszűri az évek óta kóros hüvelyváladékot is :D
2020. szept. 14. 15:20
 64/81 A kérdező kommentje:
Első olvasatra is megértettem azokat a negatívumokat, amiket eddig írtatok. Szabad belátásomból kifolyólag úgy döntöttem, hogy vállalom ezeket a kockázatokat. Szülni a közeljövőben nem szeretnék, később sem biztos, hogy gyereket fogok vállalni. Szívesen megnéznék egy felmérést, hogy a magyar felnőtt nők hány százaléka jár legalább évente egyszer nőgyógyászhoz. Biztos vagyok benne, hogy messze nem én vagyok az egyetlen kirívó eset. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ha más is így tesz, akkor megyek a többiek után és ez a helyes, mielőtt valaki kiforgatná a szavaimat.
2020. szept. 14. 15:46
 65/81 anonim ***** válasza:
100%
Akkor minek mondod hogy senki nem válaszolt relevánsan? Vagy miért kérdezted egyáltalán, hogy milyen hátrány lehet, ha semmilyen választ nem fogadsz el.
2020. szept. 14. 16:09
 66/81 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nálam olyan hátrányt okozott, hogy olyan fertozesem volt amiről nem tudtam és ha nem derül ki akkor olyan károkat okozott volna, ami nem csak meddőségi okozott volna, hanem súlyos gyulladást is. Nem is sejtettem h baj van, szűrésen derült ki. Ez még nem is hangzik olyan vészesen, de konkrétan három olyan huszonévesen ismerek, akinek a szures mentette meg az életét. Tunetmentesek voltak, éves verkep kitűnő lett, majd a rákszűrésen derült h méhnyakrákjuk van, lényegében minden tünet nélkül. Ketten műtét és kemoterápia segítségével egy év alatt rendbe jöttek, a harmadik viszont tele lett attettel, mert későn vették észre.

A nőgyógyászati vizsgálatnak sem fajdalmasnak, sem kellemetlennek nem kellene lenni alap esetben. De úgy gondolom nem rosszabb egy vérvétel okozta tuszurasnal. Viszont ha úgy érzed nem számít, a te életed, felnőttként senki nem dög győzködni. Ha megis úgy döntesz bevallalod szívesen ajánlok néhány jo dokit, akinél biztosan nem ér kellemetlen meglepetés :))

2020. szept. 14. 20:59
 67/81 anonim ***** válasza:
100%

*dög=fog

Elnézést a hibákért de az autokorrekt ma is remekül működött...

2020. szept. 14. 21:01
 68/81 anonim ***** válasza:
50%

Mai hír:

[link]

28 éves sportolónő volt.

2020. szept. 14. 21:23
 69/81 anonim ***** válasza:
87%
A felnőtt lét velejárója hogy nem csak azt csinálod amihez kedved van, vagy kellemes. Senki sem szeret rákszűrésre jarni, de egy felnőtt nő felelősséget vállal maga iránt és elmegy mindenfele szűrésre, hogy megpróbálja megelőzni a nagyobb bajt. Tipikus gyermeki magyar mentalitás hogy csak akkor fordulunk orvoshoz mikor már ég a ház, utána meg szidjuk az egészségügyet...
2020. szept. 14. 21:27
 70/81 anonim ***** válasza:
100%

Handballexpert: Mint a beszélgetés elején is elmondtam, ezzel az interjúval a célunk az lenne, hogy felhívjuk a figyelmet a megelőzésre, a szűrések fontosságára. Te milyen gyakran jársz szűrésekre, szerinted fontos lenne mindenkinek elmennie? Ha igen, miért?

Selmeci Saci: Én sajnos a novemberi vizsgálat előtt már hosszabb ideje nem voltam orvosnál, de nálam ez nem sokat változtatott volna a helyzeten, ugyanis maga a daganat a novemberi vizsgálaton még nem volt kitapintható, és januárban pedig egy elég nagyméretű testet diagnosztizáltak. Viszont a szűréseket fontosnak tartom, hiszen sosem lehet elég óvatos az ember. Sajnos én sem fordítottam volna túlzott jelentőséget a dologra, ha nem lettek volna a tüneteim.

2020. szept. 14. 21:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!