Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Van, aki nem jár nőgyógyászhoz...

Van, aki nem jár nőgyógyászhoz, tapasztalja ennek bármilyen árnyoldalát?

Figyelt kérdés
27 éves vagyok, eddig 2 alkalommal voltam. Egyszer még nagyon kicsiként, 11 évesen anyukám elrángatott magával, már nem is emlékszem pontosan mi volt a bajom. Másodszor 23 èvesen egy lábsérülés okát nem találták és mindenhova elküldött az orvos kivizsgálásra, így nőgyógyászhoz is. Nagyon kellemetlen volt a vizsgálat, de semmi problémát nem talált. Nem szeretnék sosem hormonális fogamzásgátlót szedni, az óvszer tökéletes, menstruációmmal sincsenek problémák, sem a nemi szervem kapcsán nem tapasztalok semmi rendelleneset, egyelőre szülni sem szeretnék, így nem érzem szükségét nőgyógyászhoz járni.

2020. szept. 14. 11:27
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/81 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok, de szerintem felesleges volt ez a kérdés, úgy se lehet meggyőzni hogy járj el...

de a kérdésedre válaszolva árnyoldal lehet pl. egy hosszabb ideje fennálló méhnyakrák, amit ha időben észrevesznek nagy eséllyel gyógyítható. Nem véletlen az egy év ajánlás.

Vagy akár egy kezeletlen elhúzódó fertőzés (nem mindegyik okoz tüneteket) is okozhat szöődményeket. De te tudod :D

Más árnyoldala nem nagyon lehet, mint egy olyan betegség ami sokkal kevésbé lett volna súlyos ha időben észreveszik.

2020. szept. 14. 11:48
 12/81 A kérdező kommentje:
Magánorvosnál volt az említett 2. eset, ami kellemetlen élmény volt, az állami rendelésre nem voltam hajlandó elmenni. Nincsenek anyagi gondjaim, félévente többet otthagyok fogorvosnál ennél (fogfehérítés, fogkőeltávolítás, kontroll). Nem fogok kamuzni, meg fogom mondani, hogy nem jártam/járok. Nem gondolom, hogy az orvosnak az lenne a dolga, hogy ítélkezzen felettem és minősítsen.
2020. szept. 14. 11:48
 13/81 anonim ***** válasza:
90%
Ha ennyire nem akarsz menni, akkor hát ne menj :D
2020. szept. 14. 11:49
 14/81 anonim ***** válasza:
100%

Oke, tegyük fel, hogy mindent megteszel, hogy megelőzd. Semmit nem érsz vele ha amikor megtörténik a baj nem tudsz róla mert nem jársz szűrésre.

Sajnos az az igazság, hogy a te ellentéted aki soha nem figyelt a helyes táplálkozásra de a szűrésen meg a legelején megfogták a betegségét valószínűleg megússza egy kisebb beavatkozással vagy egy nagyobb gyógyszer/hormon adaggal. Te pedig aki már csak akkor megy el amikor tünetei vannak, ki lesz pakolva és ha szerencséje van megmarad ellenben ha elmentél volna szűrésre és időben kiderüljobb esélyekkel indultál volna eleve mint az egészségtelen társad.

Nem gondolod, hogy az egészséges táplálkozás amíg eddig folytattál ÉS a szűrés párosa lenne a legjobb amit csinálhatsz?

2020. szept. 14. 11:50
 15/81 anonim ***** válasza:
100%
Rossz élményem nekem pl. fogorvossal volt de nem azt tettem, hogy nem mentem többet. Hanem oda hozza nem mentem többet, addig kerestem amíg nem talaltam nekem szimpatikusat, aki szakmailag is jó, én aki rosszul volt már a fogászat gondolatától is és még tűtől is fél jelentem létezik ez az orvos.
2020. szept. 14. 11:53
 16/81 anonim ***** válasza:
80%

Én viszonylag későn mentem először, 22 évesen. Húztam, halaszottam.

Egy nagyon kedves női magán dokihoz mentem rákszűrésre.

Azt mondták, akkor fognak jelezni ha van valami bajom. Na amikor láttam tőlük egy levelet a postaládában le kellett ülnöm, úgy megijedtem. Tudod mi volt az első gondolatom? Hogy miért nem járok már évek óta szűrésre, az első évben még jó eséllyel gyógyítható, de mondom mi van ha évek óta tartó méhnyakrák van???

Aztán nagy nehezen kibontottam a levelet és csak valami bakteriélis dolog volt amire adtak receptet. Nem volt tünetem. De gondolom az se szerencsés ha évekig bacik tanyáznak a hüvelyben. De a te dolgod, nekem mindegy hogy jársz-e. :D

2020. szept. 14. 11:54
 17/81 anonim ***** válasza:
78%

Van egy barátnőm, aki nem járt szűrésre a gyógyszert feliratta magának de addig játszott az időpontokkal, hogy ne kelljen szűrésen részt vennie, volt hogy barátnőivel íratta fel amikor esedékes lett volna vagy azt mondta éppen menstruál, volt hogy más orvoshoz ment, egyszerűen rosszul volt attól, hogy hozzányúljanak.

Aztán egyszer csak az addig rendszeres menstruacioja 2 hétre jött meg aztán megint...ekkor ment el rengeteg unszolás után orvoshoz, persze meg neki állt feljebb hogy mi gonoszok elküldjük (ekkor tudtuk meg, hogy régóta nem volt szűrésen, addig nem került témába) sajnos a legrosszabb diagnózist kapta: méhnyakrák, még friss az egész sztori nem tudjuk, hogyan tovább. De ha elment volna nem tartana ma itt. Ismétlés képen: nem volt semmilyen tünete, mire lett (akkor is csak annyi, hogy sűrűbben jött meg neki) már keso volt. 24 éves.

2020. szept. 14. 12:02
 18/81 anonim ***** válasza:
23%
Húszéves vagyok, sosem voltam még, nem érzem semmilyen kellemetlen hatását.
2020. szept. 14. 12:02
 19/81 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy írtam, annyi hátránya lehet hogy kiderülhet hogy van egy évek óta fennálló betegséged (nem csak méhnyakrák), aminek vagy lesznek szövődményei vagy nem.
2020. szept. 14. 12:05
 20/81 anonim ***** válasza:
75%
Egyébként abban igazad van, hogy nem bírálhat, nincs joga hozzá + nem is a munkaköre. De azt tudnod kell, hogy ha ne adj isten baj lenne, és te nem egy rendelőbe akarsz besétálni hanem a számodra legjobbnak tartotthoz. Ő mondhatja neked azt, hogy nem vállal el, mert ha évi egy szűrésre nem vagy képes elmenni akkor az ő utasítását sem fogod betartani. (Más területen találkoztam ilyen orvossal) a pénzed nem fog kelleni neki, mert lesz más aki kifizeti neki azt a pénzt és meg élni is akar melette.
2020. szept. 14. 12:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!